En upretensiøs lyse blomstrende pelargonEn av de mest upretensiøse plantene på vinduskarmen er geranium. Hvorfor bladene blir gule i pelargoner og hvilket signal planten gir, er det nødvendig å forstå så tidlig som mulig. Blomst forteller den oppmerksomme vertinnen om sykdommen hennes. Og igjen vil geraniumen kaste ut en kurv med blomster høyt, oppfrisk luften med aromaen av blader.

Pelargonium agrotechnics

Vilkår for frihetsberøvelse overtrådtGeranium regnes som en upretensiøs plante. Men for å plassere det krever et lyst sted uten direkte stråler av middags solen. Jorden må være fruktbar og løs. Gryten er valgt liten, slik at røttene er for smale.

Jorden må være fuktig, godt drenert. Spraying av blader er ikke nødvendig. Topp dressing med universell sammensetning, men med mindre nitrogen. Høstbeskjæring utfordrer veksten av nye blomstrende skudd. Han liker ikke pelargoner å avkjøle jordens koma og utkast.

Sykdommer i bladene av geranium – et signal til blomsterhandleren

Brudd på innholdsbetingelsene fører til svekkelse av anlegget. Fargelegging av bladene kan fortelle deg hva du må endre i blomstens innhold. Hvorfor gult blader i geraniumer, curdle eller tørke – det er flere grunner. Det er en svekkelse av anlegget av hovedårsakene:

 • feil innhold
 • sykdom;
 • okkupasjon av insekter.

Sykdommer og invasjon av parasitter er forbundet med feil innhold. Hvis blomsten er sterk, blir den ikke syk. Det er viktig å gi en uforanderlig geraniumtilstands tilstand, for ikke å løse puslespillet, hvorfor pelargonene blir gule og bladene tørker.

Resultatet av feil geranium innhold

Resultatet av feil innholdI den eviggrønne bushen av Pelargonium blir de nedre bladene gule og faller av, dette er en naturlig prosess. Derfor er stammen bar med alderen. Men hvis bladene faller ofte, har blomsten ikke nok lys. Det er nødvendig å bytte plass eller organisere belysningen om vinteren.

Spesielt ofte blir pelargoner gule blader om vinteren. Hvorfor skjer dette? Blomstens biologiske aktivitet i hvileperioden er ikke tatt i betraktning. Et tegn på overfylling kan være gulingen av toppen av planten. Dette betyr at de syke røttene ikke kjører juice med riktig styrke og toppen forblir uten mat.

Tørre kanter av blader av geraniumHvorfor lyser bladerne i rommet gul? Det er nødvendig å vanne anlegget oftere, det mangler vann. Hvis anlegget var om sommeren ute, når det overføres til et varmt rom før akklimatisering, blir fargene mindre lyse. Det er nødvendig å vente en uke eller to, og først da begynne å endre vilkårene for frihetsberøvelse.

Related  Er det mulig å reanimere en orkidé hvis røttene er råttne?

Bladene blir gule hvis geraniumet ikke har blitt transplantert i lang tid, er potten ikke tilstrekkelig matet eller potten er stram. I et koma av jorden er det dannet for stor fuktighet, bladene blir gule i geraniumer. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Transplant anlegget til et nytt land og en større beholder.

Ved lave temperaturer blir blader av geranium rødGeranium tåler ikke sprøyting. Men tørr luft er også uakseptabelt for det. Ikke installer blomsten under et trekk og nær en radiator. Derfor blir pelargonene gule på kantene. Tørking ut av bladet begynner å gi et signal om utilstrekkelig vanning.

Rødhet av bladbladene vil fortelle blomsterhandleren at anlegget er kaldt. Kanskje det bare må flyttes vekk fra glasset, nærmere kanten. Men hvorfor rødmer pudder på våren? Mest sannsynlig, under en rask utvikling av anlegget er ikke nok mat. For å mate geranium er det nødvendig i små doser.

Sykdommer av geraniumer og deres behandling med en fotodemonstrasjon

Anlegget er sykeligNoen ganger, selv om alle vilkårene for internering er oppfylt, er anlegget deprimert. I pelargoner, av en eller annen grunn, bladerne vender innover, endrer fargen på grønne grønt. Årsaker til sykdommen kan avgjøres i bakken, eller på toppen:

 • bakterier:
 • sopp;
 • virus.

Så på bladene kan du se brune flekker, oljete flekker, som til slutt tørker og ødelegger blomsten.

