enbär lime glou i landskapsdesignMånga sorter av enbär horisontella används aktivt i landskapsdesign. Juniper Lime Glow – inget undantag. En dvärgbuske med dekorativa nålar och en härlig natur är utmärkt för att dekorera alpina kullar, låga kullar.

En långlivad vinterhårig växt hjälper till att stärka backarna och ge webbplatsen ett unikt utseende.

Beskrivning av enbär Lime Glow

färg av nålar av enbär lime glouJuniperus horizontalis Lime Glow är av amerikanskt ursprung. Med utgångspunkt från vildväxande exemplar av en horisontal enbär, 1984 fick uppfödare en låg, krypande art med en tät krona och citrongula nålar. Tack vare henne, blev enbäret Lime Glou och fått sitt namn.

Planterad på plats växer den dekorativa busken långsamt, bara når 10-15 år, når en höjd av 40 cm och en diameter på 1,5-2 meter. Plantens skelettgrenar avviker från centen parallellt med marken, jämnt täckt av skaliga tallnålar, och ändarna dras för att bilda en kompakt, halvmåneformad krona. Med åldern tar den ovan markerade delen av busken formen av en bred tratt, men samtidigt behåller den kompaktitet och attraktivitet.

Om de unga plantorna på nålarna är färgade i gröna toner, så kan du genom åren se att på sommaren får grenarna någonsin ljusare gula nyanser. Vinteren ändrar på nytt växtens ansikte. Nålar av enbär horisontellt Lime Glow blir apelsin-brons.

Frukterna av enbär som når modenhet i två år, som de av vilda exemplar, är sfäriska och blåsvarta i färg. Tunnkottens yta är täckt med en tät blåaktig blomma.

Dekorativ sort av Lime Glow gör sorten till en av de mest populära. En liten årlig ökning och anspråkslöshet av enbär lägga till attraktion.

Villkor för odling av enbär Lime Glow

odling av enbär lime glouVäxten är opretentiös, men om du skapar förhållanden som är nära naturliga för en enbär, kommer busken att reagera med god tillväxt och en ljus färg på kronan.

Enligt beskrivningen är ängel Lime Glow en torkbeständig flerårig kultur, som föredrar lätt mark, soliga områden eller genomskinlig penumbra.

Om busken ligger i skuggan kan dess utseende ändras. En vacker gul nyans av nålarna blir en vanlig – grön färg.

I naturen har horisontella junipers blivit föråldrade på den östra kusten av USA och Kanada på sandiga lätta jordar som är typiska för sjöar och floder. Växten behöver inte speciellt jordnäringsämne, men om enbäret planteras i ett tätt substrat med dålig tillgång till vatten och luft, sänks tillväxten, fröplanten ser undertryckt ut. Närheten till grundvatten samt stagnation av smält eller regnvatten leder till samma resultat, och ibland till plantans död.

enbär fröplanta Lime GlowPå grund av den låga kronan och de täta nålarna tolererar åsen Lime Glow, på bilden, väl:

  • starka vindar;
  • vinter mittband
  • torra perioder;
  • ljus vårsol, som på många sorter av busk lämnar fulbruna brännmärken.

Om det är lite snö på vintern måste buskar, särskilt unga, täckas med ett tjockt lager torv, träspån eller annat täckmaterial. Under den heta sommaren svarar anläggningen väl på bevattning med varmt mjukt vatten och vattning.

Nålar av enbär lime glou på vinternJuniper Lime Glou utmärkt bredvid andra prydnadsväxter, oavsett om det finns gräsbevuxna markslag, större än buskarna av spannmål och barrträd av andra sorter.

Planterar enbär horisontal Lime Glow och bryr sig om busken

enbär lime glou i plantskolanDet räcker inte att välja en lämplig plats för en buske. Plantera enbär horisontal Lime Glow och ta hand om honom är de viktigaste ögonblicken på vägen till framgång.

Plantering av buskar utförs i gropar eller grävor med ett djup av minst 60 cm. Dimensionerna beror på rotansystemets storlek och plantans ålder. Om enbäret ska bli en del av en levande kant eller grön matta, lämnar buskarna ett gap på 50 cm till en meter. Avståndet mellan enskilt växande växter ska vara minst en och en halv meter. Botten på landningsplatsen är täckt med ett 20 cm dräneringslager. Det skyddar rötterna från förfall och stannar i vattnet.

Marken för fyllning, om nödvändigt, deoxideras och för en lös konsistens berikad:

  • 2 delar torv;
  • 1 del av sodland
  • 1 del tvättad sand.

För att ungen ska kunna utvecklas ordentligt måste rotkraven lämnas på marknivå eller något högre under fyllning av gropen.

Omedelbart efter planteringen vattnas plantan, vattning och sprinkling på heta dagar bör vara regelbundna. Klibbens övre klädsel har en framträdande position i ungarträdgården, som på bilden, en gång om året på våren, när växterna vaknar och börjar aktiv tillväxt.

Bekantskap med lindret av Lime Glow – video