Ulike typer kalatei hjemmeÅ avle i fangenskap “Bønnblomst” er ikke lett. Før du noen få sorter av kalatei i bildet. Hjemmehjelp møtte alle kravene til vakker tropisk. Av de 130 typer kalates er de fleste verdsatt for bladets skjønnhet. Blomstrende varianter er dekorative bracts, blomstene er vanlige.

Hva du trenger å vite om blomsten

Kalatea er en plante av den andre delen av den tropiske skogen og tilhører Maranthovene. Blader av kalatene er ovale og elliptiske i lengde opp til 30 cm. De er fløyelsete og blanke, bakdelen har alltid røde nyanser i fargen. Du kan beundre det kompliserte mønsteret på bladplaten på ubestemt tid.

Bladene vokser på stammen, men det er kort, internodene er i millimeter fra hverandre, det ser ut til at rosettet vokser fra bakken. Lengden på bladbladene varierer. Overraskende elsker blomsten klassisk musikk og kan ikke stå på tobakkens svingninger – en esthet!

Feil omsorg for kalatei i hjemmet vil ødelegge anlegget, som vist på bildetFeil omhu førte til plantens død

Agrotech kalatei

I omhu er det nødvendig å utføre prosedyrer med kunnskap om typen av “Bønnblomst”. Så kalles blomsten bønnlig fordi den øker bladene enda høyere, ved solnedgang. I morgen er platene i horisontal stilling.

For godt innhold vil anlegget takke det fantastiske utseendetReaksjon på feil omsorg vil være en forandring i bladets farge, deres visninger, utseendet på forskjellige flekker, uttørking av kantene. På en annen måte kalles dette tap av dekorativitet.

Hvordan ta vare på kalatei hjemme

Kalateya MakoyanaVelg en blomst, avhengig av muligheten til å skape akseptable forhold for innholdet. Hvert sort krever bruk av spesialpleieoperasjoner som møter denne planten. De mest krevende er de blomstrende varianter av kalatei. Den mest upretensiøse er blomsten til kakateya Makoyana, avbildet på bildet. Omsorg hjemme er lettere for ham enn for andre arter.

Related  Vi vokser i landet huset ulike typer og typer anemoner

Konsekvent, på operasjoner, vil vi analysere hvordan vi skal ta vare på en lunefull plante.

belysning

Kalatee trenger lys ikke mindre enn 15 timer om dagenDen totale lysdagen for kalatei, uavhengig av plasseringen, er 15-16 timer. Dette kan være et skyggefullt sted nær et sørvindu eller en lettelse når den er plassert på nordsiden. Du må fokusere på fargene på bladene. Når det er mangel på lys, er bladene bleke, med overflødig – de smelter og koagulerer i et rør. Hvis du ikke tar tiltak, vil blader tørke opp og falle av etter blanchering.

På bildet kan du se hvordan blomstringen med riktig pleie kalateya saffron i hjemmet, hvis vinterreguleringen av lysets varighet overholdes. Blomsten blir bedt om å blomstre og skaper en justerbar varighet av dagen ved å dekke den med lysfast materiale fra kl. 18.00 til kl. 08.00. Når knoppene til blomsterknopper vises, blir planten introdusert i det normale lysregimet.

Vanning og mikroklima

Det er nødvendig med mykt vann for å vanne kalateiVann alle varianter av kalatei bare med mykt vann med en temperatur på 2-3 grader over romtemperatur. Ved vanning må du fokusere på plantens tilstand. Hvis bladene begynner å miste tugoraen, slutte å fukte, tørk jorda 2-3 cm dypt i jorda og vent på resultatene. Hvis bladene ikke stiger, trenger omsorg for kalatea å erstatte jorda og fjerne de forfallne røttene.

For å myke vanningsvannet, må to håndfull torv kastes i bøtte med vann fra springen, omrøres og forlates for natten. Filtrert vann vil inneholde mindre kalsium og magnesium.

