hage hage lengselTilbake på 70-tallet fortalte en lærer sine studenter at en revet blomst var søppel. I en viss grad har hun rett, men den lyse og brennende gudemi beholder sin skjønnhet i noen form. Beskrevet av store romantikere i sanger og dikt, fascinerer det fortsatt hjertene til mange mennesker. Noen forbinder anlegget med en fristende drøm, andre med en blomst av flammende lidenskap. For den tredje er hun en ekte blomsterdame. Hva er denne sjarmerende jordiske skapelsen? Vi vil prøve å heve det malte sløret for å se alle de praktfulle blomstringene.

Et blikk på blomsten gjennom en forstørrelsesglass

vakre blomster av gudinnenSannsynligvis har ingen tenkt å se på blomsten gjennom et forstørrelsesglass. Tross alt ser godets ut fascinerende, og tiltrekker seg flere og flere fans. Men likevel, etter å ha sett nærmere til planten, kan du se det usynlige ved første øyekaststrekk.

Blomsten ble først oppdaget på det amerikanske kontinentet i delstaten California. Dette er hans “historiske hjemland”. Det viser seg at Gudetsya fikk oss, har overvunnet en lang vei gjennom havet. Til tross for dette fikk anlegget sitt navn til minne om det berømte sveitsiske botaniket TSH Gode.

fortryllende årGodetia tilhører familien Kipreiny og er en årlig urteaktig plante. Den er preget av stående stammer, noe som gir en vakker grønt, som skaper en sjarmerende hagebuske med en høyde på ca 60 cm. Den kan være pyramidal og spre seg. Langs de slanke skuddene i neste rekkefølge er de lanserte grønne bladene med integrerte kanter.

seng av gudinneGytittenes blomster er klokkeformede eller koppformede. De består av 4 kronblade, i midten av hvilken det er en pestle omgitt av stammer. Disse miniatyrblomstelementene lagrer viktig informasjon om dette sjarmerende anlegget. Stående på vakt, de er de første som møter insekter for å dele med seg deres søte nektar. I takknemlighet til blomstene pollinerer insekterne dem, slik at på planeten vil det alltid være gudinner.

gylneblomster av gudinnenTenk på statens mange farger på bildet, tenk på nyanser av nyanser og det delikate “vevet” av kronbladene. Prøv å stikke inn i deres søte duft og forestill deg at blomstene allerede vokser i din sommerbolig.

Satin petals av gudinnets knopper er enkle og terry, som samles inn i små buketter eller pensler. Spesielt fantastisk er deres flotte farger:

 • snøhvit knopper på bakgrunnen av grønne ligner den praktfulle dekorasjonen av en lykkelig brud;forsiktig blomstring
 • lyse røde toner er sammenlignbare med en glødende vulkan ved solnedgang på dagen;lyse røde blomster
 • Peach nyanser gir en søt forening med moden frukt;ferskenblomst blomst
 • Karminfargen på kronblad reflekterer mange nyanser av røde og rosa variasjoner;karmin farge godetsii
 • forsiktig rosa inflorescences inspirere gode gjerninger, kjærlighet og glede;mørk rosa blomst
 • Lilla knopper reflekterer den stolte storheten til en ekte blomsterdame.lilla blomster

Related  Plante anemone knoller i det åpne bakken og omsorg for planter

Også jeg vil nevne to farger varianter av en hage skjønnhet. En harmonisk kombinasjon av rosa og hvitt skaper inntrykk av at noen spesielt malte kronbladene med en pensel. Originspirerte hvite knopper, i midten av hvilke smør av rød eller ferskenfarge. En mild lilla nyanse er fortynnet med mørke toner av rødt. Er denne sjarmerende blomsten ikke i stand til å dekorere landsbygda i huset? Prøv og sørg for.hytte dekorasjon

Det skal bemerkes at anlegget er verdsatt ikke bare for frodige lyse knopper. Dens største fordel – blomstringsperioden starter i juli og varer til begynnelsen av november. Virkelig en dyr gave fra naturen.

