venenhår i naturenI en gammel legende sies det at alle som ser fernblomstene, vil kunne finne sann lykke. Men i vår tid er det ikke nødvendig å gå for dette i skogen, fordi det er lett å vokse med et mildt Venus-hår (en slags bregne) hjemme. Selv om han ikke vil gi husholdninger av frodige blomster, vil hans grønne omgivelser fylle den levende bolig med friskhet og muntre opp. Noen ganger er grenene av denne fernen brukt til å lage eksklusive buketter til bruden. Og noen gartnere planter anlegget på bakgården.

Venus av hår i en bukett av brudenDe gamle forfedrene til hårets venus blomstret frodig i Sør-Amerika. Hittil er en mirakelblomst kjent nesten på hele planeten. Han er kjent i Canada og Mexico, i USA og Russland, på Krim og i Kaukasus. I et naturlig miljø møtes en bregner sammen med fjellstrømmer, fosser og ofte i kløfter mellom bergarter. Det er interessant at plantens andre navn er adianum, som i oversettelse betyr væting. Når vann kommer inn i lathåndplaten, drenerer den grasiøst fra overflaten, og gir bare et lett spor. En slik pen plante fortjener nøye oppmerksomhet mot seg selv og riktig omsorg.

Utvendig beskrivelse av “fairytale” anlegget

dråper vann på bladene av veneral hårBlomsten av Venus Hair er en av varianterne av bregne. Dens lange, elegante skudd er dekket med miniatyr mønstrede blader med et hydrofobt lag. På grunn av dette forblir vann ikke på dem, men strømmer fritt til bakken. Noen varianter avviger med lange (ca. 50 cm) blader av lysegrønn farge av langstrakt form.

Planten vokser opp til 30 cm i høyden. Den har et skummel krypende rhizom ca 70 cm i lengde. På den er det et stort antall rhizoider, med hvilke adianum venus av hår er festet til jordens overflate. Stammen som bladene holdes på, har en svart fargetone og en elastisk struktur. Fra det avgår segmenter, lysegrønn i form av miniatyrfansere med en lengde på 1 cm.struktur av plater

Related  Enkel pleie og voksende streptokarpus hjemme

På undersiden av arkplaten er lommer hvor skjulene er skjult. Å være i en så koselig lagring, de er beskyttet mot fuktighet, så ikke spire i forkant av tiden. De er sett gjennom en tynn grønn tekstur av vaii-segmentet i form av mørke stiplede linjer. Fernen av Venus-håret produserer sporer nesten hele sommeren, fra slutten av mai, og så videre til høsten.vayi på baksiden av bladplatenAnlegget er godt etablert i drivhus og hjemme.

Forplante Venus hår ofte ved å dele rhizomet i deler. I et naturlig miljø er reproduksjon gjennom sporer mulig.

Praktiske tips for blomsterpleie

transplantasjon av veneralt hårFor hvert plantes liv er vanning av stor betydning:

  • betimelig;
  • med en individuell tilnærming;
  • vanlig;
  • moderat.

Dette gjelder spesielt for et ømfint – en adianum. Væsken må være ved romtemperatur. Det beste alternativet er regnvann. Hvis huset er kaldt, bør planten bli vannet moderat for å beskytte røttene mot rot. valg av et sted for en idiotOm vinteren er det tilrådelig å plassere venus av håret fra batterier eller rør av romvarmesystemet.

Blomsten liker ikke overdreven fuktighet, siden bladene lider av dette. Mangel på fuktighet fører til for tidlig død av rhizomet. Derfor bør du regelmessig ta vare på bregnet for å unngå ekstremer.

Det er viktig når du tar vare på hjemmet, Venus-håret for å sette inn et sted hvor det minste sollyset. Planten foretrekker skyggefulle steder, siden blonderbladene lider av direkte stråler. påvirkning av solstråler på fernelbladFørst mister de sin utmerkede farge, og til slutt visner. Du kan sette en pott av plante i huset på nord- eller østvinduene, hvor det vil føles spesielt behagelig.

Pleie hjemme for en blomst av Venus av hår betyr å skape et høyt fuktighetsnivå i huset eller leiligheten der den vokser. Ellers vil små åpningsblader skade og smuldre. Derfor er det ønskelig å sprøyte anlegget regelmessig med vann fra en sprøytepistol. Et annet alternativ for å skape optimal fuktighet for idiocy er å sette potten med planten i en beholder med fuktet torv.

Related  Egenskaper for omsorg for oleander

komfortable forholdFor å få riktig omsorg hjemme for håret Adianthum Venus, er det viktig å holde huset rent. Planten liker ren luft, fordi dens fjerne forfedre vokste i skoger eller i nærheten av elv. Venus av hår foretrekker fuktig luftDerfor er det nødvendig å utføre vanlig våtrengjøring i rommet der fernen er lokalisert.

Det er ikke hensiktsmessig for tunge røykere å forurense luften med røyk i nærheten av det frodige grønt av hjemmebanen.

liker ikke røyk og varmeI tillegg liker Venus-håret ikke ekstrem varme. Den optimale temperaturen for ham er ikke mer enn 22 grader. For en slik blomst er det verdt å prøve og skape komfortable forhold for det. Belønningen for innsatsen vil være et sjarmerende mesterverk, avbildet i bildet – en blomst av Venus-håret.

Det er like viktig å velge en praktisk beholder for anlegget, fordi den har en kraftig rot, som trenger plass. Den ideelle løsningen er en stor, romslig gryte.Riktig potty valg I det vil rotsystemet perfekt utvikle seg, og blomsten vil lenge, vennligst grønt av husstanden.

god kapasitet og jordFor å kunne utvikle adianum hjemme, er det viktig å sette den i en passende blanding. For å gjøre dette, ta 1 del av bladblandingen, 2 deler torv og bland godt. jordblanding for bregnerDet er ikke overflødig å legge til sand, kull (knust) og gjødsel som inneholder kalsium til substratet.

I grunnområdet må jorden være løs og det er godt å passere væsken.

Pleie innebærer regelmessig gjødsling og beskjæring av planter om sommeren og våren. Du kan gjøre det 2 ganger i måneden. Når døende blader vises på fernbuskene, bør de kuttes av. Flaccid, tørre eller bleke prøver skal fjernes i tide for å gi adianum et nytt liv. Det viktigste er, etter å ha klippet planten regelmessig vannet og drysset.det er nødvendig å kutte av de dårlige bladene

Related  Hvor nyttig er en sitron for menneskekroppen?

Noen ord jeg vil si om de skadelige skadene til adianum. Hvis rommet hvor blomsten vokser, vises for mye luft på skuddene spiderweb. Som et resultat blader bladene, så blir det gult og dør. Å bli kvitt en edderkoppmite vil hjelpe en svak dusj med varmt vann. Etter en slik prosedyre er det viktig å kontrollere fuktighetsnivået i huset slik at blomsten ikke tørker ut.wrecker av bladlus

Noen ganger plantes plantluker på baksiden av bladene. På grunn av dette blir de gule, vri og dø. Å overvinne skadedyret vil hjelpe spesielle kjemikalier, hvorpå planten skal “bades” under en varm dusj. Og da blir huset fylt med den frodige grønnen i den sjarmerende bregne – Venus av hår.

Plantering av et kjærlig hår – video