Frekvens kalatei vanning – som tørking av jordens koma og slags blad. I varmt vær 3 ganger i uken, om vinteren bare en gang, kontrollerer luftfuktigheten i komaet.

Det anbefales ikke å sprute kalatheaKrevende til mikroklimaet, liker ikke kalatea grovt bladvetting. Fløyete blader kan ikke fuktes med spray, andre karakterer tillater tåke. Fra dråper etter tørking forblir stygge flekker. Derfor er det umulig å skape 50-70% fuktighet i en leilighet med sentralvarme. Hjemme er omsorg for kalatei forbundet med bruk av spesielle metoder for luftfukting.

Related  Fordeler og skade ved å spise gresskarfrø

Hvis i en dyp panne, der en pott med kalatei er montert, blir småstein, små brostein, og jeg kutter over med mossphagnum, da vil vannet i pannen fordampe jevnt. Et spesielt lag av luft er opprettet rundt anlegget. Men her kan du ikke la bunnen av potten komme i kontakt med vann, røttene vil rote.

For å befukte luften, legges gryten i en panne med vannMindre radikal vil sveve fra en bred tallerken varmt vann, eller bruk nabolaget med store blomster, som et baldakin med tropiske trær. En eller to ganger om ettermiddagen rundt bushen, må du lage en liten sprøyte fra sprøytepistolen. Glatte blader tørkes med en fuktig klut.

I omsorg for kalatei blir balansen mellom overskudd og mangel konstant observert, og man bør følge den skarpe åsen.

Jord, transplantasjon og temperatur på innholdet

Uansett årstid, bør temperaturregimet være 18-24 grader, uansett årstid. I dette tilfellet kan en plutselig endring i temperatur og utkast føre til død av kalatei.

For transplanteringsanlegg bruker en spesiell primerJordutvelgelse er et av kravene til hvordan man skal passe på kalatei. Tatt i betraktning at plantens røtter er overfladiske, de vokser i bredden, det er nødvendig å velge passende potter. I en dyp bøtte opprettes et større dreneringslag, slik at jorda under ikke surt.

Substrate kjøpe klar for kalatej, eller senpolii, men har lagt til en stor sand. Du kan selvstendig ta sammensetningen:

  • blad humus – 6 deler;
  • torv – 3 deler;
  • sand – 1 del.

Jordblandingen skal være litt sur, pH 6.

Slik bryr du seg om en blomstalati når den vokser? Det vil være nødvendig å transplantere, ved å dele rhizomet pent under planting. I så fall må hver lille jente ha en blomsterknopper.

Related  Hvorfor blader gulene i geraniumen med rominnhold

Reproduksjon av kalatei etter divisjonVanligvis er busken delt i to, skjærer med en skarp kniv og desinfiserer den friske kuttet. Etter plantingen må den dekkes, skape et mikroklima i bladene, men med ventilasjon. Etter at de nye bladene begynner å dukke opp, ta av lyet. Det er viktig at temperaturen på denne tiden var ca 250 C, og anlegget var i skyggen.

Gjødsel og beskjæring av kalatei

Når du tar vare på kalatei hjemme, blir bare blomstrende prydplanter matet. For dem er en sammensetning valgt fra løselig gjødsel, hvor lite eller ingen nitrogeninnhold og spor av kalsium. Vanligvis selges slike forbindelser for å ta vare på innendørs blomster.

Kalates egenart er at deres røtter avgir stoffer som forandrer jordens sammensetning og dets surhet. Den beste topp dressingen vil være rettidig fornyelse av underlaget. For unge planter utføres transplantasjon årlig. Etter fire år transplanteres den voksne planten hvert annet år.

Til å begynne med kan du vokse vakre kalatheia i et florarium, en høy fartøy med gjennomsiktige vegger. Så det er lettere å opprettholde mikroklimaet.

Vilkår for kalatei – video