Grunnleggende prinsipper for omsorg og planting av staten

For å sikre at dronningen av blomstriket har dukket opp på dacha, er det viktig å oppfylle en rekke grunnprinsipper for planting av en plante. Et av alternativene til å plante en blomst på blomsterbedet er å så frøene i jorden på vår eller høst. På det forberedte stedet, grunne grunne grunne grunne, der plantematerialet senkes. vanning av statenDeretter er det litt sprinklet med jord og sprinklet med vann.

Dyrkning av staten fra frø er en ganske enkel måte å plante en storslått lidenskapsblomst på landet. Hvis du så frø i høst til frost og første snø, vil de ha tid til å absorbere fuktighet fra jorda, men de vil ikke spire. Men planten vil blomstre 3 uker tidligere enn de plantet på våren. En enkel hemmelighet, og hva bra!

elegant år fra frøeneDet er også en variant av dyrking av tilstanden til frøene, når planten plantes bedre ved hjelp av frøplanter. Det er ønskelig å begynne å jobbe tidlig på våren. Så den 10. mars blir blomstfrø sådd i beholdere eller bokser med et fruktbart substrat. Etter dette bør du gi planten moderat vanning uten å glemme balansen. Beholdere blir tatt til et rom hvor det ikke er noen utkast og rikelig med lys. frøene av gudemiNår frøene av gudemi gir plantelater (etter ca 17 dager) og to blader vises på overflaten, de blir dykket inn i separate beholdere eller potter. Etter 14 dager må du gjøre gjødsel for blomster.

Etter at plantene er styrket, er det planting i det åpne bakken av staten og omsorg som oppfyller de grunnleggende reglene:

 • Tidlig vanning som jorden tørker ut med en sprøytepistol;
 • vanlig lossing av jord i roden regionen av blomsten for luft fôring anlegget og jevn fordeling av fuktighet;
 • fjerning av ugress fra blomsterbedet;
 • en grundig undersøkelse av løvverket for å identifisere blomsterskade og ødelegge dem;
 • frigjøring av busker fra tørkede knopper og blader.

Related  Enkel pleie og voksende streptokarpus hjemme

elegant blomstring av frøets tilstandBlomster av gudinnen vist på bildene, planting og omsorg som ble utført i samsvar med de grunnleggende prinsippene, ser ganske enkelt nydelig ut. Deres knopper skinner klart i solen, de frodige greens, og du vil kysse kronbladene.

Før planting av frøplanter i det åpne bakken, er det herdet i 14 dager. For å gjøre dette, i rommet hvor beholderne med blomster er, åpne hver dag vinduene og dørene. Som et resultat er statens frøplanter tilpasset gatetemperaturen og blir nesten ikke syke etter transplantasjonen.

året rundt tilstand av frø i åpen bakkeSiden gudemi er en urteaktig plante for åpen jord, frøet frø spiser raskt nok. Avstanden mellom fremtidige busker bør ikke overstige 20 cm. Ellers vil voksne planter ha liten plass, noe som vil føre til alvorlige sykdommer i staten. Noen gartnere foretrekker å så blomster om vinteren, noe som ikke er mindre effektivt enn våren. Herfra kan det ses at dyrkingen av året ikke krever mye innsats. Det viktigste er å lytte til de grunnleggende reglene og bære dem ut. Under alle omstendigheter vil en ekte blomstermann bla i blomsterbedet på villaområdet.

Kort omvisning av populære varianter

De beste karakterene av åpen plass til utendørs brukMange av oss liker å handle, se på fargerike varer. La oss forestille oss at vi er omgitt av multi-farget godets, og inviterer dem til å velge dem. Hvordan i dette å forstå? Å bli kjent med hver av dem.

I dag tilbyr hagen blomstermarkedet et stort utvalg av varianter av denne blomsten. Nesten hver av dem har en unik prakt, som er nødvendig for dekorasjon av gårdens territorium.

