Dens blomstring gleder orkideenAlle grønne planter trenger vanning. Men i hjemmet for å vanne orkide, som på den ene siden vann-elskende, og på den andre, som brukes til å vokse ikke på vanlig bakken og på steiner eller greiner?

De fleste orkideer som dekorerer innendørs samlinger av blomstavlere er epifytter fra de tropiske områdene i Asia, Australia og Amerika. Naturen til slike anlegg uten å finne tilstrekkelig mengde av næringsrik jord innvendig innrettet til å oppta en hovedmengde av mineralstoffer og vann fra knappe jordavleiringer på trestammene og fra atmosfæren. I tropene er behovet for fuktighet i orkideer møtt av hyppige og riklige regner. Og hjemme bør naturlig nedbør erstatte vanning.

Hvordan vanne orkidéen? Har anlegget spesielle krav til vann som kommer inn i røttene sine?

Vannkvalitet for vanning orkideer

Med riktig omsorg blomstrer orkidéen regelmessigKvaliteten på vann, nemlig dens sammensetning og temperatur, bestemmer i stor grad helsen til innendørsanlegget. Hvis utendørs regnvann som får orkideer, inneholder neppe uorganiske salter eller syrer med fuktighet holdt av vannrør, kan detektere hele den periodiske tabellen, uorganiske kompleksforbindelser, organiske og til og med mikroflora. Et slikt mettet “cocktail”, komme til røttene av blomsten og deler av substratet, blir avsatt på og kan ha til å plante de mest uforutsigbare, men den sannsynlige negativ innvirkning.

For å unngå ubehagelige overraskelser, anbefales det å bruke mykt renset vann til å irrigere orkideer. Før du vann orkidéen hjemmefra fra fuktighet, bør du fjerne alle urenheter som er potensielt farlige for blomsten.

Til dette formål brukes den vanlige kokingen, under hvilken:

 • flyktige klorforbindelser til stede i kranvannet fordampe;
 • Salt utfeller, danner et så kjent hvitt belegg på jorden og overflaten av blomsterkrukken;
 • ødelegger mikrofloraen;
 • konsentrasjonen av glandulære forbindelser minker.

Settling ikke gi et slikt resultat, ettersom den normale romtemperatur ved å kvitte seg med salter og forskjellige former for jern tar betydelig tid, og den mikroflora eneste manifestere seg i full kraft, som forårsaker dannelsen av en grønn alge eller turbid slurry film på overflaten.

Related  Transplantasjon og reproduksjon av azalea i hjemmet

Det er viktig å velge riktig vann for vanningsanleggMen det filtrerte vannet med moderne husholdningsfiltre er perfekt for vanning av orkideer og andre innendørs blomster. Resterende innhold av mineralstoffer i det er så ubetydelig at det ikke påvirker helsen til planter, og alle farlige urenheter blir raskt og effektivt fjernet.

Hvis blomsterhandleren ikke har evne til å koke eller filtrere det nødvendige volumet av vann, kan konsentrasjonen av kalsium som er unødvendig for anlegget, reduseres ved å surgjøre væsken. Dette gjøres med en liten mengde oksalsyre eller ved å passere gjennom et lag torvmose.

Det viktigste er at den resulterende fuktigheten etter behandling ikke får økt surhet.

Bruk av destillert vann i vanning orkideer

Vanning med vanningskanneInteressert i hvordan man ordentlig vanner orkidéen hjemme, spør de elskende av disse spektakulære planter ofte om bruk av destillert vann. Graden av rensing av destillert vann er meget høy, men bruk av en slik væske til å irrigere orkideer er overdreven og feil. Så rent vann kan tas:

 • for flytende flytende dressing;
 • til vanning av kronen;
 • for å vaske rotsystemet og jord fra overflødige salter.

I dette tilfellet kan du sikre at etter vanning av orkideen og andre hygieniske prosedyrer på bladene og røttene, vil det ikke være ubehagelige hvite flekker.

Men for å varme vanningsvannet til romtemperatur, gå litt høyere – det er ekstremt nyttig. For å fukte substratet phalaenopsis, krever det mest upretensiøse og populære med blomsterhandlere av orkideer, for eksempel vann 30-35 ° C.

Hvordan vanne orkidéen?

Dessverre er det feilaktig vanning av orkideer som ofte fører til svekkelse og død av blomstrende planter. Den saftige røtter, blader eller pseudobulbs orkideer kan akkumulere en betydelig mengde fuktighet, slik at plantene med noen åpenbar skade tåle vanning utelatelser.

Overflødig vann, spesielt stagnasjonen i potten, fører uunngåelig til dannelsen av rotfaktor på røttene. Ved å miste muligheten til å spise, svinger orkideen og kan dø.

