Hus ananas vokserÅ dyrke et rom ananas er ikke interessant for sin smakfulle frukts skyld. Dekorativ eksotisk tiltrekker alltid fans av hjemmens grønne hjørne. Ananasblader, viltvoksende, stikkende og saftige er veldig dekorative. Opprett betingelser for ham i en vanlig leilighet er ikke vanskelig. Hvis alt er gjort riktig, takker et rom ananas med blomstring og frukt. Det vil ta flere år, og et bilde av innendørs ananas vokst av deg, vil dekorere hjemmealbumet ditt.

Grunnleggende krav

Ananas er en urteaktig plante, hvor nesten meter stikkende blader vokser. En innfødt av de tørre tropene elsker lys og varme, om sommeren kan leve ute, men lavere temperaturer for ananas er dødelige. På rommet elsker han varmen og fraværet av noen utkast. Lys selv om vinteren bør ikke være mindre enn 6 timer, mens om vinteren bør det holdes nær sørvinduet eller i tillegg opplyst.

Vokset hjemme ananasEn tørkebestandig plante trenger ikke hyppig vanning. Til bakken og ernæring er ikke hensiktsmessig, men det er preferanser. Ta vare på en tropisk beboer er enkel, og den kan dyrkes hjemme.

Planting ananas

For dyrking av ananas hjemme bruk en bladutløpFor planting er et blomsterkropp plassert på bæren. Velg en ananas for planting om sommeren, fra en frisk høst. Et tegn på at bæren er ødelagt nylig, vil være et sunt livsløv på toppen av frukten. Så du må velge en plante med den mest kraftige og sunne løvverk.

Hjemme, skru av en haug med grønt fra bunnen av frukten og vri på aksen. Under kraften til denne manns hender. Hvis det ikke er nok styrke, vri sammen, holder man frukten, den andre skruer tuftet. Du kan bare kutte av spissen med en ren kniv og fjerne papirmassen fra innlegget. Etter dette er det nødvendig å fjerne de nedre bladene med 2-3 cm, slippe ut kolonnen. Der kan du skille mellom mørke prikker, disse er rudimentene av røtter, som på en hvitløksklær før planting. Tørr sårene, strømmet med aske, eller med bundet kull.

Related  Slike lyse uvanlige typer philodendron i det indre av huset ditt

En uke er det mulig, og lengre skal den vridde kammen henges på et stille, lyst sted opp ned. På denne tiden begynner å danne roten til røttene. I fremtiden kan anlegget holdes i kontakt med vann eller tapt umiddelbart.

Når du rote i vannet for å plante ananas, er det viktig at potten er mørk, væsken endres hver annen dag, og planten berører overflaten litt. Om to uker vil røttene vokse 2 cm, det er på tide å plante i bakken. Du kan rote og tørre plantelegg, men samtidig holde den under hetten, og skape et spesielt mikroklima.

Plantering av roset i bakkenPlantering av planten utføres i liten kapasitet med godt drenering, dreneringslag av utvidet leire og i jorda fra like deler av sand, humusblodjord og torv. Jorden må dampes og behandles med en sterk løsning av kaliumpermanganat. Landing fører til en fuktig, men ikke fuktig jord. Rooting finner sted innen to måneder. Et tegn på at planten har tatt rot er utseendet på unge blader, de gamle blir gradvis tørre og de må kuttes.

Etter utseendet av nye blader vannet plantene ovenfra, slik at i bladets trakt var det alltid vann. Dette er et krav til tørrplanter, for å samle atmosfærisk fuktighet.

Ta vare på ananas

Etter utseendet av det første arket utføres vanning ovenfraRot og få planten til å leve hjemme er ikke nok. Vi må skape forhold for at planten skal blomstre. For å gjøre dette må du oppfylle betingelsene for innholdet:

  • vanning og topp dressing av anlegget;
  • omlasting eller omlasting og grunnkrav;
  • provokasjon av fruiting;
  • andre funksjoner av ananas.

Hold blomsterkrukken på et opplyst sted, men ikke under direkte sollys. Ananasrommet spreder bladene i stor grad og trenger et separat stativ. På den annen side deler han villig kapasiteten med planters succulenter. Han elsker naboer. Derfor, i en tidlig alder å plante i en krukke med andre innbyggere i tørr Mexico er til og med nyttig.

