gren av enbär jungfru med fruktJuniperus Virgin – en vintergrön, för det mesta en monoecious plant som tillhör familjen Cypress. Beroende på den särskilda sorten kan det vara en horisontell buske eller ett vertikalt träd. Den maximala livslängden når 500 år, och växtens maximala höjd är 30 m.

Efter att ha nått 40 års liv börjar träden av arten av jungfru enbär förlora sin dekorativa överklagande.

Frukten av växter av denna art är kottar med en annan färg, men ofta mörkblå. Bär fortsätter att hålla på grenarna fram till frost, vilket ger enbär extra dekorativa egenskaper under fruktning. Röda systemet av jungfru enbär är starkt utvecklat med laterala grenar, vilket gör dessa växter oberoende av vindgustar. I naturlig natur finns enbär på stenig terräng, ibland på träskiga områden i Nordamerika.

Det finns cirka 70 sorter av enbär. Alla är olika:

 • i form
 • höjd;
 • nålens färg;
 • och andra egenskaper.

Egenskaper av plantering och vård

enbärsgryn i ungarnaPlantering och skötsel Virginia enbär beror på arten, några buskar föredrar bara solen, medan andra trivs i halvskugga. Här är några allmänna tips.

Enbäret reproducerar på 3 sätt:

 • med hjälp av frön;
 • vaccinationer;
 • sticklingar.

Vaccinationen används endast för sällsynta sorter. Trädgårdarna ger också sina preferenser till 3-metoden – förökning, men det finns en liten nyans. Utan ordentlig vård och speciella åtgärder överlever endast hälften av alla planterade sticklingar, men med hjälp av stimulans för överlevnad kan det positiva resultatet ökas till 80%.

Platsen för plantering är bättre att välja sol med avrinad jord (som avlopp, använd den vanliga brutna tegelstenen). Stagnerat vatten kan leda till att svampsjukdomar uppträder.

De flesta arter av denna växt tolereras väl av torka och frost, men vissa sorter behöver ytterligare sprutning och bindning av grenar före vinterens ankomst.

Landning görs bäst under vår- eller höstperioden. På grund av den omfattande rotsystem tillvägagångssätt (transplantation) bör utföras med en klump av jord grävdes, inte borsta busken. Djupet av landningen gropen bör vara ca 70 cm och avståndet mellan plantorna, beroende på graden av 0,5-2 m. Vid plantering växterna nack rhizomer bör lämnas över marken, kommer det att låta växten att erhålla den nödvändiga mängden syre.

Vård av enbär jungfru består av:

 • regelbunden weeding;
 • lossa jorden runt växten;
 • fukt;
 • mulching jorden.

Related  Evergreen akacieträd är silverfärgat (mimosa)

Därefter överväga de mest populära sorterna och en detaljerad beskrivning av jungfruen.

grå UGGLA

enbärgubbe Grå ugglaJuniperus virginian Gray Oul är en kort, vintergröna buske med en spridad vapen. Grenarna är stora, spridda horisontellt. Den vuxna busken når upp till 3 m i höjd och ca 7 m i diameter. Karaktäriseras av långsam tillväxt, så inom ett år lägger det upp till 10 cm i höjd och 20 cm i bredd. Nålarna har en gråblå eller grågrön nyans. Frukt är blågrå bär.

Vid plantering är det bättre att välja soliga ställen med tömd, välfuktad mark. I samband med dess mått mellan plantor är det nödvändigt att observera ett avstånd på 1,5 m.

Frost och torka-resistent, men med en särskilt varm sommar är ytterligare sprayning önskvärt.

För att skapa en vacker, tät krona krävs konstant beskärning av grenar.

Hetz

enbär jungfru HetzJuniper Virgin Hetz är en vertikal buske med en sprawling form. Höjden på en vuxen växt är 1-2 m och en bredd på 3 m. Växten är en snabbväxande växt. Nålarna har en behaglig gråblå färg, som kan bli brun när frost kommer. Frukt är mörkblå bär.

För plantering är det bättre att välja en plats i solen eller i penumbra, när plantering i skuggan förlorar färgens ljusstyrka. Absolut opretentiös i valet av jord.

Det är lämpligt att inte tillåta att jorden komprimeras.

Kall- och torktålig. Tål helt och hållet långvarig torka och värme. På vintern kan grenar släcka under tyngden av snö i förbindelse, med vilken det rekommenderas före vintern att binda grenar och fastställa ramen.

Ett särdrag hos denna sort är en stark arom och riklig fruktning.

glauca

enbär jungfru GlaucaJuniperus Virgin Glauca är en vertikal buskebusk som har en kolumnar eller smalformad form. Höjden är upp till 6 m, och en omkrets av 2-2,2 m. Avviker snabb tillväxt, sedan år kan lägga till upp till 20 cm. Nålarna har blå-grön nyans, som vid uppträdandet av ett bronsfärgat kall. Frukt är keglar av vitgrå färg upp till 0,6 cm i diameter. Under fruktning täcker grenarna rikligt med bär (koner).

Related  Soorten Oost-Indische kers die worden gebruikt voor het decoreren van gezinspercelen

Ett bra ställe att plantera är ett soligt område, när det planteras i partiell nyans, blir busken blek, färgen blir mindre uttrycksfull. Marken och dess sammansättning är opretentiös.

Det är lämpligt att inte låta fukt behållas.

Liksom alla jungfrulörare är torka och frostbeständiga. Glauca tolererar helt enkelt kronans skära. I detta fall bevaras den formade formen under en lång tid.

RAKET

enbär jungfru SkyrocketJuniper Virgin Skyrocket är ett vertikalt träd med en konisk kronform. Den kan nå upp till 8 m i höjd och upp till 1 m i diameter. Avser snabbväxande arter, årligen lägger 20 cm i tillväxt och upp till 5 cm i volym. Nålarna är målade i blågrön eller grågrön färg. Frukt – runda bär med blå färg.

För plantering behövs solljus och bra dränering.

Denna typ av jungfru enbär kommer att dö, vara i skuggan.

Det är frost och torktålig, tolererar väl luftmättnad.

Moonglow

enbär jungfru MoonglowJuniper är en jungfru Munglow – en buske med en konisk form av kronan. Dess höjd når fyra meter och en diameter på 1-1,5 m. Snabbväxande, under hela året kan lägga 10-15 cm. Nålarna har en ljus grå-blå färg. Frukt är koner av rund form med en mörkblå färg.
Älskar den soliga terrängen, kan tolerera en ljus penumbra. Tål tolererar frost och torka, till jorden är inte snabba.

Blåpil

enbär jungfru Blue ArrowJuniperus Virgin Blue Arrow, denna vertikala buske i sin form som liknar en pil som släppts. Den maximala höjden på 2-2,5 m och en diameter av 0,5-0,7 m. Snabbväxande, för året tillägger omkring 15 cm i höjd och 5 cm i omkrets. Nålarna har en anmärkningsvärd ljusblå färg. Frukt är blå tallskottar.

Av alla de sorter som representeras är denna jungfru enbär den mest krävande. Vid plantering måste du ta hänsyn till dess exceptionella ljussökning och behovet av skydd mot vinden.

Frostbeständig, men under det tunga snöfallet är det nödvändigt att skaka av grenarna för att undvika deras brott. Torktålig, men med långvarig värme krävs ytterligare sprutning. Jord är bättre att välja näringsämne, med bra dränering, tillåter inte jordförpackning.

Ett särdrag hos denna sort är att grenarna börjar växa från botten. Behöver inte ytterligare trimning.

Videoinstruktion för plantering av en jungfru