tulipan eller Liriodendron tulipifera.De første bosetterne, som nådde kysten i Nord-Amerika, kunne ikke bidra til å merke de høye trærne med uvanlige blader og blomster, som lignet vår tulipaner. Det er ikke overraskende at anlegget ble kalt tulipan eller Liriodendron tulipifera.

I dag er lyriodendron kjent ikke bare hjemme. Høye trær med frodig krona finnes i sør-amerikanske land, på bredden av Australia, i Sør-Afrika og i Europa. Europeerne klarte å temme den varme kjærligheten og vokse tulipanrær, selv i Norge.

I vårt land har forhold som er komfortable for lyre-dendrines utviklet seg i subtropene i Svartehavet, hvor trær dekorere gatene og parkene i Sochi og de nærliggende feriestedene.

Interessen i anlegget øker på grunn av utseendet på varianter med flettet og gyldent løvverk.Lily diadron med motley løvverk

Beskrivelse av lilyodendron tulipetreet

Lyriodendronen er et stort løvtrær som kan vokse opp til 35-50 meter under gunstige forhold. Planten har en rett, kraftig koffert dekket med en lysegrågrønn bark. Når du blir eldre, blir barken av glatte trær en lettelse, dekket av sprekker, og deler overflaten i diamantformede områder. Den brune barken på grenene har en merkbar voksaktig plakett. Treet av tulipetreet som er avbildet på bildet, har en lys, søt aroma.

tulipan i parkenEn av lyriodendronens ornamenter er de brede liljeformede blader på lange petioler. Lengden på platen kan nå opp til 15-20 cm. Ikke bare formen, men også fargene på bladene er veldig bemerkelsesverdig. Fra vår til høst er de malt i lyse grønne farger, og i fargen vises første gul og senere brune nyanser.

store blomster i form av en tulipanBlomster med en diameter på 6 til 10 cm ligne en tulipan, mens oppløsningen helles rundt en kraftig krone frisk agurk smak og overraskende original kombinasjon av grønt, gult, hvitt og oransje farger på felgen.

På tidspunktet for masseblomstringen tiltrekker tulipanet Lyriodendron, som andre planter relatert til magnolias, mange insekter, villig til å samle plantenektar og pollinere sine blomster.

I naturen vokser lyriodendron i områder som er rik på humus, luftet jord, hvorfra de kraftige røttene på treet lett mottar fuktighet og ernæring. Overflod av organisk materiale, vanlig vanning og løshet av jorda er viktige forhold for aktiv vekst og blomstring av avlingen. Selv om plantene roter seg på sandstein og leire, er det ikke nødvendig med ytterligere suksess uten ekstra forsiktighet, løsning og innføring av organiske materialer. I tøffe måneder, spesielt unge prøver av tuliputrær er i trangt behov for vanning.

Dyrking av en tulipan

Selvfølgelig er det umulig å dyrke en tulipan hjemme. Sterke frøplanter av frø kan imidlertid kun oppnås ved plantemetode.

Related  Luksuriøs “kamille” i villaområdet – nydelig gass

modne frø av en tulipanEtter pollinering er det dannet sprø kjegler i stedet for blomster, som åpner sent på høsten, sprer store frø. I naturen faller de til bakken, passerer en naturlig stratifisering, og spiringprosessen begynner først etter et år. Lignende forhold for frøene til tulipanet er opprettet hjemme.

Siden frøene til lyriodendronen utenom bakken mister raskt spiring, må de oppnå så mye friskt materiale som mulig for såing.

Såing utføres om vinteren til en dybde på en og en halv centimeter. Først for dyrking av en tulipan, er en universal jordblanding basert på like deler egnet:

  • lavtliggende torv;
  • grov sand;
  • hage lander.

Når jorda er jevnt og lett kompakt, blir avlingen vannet og mulket. I dette skjemaet er beholderen utsatt for kulde eller satt i kjøleskapet. Om vinteren må en beholder med frø være dekket med snø, under tining og om sommeren må jorden bli vannet slik at landet ikke viser seg å være helt tørt.

frøplanter av lyriodendronfrøDe som ønsker å dyrke en tulipan, må være tålmodige. Frøplanter vises bare et og et halvt år etter at de er lagt inn i bakken. Men unge spirer skuffer ikke. De får raskt styrke, blir sterkere.

Hvis podet frø ble brukt til såing, bør plantene herdes før de fjernes til det åpne bakken. En måned før transplantasjonen begynner plantene å begynne å bli vant til gaten, noe som øker tiden for å “gå” hver dag.

utvikling av tulipanplanterDe modne plantene overføres til det åpne bakken, der plantene trenger enkel, men regelmessig omsorg, inkludert:

  • moderat, men hyppig vanning
  • luker stub sirkelen;
  • vår og sommer topp dressing av en ung frøplante;
  • Mulching jorden for å bevare vital fuktighet for treet.

Related  Hvorfor blader gulene i geraniumen med rominnhold

Blomstringen av lilyodendron tulipetreet faller i mai og juni. For første gang danner planten blomsterknopper i alderen 7 til 10 år, og blomstrer deretter regelmessig.

bonsai av lyricendronDekorativt tre ble verdsatt ikke bare av gartnere, men også av bonsai elskere. Miniatyrblandinger basert på denne arten er interessante når som helst på året, og på grunn av ikke høy veksthastighet, noen få år etter begynnelsen av dannelsen, kan de demonstrere kvaliteten på mesterens arbeid.