hortensiaer i hagen i landetHortensia er en vakker hage blomster med myke multi-farget caps. De er representert av flere arter: I henhold til typen busker opp til 3 m høye, små trær og lianer, som kan flette treet opp til 30 m i høyden. Hortensiaen vil bli blomstret fra vår til frost, gledelig med sine kuleblomstrer. Det er imidlertid arter som har mindre tid.

Regler for planting hortensiaer

et sted for hortensiaer på en blomsterbedDu kan plante en hortensia i tidlig vår eller høst. I dette tilfellet vil det første alternativet være å foretrekke. For hortensiaer er det nødvendig å velge riktig landingssted. Hun foretrekker sur jord med god fuktighetskrem. Når det gjelder belysningen, kan disse blomstene føle seg komfortable i solen og i penumbraen.

Hele planteprosessen kan deles inn i flere faser:

  1. Det er nødvendig å utgrave en grop 40 – 50 cm dyp og 40 cm i diameter. Hvis buskene eller prosessene i hortensia er små, kan det gjøres litt mindre.grave et hull
  2. Nå må vi forberede en jordblanding bestående av fruktbar jord, humus og torv. Det er ønskelig å legge til det 50 g mineralgjødsel. Hvis mulig, blir denne blandingen igjen i gropen i 15 til 30 dager. Hvis jorda på plantingsstedet er rik og fruktbar, kan planten plantes umiddelbart inn i den uten noen forberedende forberedelse.
  3. Den forberedte frøplanten skal plasseres i sentrum av plantingskassen, slik at dens røde hals ikke er dypt begravet. Rundt planten skal dekkes forsiktig med jord og manipuleres, slik at røttene ble godt presset og i nærheten av dem var det ingen tomhet.plante en frøplante
  4. Plantet busk skal bli vannet rikelig. Det er ønskelig å i tillegg sprute jord på toppen med sagflis, bark eller torv.helle

Etter å ha plantet en hortensia busk, er det bedre å dekke det fra sollys i flere dager. Dette gjør at anlegget kan starte raskere. Plant hortensiaer kan være alene eller i grupper. Avstanden mellom buskene skal være ca 1 meter.

Grunnleggende regler for hortensia omsorg

Omsorg for hortensiaer kommer først og fremst til riktig vanning, tidsriktig gjødsling, beskjæring og lossing. Hvis du gjør alt riktig, vil buskene bli praktfulle, og blomstringene er store og lyse.

vanning

vanning hortensiaerHortensia er en vann-elskende plante som krever hyppig vanning. Det bør være rikelig i 15 – 20 liter for hver voksenbusk. I varmt vær må du gjøre dette en gang i uken. I en varm og tørr sommer kan vanning økes opptil to ganger i uken. Å bli guidet mens du gjør dette er nødvendig på grunn av jorda, og vurderer hvor raskt det absorberer fuktighet og tørker.

Related  De beste varianter av iriser for landskapsdesign

For vanning er det best å bruke stående mykt vann ved romtemperatur. Periodisk må det tilsettes en liten mengde kaliumpermanganat, noe som forhindrer utseende av rot. Vannhortensiaer skal være om morgenen eller kvelden, når det ikke er for varmt.

Ekstra befruktning

gjødsel for hortensiaFor god utvikling og frodige blomstrende hortensiaer må mates. For denne tilnærmingen både organisk og mineralgjødsel. Det er spesielt viktig å bruke dem i perioden med intensiv vekst. Du kan kjøpe ferdige gjødsel, som er rike på magnesium og jern. Gode ​​raid sammensetning dressing i form av fugleskitt oppløsning med vann i forholdet 1:10 i kombinasjon med en mineralsammensetning av 20 g superfosfat, 10 g ammoniumnitrat og 10 g urea. Brukes som gjødsel, og kan være noen gjødsel, bare i samsvar med tiltaket, ellers knoppene blir for stor, noe som er grunnen til at den skjøre grener kan bryte.

urea påføringGjødsel av hortensia er nødvendig ikke bare under planting, men med jevne mellomrom som det vokser. Den første slike gjødsling skal gjøres i slutten av mai. Om to uker bør det gjentas. Du kan gjødsle blomstene gjennom hele sommeren, men i august er det ønskelig å stoppe fôring slik at skuddene kan lignifiseres om vinteren.

bioklipp

bioklippTakket være mulching av rotrottene, vil hortensia-røttene bli beskyttet mot overoppheting og rask vekst av ugress. Du må først lage en organisk mulch, bestående av flis eller torv. Det bør strykes jevnt rundt bushen. Dette vil bidra til å gjøre jorda surere, noe som hortensia trenger. Denne mulch vil gradvis bli en del av jorden.

Å bringe mulch under busker er best på sen vår, når jorda er godt oppvarmet. Det er også mulig å mulch i sen høst når negative temperaturer oppstår. Periodisk må buskene løsnes slik at jorda er mer fuktighetsgjennomtrengelig.

beskjæring

beskjæring av hortensiaerBeskjæring skjer på planter som har fylt 3 til 4 år. Dette bør gjøres tidlig på våren – før sap flow og spirende begynner. Hvis prosedyren utføres for tidlig, vil stikkene ikke være egnet for videre rooting, og hvis for sent, kan anlegget dø. Derfor er det viktig å trimme når nyrene bare begynner å hevelse.

