Ficus Benjamin hjemmeI landene i Sør og Sørøst-Asia, så vel som i Australia, er Benjamin ficus en vanlig plante, som finnes både i naturen og i gatene i byene. Vilda prøver vokser til en høyde på 20 meter under forholdene i tropene. Deres rombrødre er mye lavere, men ikke mindre bemerkelsesverdige.

Ficus Benjamin – en stor busk eller trær med stående skudd og hengende, ganske grasiøse grener, som danner en spredningskrone. Skuddene er dekket med glatte, spisse elliptiske blader, jevnt grønne eller flettet. Lengden på bladplaten varierer fra 6 til 12 cm. Den sentrale venen er imponert og ikke merkbar. På grener med gråaktig eller lysebrun, sitter det jevnbarkbladene skiftevis. Ung løvverk er tynnere og lettere enn modent løvverk.

Mange elskere av innendørs planter kan finne det rart at deres grønne kjæledyr blomster og til og med fructifies. Som nærmeste slektning danner fiken Benjamin Ficus mer som blomster – sycium.

Hjemme skjer dette ekstremt sjelden, og hjemme og når det holdes i drivhusene, etter pollinering på ficuses, rippe rundt, uspiselige frukter av rød-oransje fargetone.

Ficus Benjamin under naturlige forholdArtene som ble beskrevet for mer enn et århundre siden, vekket oppmerksomheten til blomstrodusentene:

  • ynkelig løvverk av grønne og motley farger;
  • muligheten ved å bruke dannelsen av kronen av Benjamins fikontre for å få det mest bisarre omrisset av et tre eller en bush;
  • enkel og enkel omhu.

Hvordan bryr seg om Benjamin ficus

Benjamins ficus har praktisk talt ingen hvileperiodeSom alle tropiske planter, elsker Benjamins ficus varme, er ikke likegyldig med luftfuktighet og jord, krever et langt opphold i lyset, men er samtidig redd for direkte stråler og tolererer ikke utkast.

Varierte varianter er som regel litt mer lunefull enn planter med grønne blader. Spesielt gjelder det belysningen av blomsten. Hvis vanlige ficuses bærer innholdet i penumbraen, er det behov for litt flere sett for prøver med løv utsmykket med hvit kant, flekker eller smører, ellers vil kontrastmønstrene forsvinne og forsvinne.

Den eviggrønne planten har ingen uttrykt hvileperiode. Derfor leveres lys, varme, vann og mat av ficus hele året rundt;

  1. I den varme årstiden, fra vår til høst, holdes anlegget ved en temperatur på 22 til 28 ° C.
  2. Om vinteren, i et rom hvor Benjamin ficus er plassert, kan det være 5-7 grader kjøligere, men hvis temperaturen faller under 14 ° C, føles treet ubehagelig og kan miste løvverket.

Frodig løvverk av ficus er godt skyllet med en varm dusjI tillegg til lang, men svak belysning og passende temperaturforhold, trenger ficus høy luftfuktighet. I sommerdager er det ikke nødvendig med ytterligere tiltak.

Du kan bare vaske kronen med en varm dusj og i god tid vanne jorden. Men om vinteren, når varmeapparater er i drift, er det nyttig for Benjamin ficus å slå på en elektrisk luftfukter eller daglig vanne bladene fra sprøytepistolen.

Vanning og fôring av Benjamins ficus

Veving av sammensetningen fra ficusbordeneFicus tolererer ikke tørke, reagerer på jordens tørrhet med guling og løvfall. I sommerdager blir vannet vannet ofte og rikelig, slik at jordoverflaten nesten tørker opp mellom vannet. Det er viktig å ikke tillate stagnasjon av fuktighet. Dens overskytende, drenering i pallen, etter 30 minutter må fjernes. Hvis du ikke gjør det, selv om sommeren kan du møte manifestasjonene av rotrot.

I den kalde årstiden eller når blomsten holdes i et kjølig rom, blir vanningsfrekvensen noe redusert. Det skjer ofte bare en gang i uken for å hente jorden under Benjamin ficus for å opprettholde den vanlige tilstanden til kjæledyret.

Spurt av spørsmålet: “Hvordan ta vare på Benjamins ficus?” Mange nybegynnerblomsteravlere glemmer et så viktig stadium av uttak som topp dressing. Ficus vokser ganske fort, men for å støtte kronens dannelse og juiciness av bladene, trenger den ikke bare fuktighet, men hele komplekset av næringsstoffer og sporstoffer.

Derfor, fra våren og til begynnelsen av høsten, i omsorgen for Benjamin-figuren, på bildet, hjemme, er det nødvendig å inkludere vanlig topp-dressing. Det er best å bruke flytende komplekse produkter for dekorative og løvfroe. Gjødsel brukes i intervaller på to uker.

Benjamin Ficus transplantasjon hjemme

Transplantasjon av Benjamin ficusSer på hvordan hans kjæledyr vokser og blir vakrere, en elsker av innendørs planter bør ikke glemme at ikke bare grener og blader legges til. Måned etter måned øker ficus volumet av rotsystemet, og jorda, selv med konstante toppdressinger, blir gradvis skarpe.

For å rette opp situasjonen vil bidra til å transplantere Benjamins ficus, utføres det hjemme om våren, og unge prøver må transplanteres oftere til nye potter enn voksne.