Majestetisk storblomstret skjønnhet

storblomstret årTilbake i 1867 dyrket gartnere store blomster i blomsterbedene og likte sin skjønnhet. Til tross for det faktum at i det 21. århundre gårdsplassen, forblir denne kompakte skjønnheten i høyden av herlighet. Dens litt pubescent skudd kan vokse fra 20 cm til en halv meter. Det er liggende eller oppreist karakter. Nærmere om vinteren blir de lignified. De lanserte bladene ligger langs hele lengden av stammen, som gradvis taper til basen.

store blomster av gudinnenKnopper er vanligvis store i størrelse – opp til 10 cm i diameter. I form ligner klokker eller brede kopper. Blomster vises på toppen av oppreist stengler i form av buketter eller pensler. Satin petals er malt i slike farger:

 • intens rosa;
 • lyse rødt;
 • fargen på modne bringebær;
 • forsiktig lilla;
 • scarlet;
 • mørk rød;
 • snøhvit.

Related  Er det mulig å spise vannmeloner i tilfelle diabetes mellitus type 1 og type 2?

Blomstring begynner i juli og varer til midten av høsten. På grunnlag av denne arten oppdrettere avlede hybridvarianter av staten. Blant dem vil jeg nevne de mest populære.

Variety Weissen Schwan

variasjon Weissen SchwanBlomster er en liten busk av spredningsstruktur. De rette skuddene er farget grønne. Bare ved foten er de litt brunaktige. Bladplater er brede, lanserte. Knopper er hvite, koppformede. Til berøring er de myke, som et satinduk.

Variety Orange Room

Variety Orange RoomDenne variasjonen av storblomstret tilstand tilhører det mellomliggende lag av buskene. Skudd i nærheten av en grønn blomst med rød tint. Løv smal, lansett. Knopper i form av brede klokker rød eller oransje.

Utsøkt skjønnhet med frottéblader

dobbelblomst tilstandEn annen representant for de storblomstrede varianter, som jeg spesielt vil nevne – terrygudinne. I et naturlig miljø er slike farger ikke funnet, men hybride former er behagelige for øyet. De kan være terry, halvmarmor eller tett tomatplantevarianter. Slike glamorøse busker er mye brukt for dannelsen av landskapsarealer i forstedene. En av de mest kjente varianter av blomsten er terracotta azaleisk blomstring. Ofte i hagearbeid, brukes slike fargerike varianter.

Sorter Sybil Sherwood

Sorter Sybil SherwoodSorten utmerker seg ved lave busker ca 40 cm i høyden med stående skudd av rosa fargetone. Bladene er lanserte, knopper er semi-dobbelte. Oftest er rosa eller lilla med en scarlet lapp inne i knoppen. Det er bemerkelsesverdig at kronbladene i midten er mye mørkere enn deres ømme kanter. Dette er høydepunktet i denne variasjonen.

Sort av Rembrandt

Sort av RembrandtDenne typen terrygigemi har små busker av halvkuleformet form med rosa-grønne stilker. Plateplater smale, lanserte i naturen. Knopper med doble rosa petals, der det er en liten rød flekk. Virkelig et fantastisk syn.

Hans Majestet “Monarken”

godetsiya monarkMange gartnere har blitt glad i den utrolig søte dvergfisken av gudinnen – monarken. I høyden når den bare 20 cm. Busken i nærheten av blomsten er kompakt nok til å dekorere plassen til landplottet. Knopper er miniatyr – bare 5 cm i diameter. Den største fordelen av monarkens tilstand er frostmotstand. Derfor er det ofte brukt til å dekorere dacha landskapet i nordlige breddegrader.

forskjellige karakterer av monarkens monarkiEtter å ha vurdert noen grader av staten, kan man med sikkerhet si at denne brennende lidenskapblomsten er et fantastisk ornament for hagen. I sitt miljø føler du en magisk utbrudd av styrke og indre glede i hjertet. Skal jeg gi opp en slik glede? Beslutningen er din.

Såing frø av staten for dyrking av frøplanter – video