impatiens i en pottImpatiens er en lav urteaktig plante av familien av balsam, som vokser hjemme på grunn av sine lyse, uvanlige blomster. Under naturlige forhold vokser det i tropene og subtropene i Afrika, og det dyrkes også i de tempererte breddegrader i Europa og Amerika. Han har andre navn: balsam impatiens, lys, berørt, våt Vanka. Denne blomst er egnet selv for nybegynnere, fordi det er upretensiøs og vokser raskt.

Arter av impatiens

Blomsten er en lav busk, opp til 60 cm i høyden. Bladene er små, har en jevn grønn farge. Shepherd blomster vises på slutten av våren og fortsetter å erstatte hverandre til slutten av den varme perioden. I naturen er det flere typer impatiens, men oppdrettere har brakt ut et stort antall varianter:

  1. Waller er en forgrenet busk, der det dannes små blomster av forskjellige nyanser av rødt. Høyden er 60 cm, men på grunnlag av denne typen ble avlet varianter mix: Symphony (med rød og rosa blomster), Futura (lyse farger), King Kong (rund busk med store lyse blomster), novett (plante opptil 15 cm høyde), kolorpauer mørk rød (lyse rødblomst), lavendel flamme (rød og rosa blomster).Impatiens Waller
  2. Hawkeren er en art som utmerker seg av avlange lanserte blad og store blomster. Buskene vokser høyt og spredes ut i godt lys.Impatiens Hocker
  3. Niamey er ikke som de andre artene. Blomster impatiens er smeltet og ser ut som store bønner av røde, gule blomster eller en kombinasjon av dem. Variasjonen er corduroy, som blomstrer med lyse beige blomster av uvanlig form.Balsamin Niamey
  4. Peters er en art med mørkegrønne blader på lange petioles. Busken er høy og ikke veldig viltvoksende, dens blomster har den vanlige formen av farge av forskjellige nyanser av rødt og rosa.Balsamin Peters
  5. Ironweed er en årlig bush, ofte brukt til å dekorere blomsterbed og lokale områder. Bladene er store, avlange. Kronbladene i de enkelte blomstene er bøyd utover og malt i rød, rosa, burgunderfarger.Bortskjemt balsam
  6. Balsam – dette er et annet utvalg som vokser som en årlig blomsterbed dekorasjon. Han tolererer ikke frost. Knopper er store, lyse, i hver av dem er det et stort antall kronblad.impatiens balsamoid
  7. Tamarinda er et lite husplante som blomstrer i flere år. Blader og blomster er store, buskene selv er fantastiske. Det er to hovedvarianter av denne sorten: Hvit (med hvite blomster) og Lilla Blå (med røde og lyse Crimson knopper).

Anlegget kalles fortsatt impatiens ampel. Dette betyr at den vokser i anhengspotter eller vaser. Med riktig omhu danner den en solid ball med blader og blomster som faller ned langs vaseets kanter.

Regler for planting og omsorg

unge planterRepresentanter for karakteren impatiens kan multiplisere med frø eller stiklinger. Knoppene vises på fruktstedet, som hver inneholder et stort antall frø. De kan lagres ved romtemperatur, og de kan spire i ytterligere 6 år. Også for reproduksjon vil apikale stiklinger ca 6 cm i lengden nærme seg. De blir igjen i vannet til de får røtter, og deretter transplanteres i bakken.

Related  Fordeler og skade ved bruk av grønne bønner

Selv en nybegynner vil takle planting og omsorg for impatiens. Planten føles godt i universell butikkjord og andre jordtyper. Den er egnet for en dyp, men ikke for bred kapasitet. Avløp legges på bunnen, da fuktighet ikke bør samles i potten. For bedre blomstring, bør buskene mates med mineralgjødsel i vekstsesongen. I den varme sesongen legges de til vannet for vanning.

frodig blomstringFor å lyse er blomster også upretensiøse. De vokser både i solen og i skyggen av andre planter, men det er bedre å velge godt opplyste områder. Så i bildet ser impatiens lyse ut, og blomstene vokser stort. Denne planten er termofil, den mest behagelige temperaturen for den er 20-25 grader. Ved kjøling til 13-15 ° C kan det fryse og dø.

Busker føles komfortable med høy luftfuktighet. På solfylte dager anbefales det å sprøyte dem med vann fra en sprøytepistol.

kroneformingImpatiens er dekorative blomster som lett kan dyrkes i huset eller på de lokale tomtene. Oppdrettere brøt ut et stort antall varianter, som avviger fra hverandre i størrelse, form av bladene og fargen på kronbladene. Under naturlige forhold vokser planten i et tropisk klima, så hjemme må det skape lignende forhold. Det tåler ikke frysing, så selv om vinteren er det nødvendig å overvåke temperaturen. Med omsorg og vedlikehold blomstrer busker nesten hele varmen, og noen representanter kan produsere nye knopper frem til november.

Videoen om stavingen av impatiens plantene