Ved beskjæring i voksne planter, kutt med en sekateter på 3/4 høyden på hvert skudd. Samtidig bør de ha 2 til 3 par nyrer. Gamle busker kan oppdateres til roten. Alt vil avhenge av tilstanden til busken eller treet. Klipp må og gamle eller frosne skudd. Under beskjæring kan du danne et vakkert, lite tre med en viss form. I det første året av hortensia vekst, bør blomstene bli fjernet, fordi Dette vil bidra til en mer rikelig blomstring neste år.

Forbereder hortensiaer for vinteren

beskyttelse av hortensia mot kuldeHortensia refererer til varme elskende planter, så det bør holdes i vintersesongen. Spesiell beskyttelse er nødvendig for unge skudd og utilstrekkelig hardharde varianter. Hvis busken er veldig ung, kan du ganske enkelt sovne på toppen av jorden, fallne blader eller sagflis. Planter eldre bør bøyes til bakken og dekkes med takmateriale eller lutrasilom. At vinden ikke blåser den av, må du trykke på dekkmaterialet med murstein.

Related  Dekorasjon av hytta – iris myr

Voksne busker krever mer forsiktig ly. Vi må prøve å ikke bryte dem. Bøssingen som skal bindes, og deretter skjule eller spunnbundet lutrasilom, hvoretter det kan bygges rundt en ramme av metallnett eller annet skrapmateriale. Det bør være i en avstand på ca 20-25 cm fra bushen. Fri plass må fylles med tørr løvverk. En slik isolert karm hortensia god beskyttelse selv under alvorlige frost. Det kan fjernes om våren, når det er en stabil pluss temperatur.

Reproduksjon av hortensiaer

Hortensia er forplantet på flere måter:

  1. Borekaks. Reproduksjon på denne måten gjøres best i midten av våren eller tidlig på sommeren. Ettårig sideskudd skal brukes som billets. De skal være ca 10-12 cm lange. Stiklinger må kuttes i rette vinkler. Underfra må de fjerne bladene.rotting av stiklinger For å rote steggene må du forberede jorden. For dette brukes et lett substrat bestående av fruktbar jord, torv og sand. stikker under hettenI den må du plante stiklinger, plassere dem i en vinkel. Hver enkelt plante skal være 5 cm fra hverandre. Det tar omtrent en måned å rotere skuddene.forplantning av stiklinger
  2. Ved å dele bushen. Du kan avle både om våren og høsten. For dette må anlegget utgraves og deles inn i flere deler på en slik måte at hver enkelt busk har en ny fornyelse. Etter dette landet planten bare på forberedte steder.bush divisjon
  3. Lagdeling. For avl hortensia lagdeling er nødvendig å velge de unge skuddene, som ikke vil være mer enn et år. De skal bøye seg ned til bakken og prikopat slik at toppen var igjen et lite tips på 20 cm. Året etter flukten til å slå rot, og det kan skilles fra hoved busk og plantet et annet sted.hortensia multiplikasjon
  4. Frø. Dette er en ganske plagsom prosess, så denne reproduksjonsmetoden brukes sjelden. Frø må dyrkes hjemme. For å gjøre dette, legges de i potter og strøk bare med sand. De trenger å bli vannet og befruktet ofte når de vokser.frøutbredelse

Related  Opprinnelse og interessante fakta om asparges

Populære typer hortensiaer

Før du planter en hortensia, må du bestemme deg for de aktuelle artene. Hver av dem har sin egen karakteristikk av dyrking, som må vurderes når planting og stell. Den mest populære blant gartnere: Hydrangea macrophylla, Hydrangea paniculata, hortensia petiolate, Hydrangea treet.

Hydrangea macrophylla

hortensia macrophyllaVil tilfredsstille blomstringen i juli-august. Denne hortensiaen har en lys tett løvverk. Skuddene i inneværende år ser urteaktig ut, på grunn av at anlegget har lavt kaldt motstand. Blomstene er paraplyformede. De kan ha forskjellige farger avhengig av sorten, hvor intensiteten avhenger av jordens surhet. Jo mer sur det er, jo lysere blir hortensiaen. Høyden på bushen når opp til 2 m.

Hydrangea paniculata Hydrangea paniculata

hortensia panikulereBlomstrer fra midten av sommeren til starten av kaldt vær. Blomstringer av denne typen har en pyramidform. De kan nå en lengde på 30 cm. Hydrangea paniculata- vokser i en bøssing, som kan nå en høyde på 5 m eller så liten tre opp til 10 m. Dette skjema er ansett som en mer frostbestandig og lite vedlikehold.

Hortensia petiolaris (Hydrangea petiolaris)

hortensia petiolarDet er en buskig liana. Det vil kreve ekstra støtte, som den vil bli festet av luftsugere. I lengden vokser den til 25 m. Det er en passende utsikt for planting i nærheten av buer og arbors. Inflorescences har en corymbose form opp til 25 cm i størrelse.

Hydrangea arborescens

hortensia treDen vokser opp til 3 meter i høyden. Blomster er overveiende hvite eller kremfarget. Det finnes flere varianter av denne arten, forskjellig i forskjellige farger. Om vinteren kan anlegget fryse, så det må være forsiktig innpakket. I april må buskene bli kraftig kuttet. Blomster vokser i form av store, lune blomsterblomster.

Hydrangea bakken (Hydrangea heteromalla)

hortensiabunnsdekkDet kalles også hydrangea av Bretschneider. Denne arten anses frosthard og upretensiøs. Busken når 2 – 3 m i høyden. Inflorescences her er corymbose. Først har de en hvit farge, og i slutten av blomstringen blir de rosa. Blomstrer en slik hortensia midt på sommeren.

Anbefalinger for planting og omsorg for hortensiaer i hagen – video