Daikon Radish harvest

Radish daikon opprinnelig fra Japan, i sitt hjemland, er det en uunnværlig del av det daglige dietten. Kulturen er kjent for mange gartnere og lastebilbønder, den har høy ytelse og lang holdbarhet, gode smak og medisinske egenskaper. Hva er daikonens bruk og skade, er det noen kontraindikasjoner og begrensninger, i hvilken form er det bedre å konsumere denne grønnsaken til mat?

Kultur daikon – informasjonsark

raske grønnsakerDaikon er en tidlig modne rot, som tilhører underartene av rødet av en såplante, en familie av kålavlinger. Ifølge smakegenskapene er grønnsaket noe mellom radise og reddik. Hvis du sammenligner det med smak av radise, da daikon er ikke så bitter, siden den inneholder mindre sennep olje. I motsetning til radise er daikon mindre fibrøs og hard, har en mild og behagelig aroma.

Oversatt fra japansk, daikon er en stor rot. Faktisk kan rotkulturer nå enorme størrelser – vokse til en lengde på 50-60 cm og få mer enn 0,5 kg vekt.

Kultur har mange varianter, forskjellige i form og størrelse av rot, smak og nyanse av masse. Frø i lang tid mister ikke kvalitet og forblir levedyktig i fem år. Den optimale tiden for såing er midt på sommeren, i slutten av juli til begynnelsen av august. Betingelsene og teknikken for dyrking er i mange henseender likt radikoen. Den vegetative perioden er fra 60 til 70 dager, i løpet av denne tiden klarer lastebilbøndene å samle inntil tre avlinger.

Den kjemiske sammensetningen av rotgrønnsaker

kjemisk sammensetning av reddik daikonNæringsverdi og kjemisk sammensetning forklare hva en daikon er nyttig for en organisme. Kaloriinnholdet på 100 gram av grønnsaket er kun 20 kcal, og dets glykemiske indeks er 15 enheter. Massen inneholder næringsstoffer – proteiner og karbohydrater, det er ingen fett, det er kostholdsfibre og bakteriedrepende komponenter, essensielle aminosyrer, enzymer, nyttige vitaminer, salter og mineraler.

Daikon er et kostholdsprodukt, det har lavt kaloriindhold og det er ingen fett, det har en høy konsentrasjon av cellulose og pektiner.

reddiksalat daikonDaikonens masse inneholder:

 • proteiner og karbohydrater – raskt tilfredsstille sult og gi følelse av matfett;
 • fiber – normaliserer fordøyelsen og stimulerer tarmen;
 • glykosider – regulerer funksjonene i det menneskelige nervesystemet;
 • aminosyrer – er en obligatorisk del av dietten;
 • pektiner – regulere nivået av kolesterol og blodsukker;
 • enzymer – fremme bedre fordøyelse og assimilering av mat;
 • vitaminer – lindre risikoen for vitaminmangel;
 • mineraler – regulere den hormonelle bakgrunnen, forbedre trivsel;
 • phytoncides er verdifulle biologisk aktive stoffer som er utstyrt med bakteriedrepende egenskaper.

Related  Fordeler og skade ved bruk av tørket fiken

Daikon – bra og dårlig for helse

Radish Daikon er nyttig for moderat forbrukEn spiselig del av en plante er et lagerhus av nyttige og viktige komponenter, kombinasjonen av dem er rettet mot å forbedre og gjenopprette kroppen, øke tonen og arbeidskapasiteten. Regelmessig bruk av rotgrønnsaker i mat påvirker positivt immun-, sirkulasjons- og kardiovaskulærsystemet, støtter helsen til skjoldbrusk og kjønnsorganer, forbedrer hjernens og ryggmargens aktivitet.

Radish Daikon – bra og dårlig:

 1. Hva er nyttig daikon. Enzymer bidrar til å normalisere metabolismen, fremmer akselerasjonen av metabolisme og vevregenerering. Phytoncides har antiinflammatoriske, smertestillende og antioxidante effekter. Vitaminer og mineraler bidrar til å styrke immuniteten og forbedre helse. Fiber og pektin bidrar til økt intestinal peristaltis, renser kroppen og fjerner toksiner. Irreplaceable aminosyrer er i motsetning til celledegenerasjon, utvikling av erosive og tumorprosesser. Kjøtt og juice brukes innen og ute.
 2. Mulig skade på kroppen. Grov struktur av grønnsaken kan provosere en forverring i sykdommer i fordøyelsessystemet – gastritt, pankreatitt, cholecystitis, erosjoner og sår. Daikon bør brukes med forsiktighet i kolelithiasis og intestinal hyperaktivitet. Organiske syrer som er tilstede i juice, tolereres ikke med økt surhet i magen. Radis kan forårsake allergisk reaksjon og hudutslett.