Et tegn på at røttene er helt dekket med jordmat, vi kan vurdere deres fremvekst fra dreneringshullet eller nedfellingen av det øvre lag av jorda. Men det er bedre å ikke tillate og utføre en planlagt transplantasjon, og advare den “halvt sultne” eksistensen som er skadelig for planten.

Før transplantasjon av Benjamins ficus til en annen pott, må en egnet beholder fortsatt velges. Jo yngre prøven, desto mer aktiv øker den rotmassen. Derfor overføres slike planter årlig til potter, hvis diameter er 2-3 cm større enn før. For voksne ficus er transplantasjon kreves 2-3 ganger sjeldnere, og hvis det grønne kjæledyret har nådd en solid størrelse, kan transplantasjonen erstattes av å erstatte det øverste laget av substratet.

Den beste primeren til Benjamin ficus er spesialisert, klar. Men hvis du vil hjemme, kan du lage en blanding av like deler av torv og bladmark, torv og sand.

Ficus Benjamin: kronformasjon og regelmessig beskjæring

Formasjon av kronen av ficusenUnge skudd av Ficus Benjamin er preget av høy vekst og svært fleksibel. Den første omstendigheten forplikter blomsteren til å mestre regelmessig beskjæring. Det utføres på våren, når planten bare vekker vekst. På sommeren spredte prishchkk seg fra den generelle rytmen, raskt voksende skudd. På slutten av vegetasjonen, om høsten, for å utsette Benjamins ficus er ikke nødvendig for kronens dannelse. Alle stoffene i løvet og skuddene vil være nyttige for ham om vinteren.

Kultur tolererer lett beskjæring av grener, så vær ikke redd for en dramatisk forandring i plantens utseende mens den er ung. Det vil bli mye vanskeligere å danne kronen til ficus når den blir til en formløs gigant.

På våren fjernes ikke bare de visne og forkortede overdreven avlange grener, men også grenene rettet inn i kronen er avskåret. Hvis dette ikke er gjort, vil de forstyrre luftinntrengning, og dermed øke risikoen for soppinfeksjoner og spredning av skadedyr. Til samme formål behandles store deler av grener med hagevin eller pulver av deres aktiverte karbon.

Videoen om trimning av Benjamins figur hjemme vil fortell i detalj hvordan man skal utføre denne kompliserte prosedyre og oppnå jevn vekst av grener i hele vegetasjonsperioden.

Bonsai fra Benjamin ficus med egne hender

Ficus Benjamin på kontoretBenjamin-figuren er oftest gitt form av et tre når det vokser. Med en støtte kan planten lett bli vant til form av en stamme, og den kan støttes ved beskjæring av laterale og radikale skudd. Men i dag kan du se ganske uvanlige trær basert på ficus med openwork, vevde bukser.

Ved første øyekast kan en utrolig kompleks design gjenopprettes i hjemmet. For å gjøre dette plantes flere unge planter av samme alder i en gryte og deres fleksible stammer er sammenflettet på samme måte som de liker. Det er viktig at vevingen ikke er for stram og ikke hindrer at ficusene utvikles jevnt. I dette tilfellet vokser stammene etter noen år sammen, og blir til den opprinnelige grønne dekorasjonen av huset.

Formasjon av bonsai fra Benjamins ficusBlomsterbutikker, som har tålmodighet og ferdigheter til å danne treaktige planter, kan vokse sine egne hender bonsai fra Benjamin ficus. Ved hjelp av veving, oppnåelse av luftlag og beskjæring, blir den vanlige busken til en miniatyrkopi av den gamle Banyan.

Ficus Benjamin: tegn og overtro

Mange husplanter, spesielt de som faller inn i blomsterbutikker fra fjerntliggende hjørner av planeten, er fulle av legender og overtro. Deler av dem kan stole på, men de fleste av disse tegnene er inaktive oppfinnelser.

Hva er tegnene til Benjamins ficus, og er det mulig å holde denne dekorative fabrikken hjemme?

I Kina symboliserer Benjaminens ficus et ønske om lang levetid og velstandI århundret før sist ble en mann som ønsket å skaffe et fikentre blitt advart om at anlegget bidrar til familiekvetter, livsforstyrrelser og kanskje til og med tiltrekke seg døden. Den samme eller lignende advarsel fulgte når man kjøpte et monster og andre aroidplanter.

Så tidlig som på 1920- og 1930-tallet, ville eieren av ficus ha vært mistenkt for å overholde den borgerlige livsstilen, noe som medførte store problemer. I dag er det ikke noe sted for slike absurde oppfinnelser. Og upretensiøs, raskt voksende og veldig attraktiv ficus av Benjamin kan ses i både bolig- og kontorbygg rundt om i verden.

Storslått planteAlle historiene som avslører anlegget fra den negative siden, har ingen reell grunn. Men i hjemlandet til Benjamins ficus er han høyt respektert.

I Kina er dette en fantastisk gave som symboliserer ønsket om lang levetid, helse og alt velvære. I Thailand er anlegget anerkjent som det offisielle symbolet til landets hovedstad. En 150-årig lunefull ficus i Sri Lanka regnes som en av de lokale attraksjonene og besøkes av mange turister.

Moderne overtro og tegn om Benjamin ficus har også en positiv holdning. For eksempel anses det som et godt tegn å bringe en plante til et hus hvor de drømmer om å ha en baby. Hvis blomsten tar rot, vil den vokse bra, så vil paret snart få en arving.

Foryngende beskjæring av Benjamin-figuren – video