nyttig tinktur av calendulaVokser på senger av calendula upretensiøs, vakker og utrolig nyttig. På grunnlag av vegetabilske råvarer fremstilles medisinske preparater, blant annet det er en alkoholtinktur av kalendula. Det er en duftende mørk gul væske som har antatt alle medisinske egenskaper av blomster.

For å forberede tinkturer, bruk lyse gule eller oransje blomsterblomsterkurver som inneholder maksimal mengde bioaktive stoffer. Som et resultat av utvinning tar tinkturen over fra anlegget:

 • uttalt antibakterielle, antiseptiske egenskaper;
 • evnen til å stimulere utløpet av galle;
 • antispasmodisk effekt;
 • anti-inflammatorisk effekt på organer og vev.

Utarbeidelsen av ekstrakter ble mestret for lenge siden. Men for å bekrefte fordelene og bestemme det virkelige anvendelsesområdet for alkoholtinktur av kalendula var det bare mulig etter en nøye undersøkelse av sammensetningen.

Sammensetning og bruk av alkohol tinktur av calendula

For utarbeidelse av tinkturer bruk blomstring av marigoldMedisinske egenskaper hos agensen må:

 • triterpenoider, som lindrer og forebygger symptomer på betennelse;
 • flavonoider og coumariner, som har antispasmodisk, koleretisk, styrende effekt;
 • essensielle oljer som ødelegger den patogene mikrofloraen;
 • karotenoider, som virker som naturlige antioksidanter, immunostimulerende midler og midler for å opprettholde helsen til blodkar og vev.

Både blomster og tinktur av calendula inneholder mineralsk komponenter som forsyner kroppen med kalium og kalsium, magnesium, jern, sink, krom og en rekke andre uerstattelige elementer.

Klar-laget eller hjemmelaget alkoholisk calendula infusjon er tilgjengelig i nesten alle medisinske skap. Når vil agenten få størst fordel? Hva hjelper tinktur av calendula, hvordan du bruker det riktig?

Instruksjoner for bruk av tinkturer av calendula

tinktur av calendula desinfiserer sårVæsken kan brukes innover og utover, mens den undertrykker den patogene mikrofloraen, særlig aktiv påvirkning av streptokokker og stafylokokker, fremmer hurtig helbredelse av sår og pasifisere smertefull.

Disse egenskapene til væsken brukes til alle mulige skader på huden og slimhinnene:

 • kutt og slitasje;
 • blåmerker;
 • dermatitt og eksem;
 • inflammatoriske prosesser i nasopharynx, munnhulen og øvre luftveier.

Sykdommer i huden, inkludert kyllingpoks, ledsaget av utslett, kløe, irritasjon og hevelse i huden, behandles med komprimerer, lotioner. Herbal remedy anbefales for angina, tonsillitt, laryngitt, samt pi problemer med tannkjøttet, for eksempel med stomatitt og gingivitt. Hvis pasienten har slike patologier, vil skyllinger være mest nyttige.

Før du fortynner calendula-tinkturen for å skylle halsen, bør du sørge for at vannet som brukes er drikkbart, og pasienten har ingen kontraindikasjoner for å bruke denne medisinen.

Vanning og vask ved hjelp av tinkturer vil lette tilstanden av smittsomme og inflammatoriske sykdommer i den seksuelle sfæren hos menn og kvinner.

Related  Interessant informasjon om arten av akonitt, reglene for planting og omsorg på stedet

tinktur av calendula mot akneI kosmetologi brukes tinktur av calendula fra akne som en av komponentene i aknebehandling. Anlegget lindrer utslett av en allergisk, smittsom og annen natur. I denne tinkturen virker det ikke bare effektivt, men også på en komplisert måte, å lindre dekslene fra den patogene floraen, stoppe betennelse og stimulere regenerering av vev. En lignende effekt brukes til å stimulere hårvekst, bli kvitt flass.

Bruken av tinkturer innenfor utnevnelsen, hvis det er en patologi i fordøyelsessystemet, galleblæren, genitourinary systemet.

Calendula tinktur for munn og hals skylling

en løsning av tinktur av calendula skyll halsenSesongkjølelse, virale og bakterielle infeksjoner ledsages ofte av smerte, brennende hevelse i halsen. Årsaken til dette er betennelse, lett irritert integrasjoner. Hvis det er en tinktur av kalendula i hjemmemedisinskapet, vil skylling av halsen med dette middelet raskt gjenopprette helse, lindre smerten og bidra til å gjenopprette slimhinnets integritet.

Hvordan gargle med en tinktur av calendula med angina, laryngitt, så vel som med stomatitt og andre tannproblemer:

 1. Et glass varmt skyllvann er tatt med 2 ss urtepreparat.
 2. Væsken blandes og brukes som angitt.
 3. Prosedyren utføres flere ganger om dagen, 30-40 minutter før måltider, og økten bør vare minst fem minutter.

Siden væsken inneholder etylalkohol, kan tinktur i sin rene form kun brukes punktvis, når den påføres betennelse og sår. For skylling fortynne væsken med rent drikkevann.

Tinktur av calendula for ansikt

matlaging marigold tinktur hjemmeKosmetologer setter pris på tinkturen av calendula blomster som et middel for behandling og forebygging av akne. Produktet regulerer perfekt produksjon av talg, lindrer puffiness, tørker foci av betennelse.

