bonsai sakuraBonsai Sakura i naturlige forhold kan nå store størrelser. Med riktig omhu vil den bli plassert i en liten pott, mens den gjenstår en eksakt kopi av den japanske kirsebæren. Sakura er et anerkjent symbol på Øst-Asia, hvor blomstringen er ledsaget av nasjonalferier. En redusert reproduksjon av et slikt tre er mulig å vokse hjemme, men denne prosessen er lang og arbeidsom.

Variety beskrivelse

mini kirsebærblomstrerBonsai Japansk Sakura er et prydende tre som lett kan slå rot i et hus. Den er motstandsdyktig mot økt gassforurensning i rommet, men krever god lys og daglig vanning.

Sakura er verdsatt for uvanlige blomster, i bonsai de når 1 cm i diameter. I naturen er de lys rosa, men du kan kjøpe kunstig avledede varianter med rød, grønn, lilla og andre farger. Individuelle blomster samles i blomsten.

Hvordan vokse et tre fra frø

frø av japansk kirsebærVoksende bonsai sakura fra frø hjemme er vanskelig, men mulig. Prosessen må utarbeides på forhånd og være tålmodig. På tidspunktet for dannelsen av bonsai er ikke dårligere enn vanlige trær, og få en full hjemmehage kan være i 10-20 år, underlagt daglig pleie.

Frø av bonsai sakura kan kjøpes på spesialforretninger. Det er bedre å ta flere frø, fordi prosentandelen av spiring og overlevelse er lav nok. Du må være forberedt på det faktum at bare 1-2 frø på 10 vil bli til fullverdige trær. Det er en viss algoritme for å forberede og plante bonsai sakura hjemme:

  1. Frø er krabbet (nadkalyvayut) for å akselerere prosessen med spiring. Dagen før såing skal de plasseres i vann ved romtemperatur.
  2. Deretter plasseres frøene i en litt fuktig jord, dypere med 0,5-1 cm.
  3. For spiring må bonsai sakura frø gjennomgå stratifisering, som vil etterligne naturlige vinterforhold. Beholderen er dekket med en film og sendt til kjøleskapet i 2 måneder.
  4. Etter denne tiden fortsetter frøene å spire ved romtemperatur og godt lys, og opprettholder en konstant jordfukthet.

Related  Store typer av alocacia

blomstring av ung bonsai sakuraNår frøene begynner å gro, må de dives – transplantert til en ny jord. Hvis plantene plasseres i en vanlig beholder, må avstanden mellom dem ikke overstige 10 cm. Det er best å plante plantene i separate bonsai – spesielle flate potter.

Det er verdt å konsultere med selgeren hvordan å dyrke bonsai sakura fra frø. Ulike varianter har sine egne preferanser for jord-, fôring eller vanning regime. Sammen med frøene må du kjøpe alt nødvendig utstyr og vite på forhånd om reglene for omsorg for dvergetrær.

dekorative bonsai

Pleieregler for bonsai

De som klarte å dyrke et fullverdig bonsai-tre hjemme, er anerkjent – anlegget er veldig lunefull og krever daglig pleie. Spesiell oppmerksomhet er gitt til vanningsregimet. Om sommeren trenger bonsai et halvt glass vann om dagen, ellers kan det raskt dø av tørke. Om vinteren er vannet sjeldnere. Ikke mindre viktig er belysningen i rommet. Bonsaiitsy har i de mest lyse områdene, beskyttet mot utkast.

bonsai sakura i interiøretBonsai vokser i flate potter med en diameter på opptil 20 cm, slik at rotsystemet ikke kan vokse. Plantetransplantasjon utføres årlig, nødvendigvis forkorte røttene. Valget av jord bør tas ansvarlig – sakura vokser godt i jord med høyt innhold av nitrogen, humus og kalium. Organisk gjødsel blir introdusert i landet omtrent en måned før planting, nitrogen tilsettes direkte sammen med plantene.

bonsai sakura i hagenNår du vokser bonsai, kan Sakura danne kronen vilkårlig, ved hjelp av improviserte midler. Stammen til et ungt tre er festet med ledning eller strekk. Når planten når 25-30 cm i høyden, blir hovedskjæret kuttet, slik at kronen vokser i bredden. Etter blomstring kan du trimme sideskuddene, og dermed endre retningen av veksten. Rhizomet er forkortet ved hver transplantasjon for å forhindre veksten av treet i høyde.

En annen måte å dempe planten vekst er å bruke horisontale kutt langs barken. Av disse vil juice bli tildelt, noe som vil svekke bonsai og la den være dwarfish.

miniatyr kirsebærblomst med solid stammeDet er mange varianter av kroner i bonsai sakura. Du kan legge hovedstammen rett, eller du kan danne uvanlige svinger. Hvis du tåler teknologien for å vokse og daglig gi anlegget en liten stund – det vil blomstre hver vår med dekorative blomster.

Related  Dracena Sander og hennes fantastiske egenskaper

Hvordan vokse en bonsai – video