herlig verbena i hagen dinDenne bosatt i hagen har mer enn 200 arter. Nedenfor vil vi vurdere at for en verbena plante, planting og omsorg, som er nødvendig for frodig blomstring, bilder av ulike arter. Siden lenge har planten en slags mystikk. Hun bevoktet kelternes fokus og var en del av druids kjærlighetsdrikker.

I dette folket trodde bare, men det er faktisk bevis på bruken sin. Anlegget brukes aktivt av herbalists og hjelper til med å håndtere mange plager.

Slike en annen verbena

verbena strukturKonvensjonelt kan representanter for Verbenovs deles inn i flere kriterier:

 1. Det er årlige, flerårige og halve busk arter.
 2. Stenglene er krypende, oppreist eller nedadgående. Bladene er også forskjellige.
 3. Fargene på blomstringene kan velges noen – det er ca. 10. Det er monofoniske og blomster med et øye.

Men alle arter har fellesfunksjoner. Verbena er en rhizome plante. I blomsterstanden samles rundt 50 små blomster. Blomstring kan observeres fra tidlig sommer til november. I vårt klima, dessverre er vervain bare vokst som et årlig dyr – de fleste arter tåler ikke frostvintre.

La oss nå se på de mer populære typene verbena og se på bildet av blomster.

Verbena er en flerårig rett linje

flerårig rett verbenaDette er den eneste typen plante som tåler frost. Bladene er ovale i form med tannkuler langs kantene, 9 til 5 cm. Blomstene er lilla, blomstrende 40 cm lange. Blomstringen er kort.

Verbena Buenos Aires

Fra navnet er det klart at fødestedet til planten i varme land. Der når verbena i Buenos Aires 120 cm, vokser som flerårig. Har en hovedstamme og sideskudd i bunnen av bushen. Bladene er lange, med denticles på kantene. Blomstene er lyse lilla. Blomstrer i form av spikelets, som igjen danner umbellate caps. Blomstringen er lang og rikelig. Det andre navnet er verbena Bonar.verbena bonar

Verbena hybrid

verbena hybridPopulær utsikt over blomsteroppdretterne i vår region. Har krypende, forgrenede eller stående stammer fra 20 cm til en halv meter lang. Bladene er trekantet i form, med et fargeløst seta. Inflorescences i form av paraplyer, duftende. Verbena hybrid kan være av to underarter:

 • Storblomstret (opptil en halv meter i høyden);
 • Kompakt (opptil 30 cm i høyden).

Verbena Ampelnaya

verbena ampelnayaDet er to hovedvarianter av ampel verbena:

 • Imedzhineyshn;
 • Moon River.

Vanligvis vokser ampel verbena i suspenderte blomsterpotter.

Verbena officinalis

verbena officinalisDen flerårige medisinske verbena vokser til 80 cm. Bladene er avlange, blomstene er lilla, blomsten er i form av en panikk.

Related  Foto og beskrivelse av guzmania arter

Verbena sitron

sitron verbenaI høyden vokser den til 2 meter, blomsten er spittet. Denne utsikten gleder seg med blomster fra juli til september. Ofte er sorten brukt til å lage smør, lagt til te.

Terapeutiske egenskaper av planten

nyttig te fra verbenaVerbena har medisinske egenskaper og kontraindikasjoner. Sistnevnte inkluderer individuell intoleranse. Det er mange helbredende egenskaper, de varierer fra art til art. La oss snakke om de to mest populære.

Så verbena-stoffet har en utmerket antispasmodisk effekt. I tillegg:

 • lindrer hodepine;
 • hjelper med vegetovaskulær dystoni;
 • normaliserer trykket;
 • et diuretisk middel;
 • fjerner kolesterol fra fartøyene.

te fra medisinske verbenaVerbena sitron har en antiseptisk effekt, brukes til behandling av vegetativ-vaskulær dystoni, samt:

 • beroligende;
 • febernedsettende;
 • Brukt for brudd på leveren;
 • hjelper med problemer med mage-tarmkanalen;
 • anti-inflammatorisk.

ekstrakt fra sitron verbena

Vi plante verbena

vokse verbena i en pottSiden vi har verbena vokst som en årlig plante, vil vi finne ut hvordan vi kan vokse den fra frø. I enkelte tilfeller er stratifisering av frø kreves for spiring. For å gjøre dette trenger du en fuktig klut, en mørk pose og et kjøleskap. Legg frøene i en fuktig klut, legg den i en pose og la den stå i kjøleskapet i 5 dager.

Stratifikasjonsprosedyren er nødvendig for de verbena-artene som har en veldig tett frøboks.

frøplanter av verbena frøEtter å ha utført stratifisering, kan man begynne å så. Verbena frø kan dyrkes som en frøplante metode, og i det åpne bakken. Forresten viste den første metoden stor spiring.

Verbena frø lagrer spiring i 3-5 år.

I mange verbena arter er prosentandelen av frøspredning opp til 30%. Det er verdt å ta hensyn til og ikke forvente et mirakel. På frøplanter frø blir sådd i mars. Det er nødvendig å forberede potter med humus, sand eller perlitt blandet med jord. Da er frøene fylt og dekket med et tynt lag humus. Kapasiteter skal dekkes med glass og spire seg ved en temperatur på 20 grader.