I tilfelle noen smertefulle opplevelser, bør du helt nekte å inkludere denne grønnsaken i kostholdet ditt.

Daikonet påvirker menneskekroppen

Daikon er helsekildeRadish Daikon er en naturlig helsekilde. Hvis du regelmessig bruker den til mat, kan du godt rense kroppen og forbedre helsen, styrke forsvaret, ta vare på energi og energi.

Daikon – nyttige egenskaper:

 1. For en kvinne. Fiber og pektiner, som er konsentrert i roten, tillater bruk av daikon for vekttap. Uoppløselige fibre fordøyes i svært lang tid, noe som gir en person en behagelig matthet.
 2. For en mann. Grønnsaker er blant de kraftige aphrodisiacs. Med regelmessig bruk øker det libido og forbedrer potens, hjelper normalisere den hormonelle bakgrunnen.
 3. For den eldre personen. Radish hjelper kroppen motstå virus og infeksjoner, spesielt i lavsesongen, når risikoen for åndedretts- og katarralsykdommer stiger i stor grad. Det er effektivt for forebygging og behandling av aterosklerose, gikt og revmatisme, som er spesielt relevant hos eldre.
 4. For barnet. Den positive samlede innflytelsen av hvit radise på barn oppnås på grunn av den varierte sammensetningen og høy næringsverdi av produktet. Bruken av grønnsaker i frisk form hjelper utviklingen av munnkjeftene, tungen og tennene, normaliserer fordøyelsen og avføringen.
 5. Under graviditet og fôring. Daikon fremmer fulltid intrauterin dannelse og utvikling av fosteret. Rødis er et mildt vanndrivende middel, slik at du kan fjerne overflødig væske fra kroppen, noe som er svært nyttig i barneperioden. Grønnsak er effektiv for å øke amming og forbedre kvaliteten på morsmelk.

Related  Hva vi vet om de fordelaktige egenskapene og kontraindikasjoner til bruk av kalendula

Dyke for vekttap – video

Anbefalinger for å spise

carving fra daikonI tillegg til nyttige egenskaper har daikon kontraindikasjoner, som oftest oppstår ved feilaktig spisning av grønnsaker og frukt. Ved brudd på aktiviteten i mage-tarmkanalen, er det nødvendig å spørre legen hvilken radish daikon fordeler og skader kroppen. I en hvilken som helst patologi under akutt stadium anbefales det ikke å bruke grønnsak.

Hovedregelen for å spise en daikon er moderering. Innfør vegetabilsk i dietten bør gradvis begynne med å inkludere i vegetabilske salater, snacks og side retter.

Daikon, reglene for å spise:

 1. Kvaliteten på roten evalueres visuelt og til berøring. Det skal være rent, friskt og sunt, uten defekter, sprekker, mørkere og ormhull.
 2. Oftest blir det brukt rå som ingrediens for vegetabilske salater, men det kan varmebehandles – koke, stuing, stek.
 3. Reddiset er lagret i et kjøleskap innpakket i en plastpose.
 4. Forberedelsen av en reddik er enkel – grønnsaket skales, kuttes i stykker eller gni på en rist, saltet til smak og vannet med vegetabilsk olje.
 5. En sunn person kan spise daikon daglig i moderasjon. Eldre mennesker bør bruke den med forsiktighet, helst i revet form eller klemmet ut av juice.
 6. Ta med radise i barnas kosthold er tillatt fra tre års alderen, og ser på kroppens respons.

Daikon passer godt med alle produkterDen originale smaken av daikon er egnet for enkle og raffinerte produkter – kjøtt, fisk, sopp og sjømat. Den passer perfekt til en rekke dressinger og sauser, andre grønnsaker og frukt. Gourmeter foretrekker unge skudd og plante blader, orientalske og asiatiske retter med den. Med rimelig bruk er denne nyttige grønnsaken nødvendig for enhver person i alle aldre med det formål å behandle og forebygge.

Related  Funksjoner av tinktur av calendula og regler for sin søknad

Video om de nyttige egenskapene til radish daikon