Ixia-mix på nettstedetIxia er en sydafrikansk eksotisk plante, slående med sin skjønnhet og lyse fargepalett. For å fortynne den på stedet, bør du vite alle finesser av planting og omsorg for ixia i det åpne bakken.

Velger et destinasjonsside

Ixia på blomsterbedetSiden Ixia tilhører representanter for sørlige planter, er det nødvendig å velge et opplyst område med tilstrekkelig fuktighet for sin planting, henholdsvis. Til tross for høy luftfuktighet, må jorden ha god drenering, unntatt stagnasjon av vann. Før planting plantes det valgte stedet og befruktes med humus, i tilfelle av en mer løs jord blir det strømmet sand. Tung jord er på ingen måte egnet, da det har en negativ effekt på vekst og blomstring. Det er også ønskelig å gjødsle det:

  • 300 g treass;
  • 70 g superfosfat;
  • 20 g magnesium.

For å forhindre utvikling av sykdommer, er det ønskelig å endre blomstens plassering på stedet årlig.

Plantering av Ixia i det åpne bakken

Ixia pærer før planting

Anlegget multipliserer med pærer. Før de plantes, bør det tas hensyn til at pærene er tette og ikke har noen skade. Også før de plantes, bør de behandles godt med et soppdrepende middel. Å plante en blomst er tillatt både i høstperioden og om våren. Men hvis jorda fryser til 18-20 cm, er denne prosessen forbudt. Når det er en Ixia som planter på det åpne bakken om våren, er jorden allerede varm, planten tar rot raskt og trives med en overflod av farge. De grunnleggende reglene som må tas i betraktning ved planting:

  1. Planting utføres ved en temperatur på minst 10-12 grader Celsius.
  2. Dybden på fossa skal være 3-4 cm.
  3. På bunnen er det nødvendig å sette en liten håndfull sand.
  4. Planteplanter er plassert i jorden i en avstand på 6-8 cm.
  5. De sovner med kompostert jord.

Related  La oss bli kjent med blomstalocasia

primer for IxiaLanding og vedlikehold av Ixia på det åpne bakken i Sibirien utføres, gitt klimaet på territoriet. Planteplanter er plassert i bakken for det meste i midten av mai, men hvis jorda er tilstrekkelig oppvarmet, er det mulig å gå av land før den angitte tiden. I dette tilfellet er anlegget dekket av polyetylen til varmen er helt opprettet. Plantering og omsorg for Ixia i forstedene til Moskva-regionen er mye tidligere enn i de nordlige områdene av landet på grunn av varmere værforhold.

Ta vare på Ixia i det åpne feltet

Ixia i hagen blomstretVed planting av ixia i det åpne bakken, bør det utføres forsiktighet regelmessig, slik at den kan vokse komfortabelt og glede seg over blomstrende blomster. Etter plassering på stedet, er planten ikke fuktet i 10-15 dager, vanning utføres etter påvisning av spirer.

Vann blomsten med varmt vann, da altfor kaldt vann bidrar til døden.

På blomstringstidspunktet trenger Ixia også vanning og sprinkling av blomster. Det viktigste ved vanning overdriver det ikke, det kan føre til en forverring i rotsystemet.

Med riktig pleie av ixia i det åpne bakken, er det nødvendig å ty til fôring, med bruk av organiske og mineralske gjødsel, som er designet spesielt for denne blomsten.

ømme IxiaFor utseendet på nye blomstrer på ixia, er det nødvendig å fjerne de visne blomstringene i tide. Etter at blomstene blomstrer, reduseres vannet og stopper noen ganger helt. Når alle bladene tørker ut på Ixia, blir pærer gravd fra bakken for vinterlagring, tørking og behandling av dem med kaliumpermanganat.

Med riktig planting og pleie av ixia i det åpne bakken, vil blomsten lengre takk sin eksotiske skjønnhet og dekorere landplottene og blomsterbedene.

Related  Elvenes blomst på din blomsterbed eller alt du trenger å vite om den mangesidige rase

Introduksjon til Ixia – video