Ikke glem å ventilere spirene noen ganger, og for å fjerne kondensatet fra glasset.

plukking av verbena frøplanterDe første skuddene vises i 3 uker. Så snart de dukket opp, skal beholderen flyttes til et sted kjøler. vann og gjødsle frøplanterÅ ta vare på frøplanter er enkelt – det er nødvendig å opprettholde en vannbalanse. Planter sprøytes når landet tørker helt.

Related  Vi pynter hagen vår med clematis, har studert reglene for planting og omsorg for planter

verbena fra stikkerNår sjølingene hadde to par blader (rundt mai), er det nødvendig å plukke i de separate potter. Når planter allerede er vant til et nytt sted, kan du gjøre gjødsling med mineralgjødsel.

I ampel-varianter skal toppunktet over 5-6 bladene bli prikket. Dette bidrar til en bedre forgrening av anlegget.

planting seedlings i det åpne bakkenNår plantene allerede er vokst, kan de plasseres i det åpne bakken. Det beste stedet er et solrikt sted med fruktbar lamm. Men verbena kan også vokse i penumbra på fattige jordar gravd opp med sand.

Det er viktig å holde avstanden mellom blomstene slik at de ikke forstyrrer den normale utviklingen av hverandre. Dermed er lavvoksende verben plantet i en avstand på 20 cm, og krepsdyr – 25-30 cm.

For å unngå dødelig stagnasjon av vann, må dreneringsmateriale legges til hver brønn før planting.

Plantering verbena og utendørs omsorg er som følger. På gaten bør temperaturen allerede være over 0 om dagen, og om natten ikke lavere enn -3. Ellers vil anlegget dø. Sørg for at jorda med frøene er løs – bare så kan skuddene komme igjennom.

Såing er nødvendig på fuktig jord, ikke sprinkle på toppen. Også ikke glem om rettidig vanning, men ikke overfuktige jorden.

Hvordan bryr seg om verbena

ta vare på en forfengelighet i en blomsterbedRegelverket for plantevern er ganske enkelt:

 1. I perioden med aktiv vekst og blomstring er det nødvendig med vanlig vanning. Siden slutten av sommeren stoppes det helt.
 2. Løsning er nødvendig i ekstrem varme. Det er laget bare etter vanning for lufting av røtter.
 3. Forurensning av verbena av gruppen krever unngeding i første gang av vekst.
 4. For å ikke bekjempe ugresset og ikke løsne bakken, skyv jorda. Mulch vil erstatte arbeidet ditt.

frodig blomst av verbena i hagenNår det gjelder gjødsel, blir organiske og mineraler introdusert. Den første legges bare til én gang per sesong. Hvis du gis mer organisk, vil verbena bare vokse en grønn del, men du kan ikke vente på blomstring. Mineral gjødsel påføres 4 ganger.

Når du fjerner falmede blomster, vil verbena glede deg over skjønnhet og aroma til de første frostene.

lyse blomstrende ampel verbena

Fare for anlegget

Verbena trenger behandlingVerbena er fornøyd med det resistente og, med hensyn til plantings- og omsorgsregler, ser ut som i bildet og er praktisk talt ikke sykt. Faren oppstår når du vokser utendørs i en blomsterbed i regnfull sommer eller overløp. Så det kan være pulverisert mugg, svart ben, rot og andre lignende sykdommer. Det vil si at planten bare begynner å rote. Slike sykdommer er vanskelig nok til å kurere, så prøv å ikke overmå jorden, organisere en god drenering.
Av skadedyr på verbena, kan myter og bladlus angripe. Vil redde dem fra insektsmidler.

Related  Foto med navn på arter av hemmelige palmer

Høsting verbena frø

Snart er det på tide å høste frøeneNår de fleste frøkassene blir brune, kan du samle frøene. For å gjøre dette, kutte blomsten og la den tørke på et stykke papir. For å unngå at mugg oppstår under tørking, bør blomstertiden regelmessig overføres. Når inflorescence tørker, er det bare å åpne boksene og hell frøene inn i pakken.

Det er ingen garanti for at frøene vil overføre utseendet til moderplanten. Hva nøyaktig av dem vil vokse er umulig å gjette.

Vinter verbena

De fleste arter i vårt klima vokser som enårige, fordi ved temperaturer under -3 grader dør anlegget. I dette tilfellet, i slutten av høsten, blir plantenes rester fjernet og bakken grått.

I noen regioner kan du prøve å gjøre verbena langsiktig. For å gjøre dette er det nødvendig å isolere rotsystemet med sagflis i høst.

Det er bare en art som tåler vintering – verbena er en flerårig rett linje. Dette er en sjelden plante i kultur, som trenger forberedelse til vinteren. For å holde røttene sunne til våren, må du trimme stilkene til bakkenivå, og lukk bunnen av bushen med lapnik.

Etter å ha dekorert hagen din med verbena av noe slag, vil du definitivt ikke angre på det. Denne vakre og nyttige planten er ikke lunefull, vakker og duftende.

Verbena fra såing til de første knopper – video