Kan jeg gni ansiktet mitt med calendula tinktur? Ja, eierne av fet hud kan inkludere produktet om morgenen og kvelden. Væsken er impregnert med en bomullspinne og pannen, nesen, kinnene og haken blir behandlet. På grunn av den spesielle følsomheten er det imidlertid ikke verdt å gni huden i nærheten av øynene, og også berøre leppene. Hvis lommene med betennelse er på nakke og décolleté-området, påføres det en bomullspinne.

Eksponering av alkoholholdig væske til tørr eller sensitiv hud kan føre til peeling, økt ubehag, dehydrering og for tidlig aldring av dekslene.

For å redusere risikoen, blir tinktur av kalendula for ansiktet tilsatt til tonics, make-up remover, og også til hjemme masker vist for betent hud.

Related  Viktig om fordelene og skader helse fra å spise søte kirsebær

Marl mask base er impregnert med fortynnet halvtinktur og spredes på huden slik at produktet ikke rammer området nær øynene og leppene. I 20 minutter av action neutraliserer calendula den patogene floraen, strammer og renser, desinfiserer og normaliserer kutan sekresjon.

Berik sammensetningen av masken vil bidra til tinktur av aloe juice, som perfekt fuktighet, beroliger og beskytter mot aldring. Egghvite med fet hud styrker tiltrekkingseffekten, gir ansiktet en attraktiv sløyfe og holder friskheten i lang tid.

tinktur av marigoldSiden akne bare er en ekstern manifestasjon av mer alvorlige interne problemer i kroppen, for eksempel fordøyelsessykdommer, hormonelle ubalanser eller nervøs overarbeid, kan tinktur av kalendula ikke være den eneste behandlingen. I tillegg til rensing og ekstern støtte av hudtilstand, bruk nødvendigvis kompleks terapi, inkludert diett, balansert modus på dagen og om nødvendig foreskrevet medisiner.

Tinktur av calendula for hår

tinktur av calendula for hårMikroelementer, essensielle oljer, syrer og vitaminer i tinkturen er gunstige for tilstanden av hår og hodebunn. Tinktur av kalendula for hår er påført:

 • med skallethet;
 • med fet seboré
 • ved høy tetthet av låser.

For å stimulere hårveksten, brukes en to tredjedeler utvannet tinktur til basalområdet og hodebunnen. Dette betyr at på grunn av antibakteriell og antifungal aktivitet vil eliminere peeling, kløe og kilden til problemet. Behandlingen utføres av månedlige kurs, kombinere med diett og omsorgsmasker.

Hvordan bruke tinkturen av calendula inni

frisk og tørr marigold for matlaging tinktur eller tePlantetinkturen har mange sfærer og metoder for påføring. Med ekstrem forsiktighet må det inneholde alkoholholdig væske ved bruk innvendig. Forsinkelse av kontraindikasjoner og doser fører uunngåelig til ubehagelige konsekvenser.

Instruksjoner for bruk av calendula tinkturer anbefaler dette til behandling av sykdommer forbundet med fordøyelsesorganene, galleblæren og bukspyttkjertelen. Anlegget og dets produkter har anti-inflammatoriske, spasmolytiske effekter.

Drikkertin kan kun foreskrives av lege og under hans tilsyn. Det er viktig å huske at tilstedeværelsen av etylalkohol påvirker tilstanden i nervesystemet. Tinktur kan forårsake desorientering, påvirke evnen til å kontrollere deg selv og kjøre biler.

Gjør calendula tinktur hjemme

calendula blankAlkohol ekstrakt av marigold eller marigold er et rimelig middel som lett kan kjøpes på et hvilket som helst apotek. Likevel, mange tilhengere av en sunn livsstil foretrekker å gjøre slike forberedelser alene, fordelen at det ikke kreves noe spesielt utstyr eller spesiell kunnskap for dette.

Related  Vokser i hagen din gypsophila

Når du gjør tinkturer av calendula hjemme, blir vodka eller medisinsk alkohol tatt som grunnlag. De helles i forhåndsinnsamlet og plasseres i en passende glassbeholder plante blomst hoder.

Etter at banken er tett lukket, sendes den til et mørkt sted hvor romtemperaturtinkturen skal brukes 7-10 dager. Deretter filtreres infusjonen og helles i en flaske mørkt glass, som beskytter væsken mot nedbrytning av de aktive komponentene.

Tinkturen kan lagres i 4 år, pålitelig beskyttet mot sollys, overdreven varme og interesse fra barn.

Kontraindikasjoner til bruk av alkoholtinktur av calendula

gjør en tinktur av calendulaAbsolutt kontraindikasjon til bruk av calendula tinktur er den individuelle intoleransen av stoffets komponenter. En høy konsentrasjon av bioaktive komponenter kan forårsake en allergisk reaksjon. Ved sitt minste tegn er det nødvendig å stoppe mottak av en agent, for å få hjelp til eksperten og motta tilsvarende behandling.

Uansett dosering:

 • når det tas inn, fører til hodepine, fordøyelsessykdommer, halsbrann og magesmerter, brennende og svimmelhet;
 • Når det påføres eksternt, forårsaker overdreven tørrhet og flaking av huden, kløe, sprekker og andre tegn på ubehag, og forverrer også de problemer som tinkturen er konstruert for å bekjempe.

Under graviditet og amming, er det nødvendig å begrense seg til ekstern bruk av alkoholtinktur av kalendula. Du kan ikke drikke infusjoner til barn, så vel som i nærvær av gastritt, magesårssykdommer eller andre patologier i fordøyelsessystemet i akutt stadium. Kontraindikasjon for å ta tinktur av kalendula er akutt cholecystit og cholelithiasis.

Nyttige egenskaper av marigold for hud – video