Med for mye vanning vil rotorene til orkideene rotereHvis orkidéen ikke opplever sterke temperaturendringer og er skyggelagt fra direkte sollys, kan anlegget bli vannet når som helst på dagen. Når blomstens innhold gir en nattkjøle, er det best å overføre fuktingsprosedyren om morgenen. På dagtid tørker substratet, og om natten vil orkideen være i komfortable trygge forhold for det.

Related  Fordeler og skade på Mandarin

Hvor ofte skal jeg vann orkideen hjemme for å beskytte planten mot mangel på ernæring og fra risikoen for overmodern? Frekvensen av vanning avhenger av:

 • fra årstidspunktet;
 • fra anleggets livssyklus;
 • fra temperatur og fuktighet i rommet;
 • fra egenskapene til metoden for dyrking av orkideer og substratet som benyttes.

Vanning utføres når substratet er tørtHvordan vanne en orkide under blomstringen og følgende hvileperiode? I løpet av den aktive vegetasjonsperioden skal plantene bli vannet 2-3 ganger i uken i gjennomsnitt. Så snart blomsterknoppen vises over rosettet av blader, er det nødvendig å fukte jorda oftere, noe som forklares av plantens voksende behov. Men visnet blomster og redusere den fargede sone ved endene av rotstokker reduserer hyppigheten av vanning to ganger, og følges til substratet for å tørke mellom behandlingene.

Det er ikke nødvendig å utføre vanning, dersom kondensatdråper er synlige mellom jordstykkene i potten, og røttene selv er fuktige.

Gjennom året mottar orkideen like deler av vann, bare hyppigheten av vanning endres. Og for å fastslå behovet for å fukte, kan substratet ikke bare berøre, men også vekten av potten med anlegget. Den tørkede bakken er mye lettere enn våtmark.

Måter å vanne orkideer hjemme

Del orkideer med hell å vokse i nærings sprø substrat, er det mange arter foretrekker en blanding av grov bark, kull, og den mose ekspandert leire. Og noen innenlandske orkideer er helt utelatt uten en tradisjonell pott. Hvordan hjemme kan vann orkideer med slike forskjellige vaner? Den særegne veksten og ernæringen av orkideer bestemmer også forskjellige måter å vanne dem på.

Vanning av orkideer fra en vannkanne og under strøm av rennende vann

Vann orkideer fra toppenMed alle de uvanlige planter med tykke røtter og norovyaschie få utsiden av potten, orkideer vokser i underlaget kan vannes med normal vanning. Vi bruker også metoden til orkideer som er helt uten jord.

Related  Dyrking av raffinert lisianthus på en blomsterbed og i en krukke

Vanning bly veldig nøye, prøver å holde fuktigheten blir jevnt på hele overflaten av bakken eller deler av rotsystemet, men ikke i noe tilfelle ikke akkumuleres inne i rosett av blader. Prosedyren fortsetter til vannet strømmer fra dreneringshullene. Da er det lov å renne, og etter noen minutter utføres ytterligere 2 til 4 vanninger.

Ved gjennomføring av vannings orkideer tørkes ved å fjerne væske uhell falt fra bladene, aksillære knopper, og fra utløpet sentrum med en klut, bomullsdott eller bomullspinne.

Neddykking av orkideer i vann

En måte å vanne og mate på orkideerMetoden er egnet for sunne orkideer, epifytter og kan brukes til fuktighetskrem og til fôring, hvis vann tilsettes med flytende gjødsel

Gryten er plassert i en beholder med varmt vann, slik at kanten er litt over væskenivået, og løvet og stammen blir ikke våte. Tidspunktet for eksponering for fuktighet som trenger gjennom slissene og dreneringshullene avhenger av plantetypen, dens størrelse og årstid. Det er optimalt hvis potten for første gang forblir i vannet i 5-10 minutter. Deretter fjernes det, får lov til å tømme overflødig fuktighet, og om nødvendig gjenopprettes prosedyren. Etter slik vanning er det viktig å sørge for at det ikke er noen opphopninger av vann i bakken.

Sprøyting av rotsystemet av orkideer

Orkideer etter en dusjFor orkideer som vokser i det hele tatt uten substrat, utføres vanning av rotsystemet med varmt, mykt vann fra forstøveren som vanning. Dråper på røttene til dråpen skal være så små som mulig, noe som vil akselerere absorpsjonen og ikke skade vevet.

En video om hvordan du skal vann en orkide vil være en stor hjelp for begynnelsen blomsterbutikker, som nylig har oppdaget den varierte verden av disse luksuriøse planter.

Vanning orkideer ved å suge i vann – video