På geraniumbladet, virussykdomVirussykdommer overføres fra den infiserte planten til de sunne gjennom insekter, som tidligere er blitt matet på den syke busken. Det er mulig at stengelen var innblandet med en sykt pelargonium. Tegn er geranium leaf sykdom, visuelt ligner en mosaikk. Platen trekkes sammen, flekker eller et mønster er synlige på den. Dette er en vaskulær sykdom. Planten må ødelegges for ikke å smitte naboene.

Related  Video og beskrivelse av prosessen med transplantasjon av zamiokulkasa hjemme

Bakteriell geranium sykdomBakterielle sykdommer inkluderer ulike spotting og blad tap. Hvorfor blir pelargonet gult og hva skal jeg gjøre hvis brune flekker blir funnet på bladene? Først og fremst må du endre vilkårene for frihetsberøvelse. Den varme varme luften i rommet kan føre til bakteriose. Et tegn på en bakteriesykdom er svetting av venene på bladene. Hvis du ikke tar tiltak, vil planten etter en stund tørke helt.

Stagnasjonen av planter på vinduskarmen, fuktingen av bladbladet fra kondensatet på vinduet, forurenset jord er provokatører av sykdommen. Ulike bakterier og sopp gir forskjellige former og fargesteder fra grått fluffete plakk til å dø i vev.

Anlegget tålerDet er nødvendig å utelukke skadelige faktorer, å plukke opp blader med flekker og å behandle en plante med soppdrepende midler. Kontakt med vannblader bør unngås. Bakterielle sykdommer inkluderer det velkjente svarte beinet. Hvis stilken av geranium faller, sverker og faller – dette er det. Det er nødvendig å transplantere anlegget til et nytt substrat.

Sykdommen skal behandles med soppdrepende midlerEn forferdelig sykdom for geraniumer er rust. Hvorfor blir bladene gule i geraniumet i rommet, hvis dette foregår av utseendet på brune flekker. Det kan være rust, soppsykdom. Brune flekker – poser med sporer. Vil hjelpe sprøyting med soppdrepende midler. Den samme sykdommen forårsaker ødem – vekst på bladene av pelargonium. Med små lesjoner må bladene skrapes og brennes. Jord for å tørke, kontroller hvordan drenering fungerer, gi anlegget mer lys og luft.

Insekter og skadedyr av planter

Skadedyr av geraniumEn av de mest ubehagelige skadedyrene er nematoder. Små ormer lever i jorden, føtter på røtter og fester cyster til dem. Anlegget er først deprimert, da dør det. Tegnet er lite, som valmuefrø, erter på røttene. Å bli kvitt nematoder er vanskelig. Det er bedre å ta skjæret fra toppen av planten og ødelegge potten med bakken. Når du løsner jorda med et verktøy, kan cyster bli befolket av nabokruk.

Related  Planting gloxinia knollvekster

Den øvre delen av blomsten kan fylles på:

 • bladlus,
 • whitefly;
 • edderkoppmitt;
 • larver og termitter.

For å hindre bladlusene å finne bladene av geranium delikat og velsmakende, bør planten få nok kalium topp dressing og lite nitrogen. Laken blir grovere og liker ikke bladlus.

whiteflyWhitefly er små hvite fluer som legger egg i arkvevet. Det kan kun trekkes tilbake ved gjentatt bruk av systemiske fungicider.

Klerkerne spiser juice av planten, formere seg raskt, og er grunnen til at pelargonene spinner bladene innover. En edderkoppnett vises på baksiden av arket, og hele platen tørker.

termitterTermitter, skadedyr som mate på lignified deler av planten, bosette seg inne i stammen og spise den ut. De kan lande i bakken hvis de har bosatt grunnlaget for huset, kom inn i potten med bakken.

Forskjellige larver med glede slukker blader av geranium. I romforholdene kan de dukke opp hvis brikken har avsatt larver på blader eller blomster. Caterpillars vil spise grønt eller blomsterblad, avhengig av type insektsskade.

Det er for geranium å bruke narkotika med systemisk virkning.

 1. Aspirin, 1 tablett per 8 liter vann, spray på bladene hver tredje uke når skadedyr vises.
 2. Messenger – vannet land for å styrke planters immunitet.
 3. Maraton er et stoff av universell handling. Det skal sprinkles på jordens overflate og vannes.
 4. Monterey – et middel for å sprøyte geranium fra larver.

Å vokse en vakker busk av geranium er ikke vanskelig, bare omsorg og oppmerksomhet til en grønn venn er nødvendig.

Opplev voksende geraniums – video