Related  Vokser asters i det åpne bakken fra frø

Regimet av vanning og topp dressing i omsorgen for et romananas spiller en avgjørende rolle. Planten liker ikke vannlogging bakken og stagnerende vann i pannen. Derfor er vanning moderat, for en voksen plante en gang i uken. Men om sommeren er sprøyting nyttig for en plante ute. Samtidig fordamper noe av vannet, og en del absorberes fra bladtragten. Dette nødreservatet, levert av naturen, må være uuttømmelig. Hvis anlegget utilsiktet helles, forblir jorden fuktig i lang tid, den er dårlig drenert, det er nødvendig å bytte substratet, men ta vare på rotsystemet så forsiktig som mulig.

Feed planten skal være en gang i måneden. Den beste organiske gjødsel for ananas er mullein. Organisk gjødsling skjer i vår og sommer for å øke den grønne massen. Topp dressing med mineral flytende gjødsel for blomster brukes skiftevis med mullein i halv normen. Flytende forbindelser bør brukes i vegetativ periode i 2 uker med en full dose. En egenskap av ananas er metoden for befruktning. Gjød planten med vann med fortynnet topp dressing i en rosett av blader. Vinterfôring er ikke nødvendig.

Vann til vanning skal være varmt, ca 30 , mellom vannet jorden tørker opp.

Plantetransplantasjon utføres årlig. Samtidig brukes jord for kaktus, eller tilberedt uavhengig, med de obligatoriske ingrediensene i torv og bladjord for å opprette ønsket surhet. Sanden skal være stor. Kull, mursteinkrummer vermikulitt og perlit vil bare øke ernæringsinnholdet i jorda.

Råsystemet til innendørs ananas er svakt og transplantasjonen av planten etter et år med liv i en stor beholder er obligatorisk. Men en voksen plante kan ha nok pott på 3-4 liter. Når du transplanterer en plante, må du huske at for en husplante er en stor krukke skadelig, siden jorden ikke er fylt med røtter, er sur. På den annen side, i en mer romslig pott vil utvikle babyer selv før frukten av planten, kan du vokse en ny ananas til erstatning.

Når du transplanterer planten, kan nakken ikke bli begravet.

Med god omhu produserer ananas en blomsterstandDet har vært flere år nå, og hjemmet ananas kommer ikke til å blomstre. Da må du påskynde fruiting. Dette er en annen funksjon av ananas. Hvis planten spredte bladplater på 0 cm, vokste til 25 cm og allerede er et og et halvt år, kan du prøve å provosere blomstring med etylen topp dressing. For å gjøre dette, en skje av kalsiumkarbid å insistere i 24 timer i en forseglet kan og tømme den klarerte væsken. Syv påfølgende dager i en rosett av blader for å fylle 50 gram etylenvann. Innen en og en halv time kan du forvente forlengelse av peduncle. Hvis dette ikke skjedde, har innendørs ananas ennå ikke inntruffet modenhet.På slutten av blomstringen utvikler fosteret

Provoke blomstring kan røyke ananas. En gang i uka i en måned, bør du legge en røyksigarett eller et smuldrende stykke papir ved siden av det. I dette tilfellet må anlegget være dekket med en film. Slike “branner” vil føre til dannelsen av peduncle.

Blomstring av ananas begynner med knoppdannelse på toppen, i to måneder strekker den oppover på pedicel. Innen to uker, gradvis og bare i en dag, blinker blått blomsterlys på hver knapp. På bildet er blomstringen av ananas ikke ledsaget av aroma, men den fantastiske lukten er i rommet hele blomstringen. Etter helles seg kjekk ananas. Denne hendelsen tar opptil seks måneder. Som alt i naturen utvikler ananas syklisk. Etter å ha gitt styrke til dannelsen av frø, dør den langsomt av og gir en stor vekst. Du kan plante og vokse en ny innendørs ananas.

Related  Funksjoner av tinktur av calendula og regler for sin søknad

Video om modning av ananas hjemme