Dieffenbachia hjemmeEvergreen upretensiøs plante diffenbachia omsorg hjemme krever minimal. Når du legger en blomst, er det nødvendig å sørge for sikkerhetstiltak. Milky utslipp av skjønnhet er giftig for barn og dyr. Selv hos en voksen kan dienbachia juice forårsake blindhet eller ødem i strupehodet. I naturen er det mange arter, men bare noen få varianter brukes i kultur. Og bare diffenbachia Hyggelig skygge-tolerant og lider tørr luft i leiligheter med sentralvarme.

Hvordan bryr seg om diffenbachia hjemme

For en vellykket utvikling av dienbachia er det behov for tropiske forholdSom andre krukplanter krever slaven et innhold som er nær tropisk. Anlegget vil tiltrekke seg skjønnhet ved å skape forhold som inkluderer:

 • Plassering, belysning;
 • jordens sammensetning og kravet til kapasitet;
 • vanning og topp dressing;
 • temperatur regime;
 • sommer og vinter innhold

Det første trinnet i å ta vare på diffenbachia vil være riktig tildeling av plass. Den passer til et østlig eller vestlig vindu uten direkte sollys. Blomstrets skjønnhet i de fargerike, store bladene. Med en mangel på lys vil anlegget miste sin kontrast i farge, og bladene blir grunne.

Vanning og vannprosedyrer

Sprøyting av diffenbachiaVanning Diffenbachia hjemmehjelp bør bare gjøres med mykt vann. Egnet vann fra springen og til og med kokt kjølt. Tilstedeværelsen av magnesium og kalsiumsalter i vann forplanter anlegget. Derfor, hvor det er skum på potten fra drikkevannet, må du lete etter annet vann. Vanning av planten er ofte nødvendig, så snart jordens øverste lag tørker.

En av metodene for å vaske landet fra salter holder jordens koma i vann i 15 minutter. Deretter må vannet fjernes gjennom dreneringshullet. En slik prosedyre om sommeren trengs en gang i måneden. Om vinteren er det nok nok vanning. Hvis planten er oversvømmet, begynner bladene på diffenbachia å brenne, bli gul, falle av.

Related  Ta vare på croton, vurder hans vaner og preferanser

Resultatet av feil omsorgDaglig sprøyting av dienbachia blomst i hjemmebehandling er nyttig. En palle med mos, en fordamper, et akvarium – alt dette skaper den nødvendige fuktigheten rundt planten.

I perioden med aktiv vekst trenger dienbachia ofte gjødsel med organiske og mineralske gjødsel. En gang på 7-10 dager vil tilsetningen til vanningsvannet skape gunstige forhold for blomstens utvikling.

Blomst diffenbachia hvordan å bry seg om vinteren og sommeren

Om sommeren, når belysningen er tilstrekkelig, kan blomsten plasseres på baksiden av rommet. Den avgjørende faktoren er ikke å sette plantene på et varmt vindu. Økt temperatur vil uunngåelig føre til guling av bladbladet. Dieffenbachia, hjemmebehandling krever en mild temperaturendring på mellom 22 grader om sommeren og 18 om vinteren. Utkast er ikke tillatt. Ved lufting må anlegget beskyttes mot en frisk luftstrøm. Bedre, ta potten til et annet rom.

Dieffenbachia liker ikke direkte solstråler og tørr luftFor jevnt å danne en busk, trenger den belysning fra alle sider. Derfor må beholderen med anlegget periodisk svinges i aksen. Med sine brede blader absorberer diffenbachia skadelige utslipp fra luften, renser det.

Transplant en diffenbachia hjemmehelsetjeneste når den forrige potten blir trangt.

Brukt land for å transplantere bladplanter eller en blanding av like store mengder:

 • bladjord;
 • torv;
 • kompost;
 • sand.

Tilsetningen av aktivert bjørkekull bidrar til å rengjøre substratet fra skadelige salter. Beholderen kan brukes med liten margin, da røttene vokser raskt. Ved planting blir stammen begravet og gir opphav til friske røtter. For rask overlevelse i den første vanningen, bør rotstimulerende midler tilsettes.

Oppgradering av femenbachia ved å kutte spissenDet er etter transplantasjonen, når stammen strippes fra de fallne bladene, er det nødvendig å trimme stammen, forlater på overflaten 10 cm. På den blotte delen av sovende knopper kommer friske, unge blader fram. Vertexet kan være forankret, etter å ha fått en ny plante.

Ved bruk av diffenbachia er det nødvendig å bruke verneutstyr. Når du beskjærer en plante, husk at seksjonene er giftige, og rester av arbeidet må pakkes før de kastes i husholdningsavfall.

Manglende overholdelse av blomstens forhold fører til endring i arkene, gulning eller fallende av dem. Det er nødvendig å finne årsaken til sykdommen. Hvis sykdommen er fysiologisk – for å eliminere årsaken, og nye blader blir sunne. Gamle plater vil etter hvert bli fjernet.

Related  Måter å bruke eplecider eddik til hår

Sykdommer og ødelegger av Diffenbachia

Platen av dienbachia ble bebodd av en scabDet bør bemerkes at sykdommer og skadedyr kan fylle blomsten hvis omsorg for dienbachia ikke oppfyller kravene. En sterk plante selv er resistent mot sykdom. Selvfølgelig kan du fylle insekter fra en nærliggende blomst eller bruke et land med levende soppmycel for transplantasjon, men dette betyr bare at omsorg for planter på vinduskarmen er ødelagt.

Tegn på soppsykdommer er utseendet på blader av ukarakteristiske flekker, streker, fuktighet og tørking av kanter av blader.

Rotsystemet når rotting ikke kan gi planten mat, gul på bladene vises.

Spissene på bladene tørker på diffenbachiaDette gjør meg oppmerksom på slike sykdommer som:

 • anthracosis;
 • Fusarium;
 • virusinfeksjon.

Antrakose påvirker den øvre delen av planten. Utseende av tørre flekker, som øker og ødelegger bladet, den mest karakteristiske manifestasjonen av sykdommen. Få sporer kan med vanning vannet. Sykdommen provoserer tørrhet i rommet, overdreven vanning. Det kan behandles med soppdrepende midler og rydde de smittede delene av planten. Normaliser innholdsmodus.

Fusarium sprer seg til røttene og hele planten. Svampen lever i jorden. Derfor er sterilisering av substratet under plantetransplantasjon viktig. Du kan redde planten i det tidligste stadium av sykdommen, behandle det med et soppdrepende middel, skjære ut de berørte områdene og ta nye retter og bakken.

Dieffenbachia er infisert med en virussykdomVirussykdom manifesterer seg som vridd løv, en bronsefargetone på toppen av planten. Det overføres av insekter fra syke planter. Den sjuke planten må ødelegges. Du kan ikke ta materiale fra det til reproduksjon.

Pulveraktig mulletInsekter som angriper blomsten, mate på juice, ødelegger blomstens utseende. Hvis kolonien blir stor, kan den drepe anlegget. På den giftige Dieffenbachia reproduserer flere arter av skadedyr:

 • en edderkoppmitt;
 • bladlus,
 • Jose skala;
 • mealybug.

Related  Nyttige egenskaper og anbefalinger for bruk av veselock-sopp

Kontrolltiltak er kjent – ved første såpevann, senere – insektmidler.

Riktig omsorg for diffenbachia – video