zygocactus hjemmeBlant vinteren på vinduskarene kan du ofte se busker strø på endene av grener med lys rosa, bringebær eller hvite blomster. Denne zygokaktus er en plante av slekten epifytiske kaktus. Vi kaller det ofte Decembrist – i henhold til blomstringen, eller slummerberger, og i europeiske land – julblomsten.

Beskrivelse av anlegget

Tropisk ZigokactusI naturen forekommer zigokaktus i Brasilens tropiske skoger. Der vokser han på grener av trær, som andre epifytter. Rotsystemet er overfladisk og svakt. Broer er flate, buet med hakk på kantene. Spines har ikke denne typen kaktus. Blomster er rørformet, flertallet, plassert i ender av stengene. Farge på blomster hvit, rosa, lysrød. Det er oransje og lilla lilla varianter.

I Europa falt anlegget for to hundre år siden takket være botanistsamleren og ble raskt populært takket være den frodige og så sjeldne vinteren på den nordlige halvkule.

Slik ordner du omsorg for zigokaktusom

ta vare på zygocactus hjemmePlanten er upretensiøs, men for rikelig blomstring er det nødvendig å observere en rekke regler og å kjenne perioder av livssyklusen hvor omsorg for det er annerledes. Det er fire slike perioder:

  1. Slutten på vinter og vår. Hviletid I løpet av denne perioden trenger blomsten lys eller diffus belysning, en lav temperatur på + 12-15 ° C, moderat fuktighet og sjeldent vanning.
  2. Summer. Tid for aktiv vekst. Lavt lys, høy luftfuktighet, hyppig vanning og sprøyting. Temperaturen skal økes til + 17-22 ° C.
  3. Høst. I hvileperioden er planten best satt til nord-øst eller nordvest vinduet, lufttemperaturen senket igjen til + 12-15 ° C, kuttet vanning og reduserer fuktighet.
  4. Begynnelsen og midten av vinteren. I blomstringsperioden bør temperaturen heves til + 17-22 ° C, luftfuktigheten og vanningen skal økes.

Under blomstring, bør sprøyting gjøres forsiktig, slik at vann ikke kommer inn i blomstene. Å omorganisere blomsten til et annet sted er uønsket.

Hvordan transplantere en blomst

Transplant zygocactus på slutten av vinteren, etter at den har blomstret.

Unge planter transplanteres hvert år, voksne om noen år.

Når du velger Decembrist, velger du en ny pott, stopp på bred og grunne, da røttene ikke utvikler seg i dybden, men i bredden.

Jorden for den må være lett, pustende, svakt sur. På bunnen av potten er omtrent en tredjedel av dybden hellet drenering – mursteinsmuler, liten utvidet leire. Du kan legge til karbonpulver. Han vil gjøre underlaget enda enklere og desinfiseres. En liten frisk jordblanding helles over dreneringen, planten er tatt ut sammen med en liten jordklump, overskuddet blir forsiktig ristet og installert på et nytt sted. Rødder må være nøye rettet. Deretter heller du frisk jord og komprimerer den. Etter planting er Decembrist vannet og drysset.

Å observere reglene om å ta vare på zigokaktus hjemme, kan du oppnå samme riklige blomstring som i bildet nedenfor:blomstring av zygocactus etter transplantasjon

En kraftig utvidet Decembrist kan enkelt formes. Klem bare av overskytende skudd eller korter dem, vri segmentene med hendene. Du må gjøre dette nøye.

En godt formet busk blir jevnt opplyst, mindre påvirket av forskjellige rot og blomst.

Reproduksjon av Decembrist

zygocactus stengelHjemme er det lett å forplante zygocactus vegetativt. Gjør det bedre før begynnelsen av perioden med aktiv vekst – på slutten av våren eller tidlig på sommeren. For å få stiklinger, må du forsiktig skru av en hånddel av stammen med 2-3 segmenter, og hold resten av den andre armen.

Kutt zigokaktus kun med hendene, uten hjelp av saks.

De resulterende steklinger blir tørket i to til tre dager, og deretter plassert i en liten beholder med fuktig sand, litt dypere. Den plantede stilken er dekket av glass eller film, og skaper et mini-drivhus. Før utseendet på røtter plasseres plantene på et varmt og varmt sted, og unngår direkte sollys. Drivhus med stiklinger regelmessig luft og fuktet sanden. Rotte stiklinger transplanteres til et fast sted.

Vær oppmerksom på riktig passform av zygocactus stiklinger i bildet:planting av zygocactus stiklinger

Hvorfor Decembrist ikke blomstre

blomster zigokaktusÅrsakene kan være flere:

  1. Før blomstringen skal zygocactus passere en hvileperiode. På denne tiden får han styrke og legger blomsterknopper. Hvis Decembrist ikke plukket knopper i november, så var det for mye varme eller overdreven vanning i resten av perioden.
  2. Prøv så lite som mulig å omorganisere potten fra sted til sted.
  3. For dårlig jord. Fôr anlegget med kompleks gjødsel med boreinnhold.

Hvis du følger disse enkle regler for omsorg, vil zigokaktus hver vinter tilfredsstille deg med en festlig spredning av blomster.

Reproduksjon av zigokactus – video