Aspargesblader begynner å bli guleBlant dekorative og løvfisk avlinger dyrket på hjemmet vinduer, asparges okkupere et spesielt sted. Disse hardharde, raskt voksende plantene forbløffer ikke bare openwork greenene, men også deres fantastiske upretensiøsitet. Og likevel, elskere av innendørs planter må se hvor nylig grønn asparges blir gul, hvis phyllocladia visner og faller.

Hva er årsaken til denne oppførselen av planten, og hvilken omsorg for den syke plante asparges vil gjenopprette sin tidligere skjønnhet?

Ta vare på asparges, begynner å bli gul eller smuldre

Asparges trenger trang hjelpFørst og fremst, uansett hvor beklagelig situasjonen er, bør du ikke dele med favorittdyret ditt. Hvis du umiddelbart oppdager årsaken til å visne og gjøre justeringer til omsorg, kan du gjenopplive en nesten håpløs plante som har mistet alle greenene.

Som praksis viser, er det i de fleste problemer skyld i aspargesorg eller glemsel av eieren. Selv den hardeste planten, som er vant til å bo i tørr luft av en leilighet, uregelmessig eller overdreven vanning, en tett pott og andre ulemper, tidlig eller krever menneskelig oppmerksomhet. Asparges er ikke et unntak, pasientkultur ikke umiddelbart, men reagerer på ubehag, stopper voksende og guling.

Hva om asparges tørker? Bare ved å skape behagelige forhold for ham, kan man være sikker på helsen og den uforanderlige skjønnheten til kjæledyret. Og til og med anlegget som har begynt å tørke opp igjen, vil trives i vekst. Derfor er det nødvendig å rette opp situasjonen ved å analysere forholdene for anleggsvedlikehold.

Årsakene til at asparges blir gul, og dens “blader” eller phyllocladia smuldrer, kanskje noen få.

Når vi gjenopptar riktig vanning, lagrer vi favorittanleggetHvis aspargesen er dusjet på grunn av en kronisk mangel på fuktighet, blir de tørkede stilkene kuttet og begynner å fukte jorda i potten gradvis. Tørr jord er dårlig impregnert med vann, så det er bedre å gjøre flere tilnærminger. Om og om igjen vil substratet suge dypere inntil fuktigheten suger hele volumet av potten, og overskuddet kommer ikke ut i pannen.

Etter å ha fått ønsket fuktighet, vil planten snart gi nye stilker, og her, viktigst, ikke bryter med vanningsplanen.

Best av alt, hvis det mellom vanning jorden i asparges vil tørke opp, men ikke bli til stein. Plantens rotsystem er arrangert på en slik måte at nok næringsstoffer av vann “i reserve” akkumuleres i knastene, men slike akkumulasjoner slutter også. I tillegg fører deres utmattelse til å stoppe veksten, noe som betyr at nye blader ikke kan forventes.

Related  Solens blomst i din blomsterbed – helianthus

Overdreven fuktighet av jorda påvirker også asparges. I et stadig fuktig miljø reduserer insekter, bakterier og sopp lett, noe som truer invasjonen av skadedyr og sykdommer i asparges. Dens kraftige rotsystem er rotting, og det faktum at asparges blir gul viser seg å være en konsekvens av sykdommen.

En av årsakene til aspargesutslipp er forfall av røtterDerfor er det ekstremt viktig å ta hensyn til jordfuktigheten på tidspunktet for vanning, temperaturen i luften i rommet, fordi anlegget mindre “drikker” i det kjølige og sesongen. Som regel frigjør nye skudd, blomstrende og fruktbærende prøver har et stort behov for fuktighet og ernæring.

Ikke la vann i pannen, fordi kontakten med røttene er en av årsakene til aspargesykdom og dens avstøpning.

Tørr luft i rommet skader de fleste innendørs planter, inkludert alle typer asparges. Selv perioder med tørke i naturen er ikke så ødeleggende for en plante som å drive varmeapparater i en leilighet. Derfor blir asparges som står på vinduskarmer eller i nærheten av batteriene gult selv med gjenværende omsorg og vanning.

Tørr luft kan også forårsake død av plantenDu kan stoppe prosessen ved å flytte potten bort fra den stigende luftstrømmen, og også på alle improviserte midler ved å fukte luften i rommet. Det vil være nyttig ikke bare for blomsten, men også for personer som har respiratoriske og slimhinner også tørker opp og slutter å motstå virale og kalde sykdommer.

På jakt etter et sted for asparges, er det verdt å huske at denne planten er skadelig ikke bare for varm luft, men også utkast. Derfor lurer på hvorfor asparges blir gult, du må sjekke om det blåser fra det fra spissen.

Det optimale stedet for asparges i leiligheten er en penumbra eller en solfylt vindueskarm hvor blomsten er beskyttet mot direkte lys. Hvis de skapte forholdene passer til planten, er klatodene kompakte, frodige. I skyggen forlenges skuddene, og phyllocidia er fortynnet på dem. Når lysene er mangelfulle, for eksempel, bæres potten langt fra vinduet, selv med riktig pleie blir asparges gul og mister løvverk.

På et halvt mørkt sted vil asparges føle seg komfortabelMen den lyse solen er ikke den beste vennen til planten. Det etterlater brenner på det grønne, blir årsaken, på grunn av hvilken asparges smuldrer i løpet av noen dager. Situasjonen er korrigert ved å omplassere potten og justere om det er nødvendig å vanne det grønne kjæledyret ditt.

I de fleste tilfeller, etter å ha sett på planten, kan du enkelt avgjøre hvorfor hans helsetilstand endrer seg, og hva skal man gjøre hvis asparges tørker opp foran blomsterkultørens øyne.

Fôring og ny primer for de syke asparges

En sjukt plante trenger frisk jord og flytende topp dressingMen noen ganger er årsaken til sykdommen ikke så åpenbar. Tross alt, selv erfarne blomsteravlere tror ikke alltid at asparges trenger gjødsling, og om rettidig transplantasjon av kulturen er helt glemt – så anlegget er hardt og upretensiøst.

Related  Velg beviste midler for å kvitte seg med fluene i en blomsterpotte

Romsystemet av asparges er volumetrisk og raskt ekspanderende, så tidlig på våren blir plantene transplantert til frisk jord. Samtidig er det bedre å gjennomføre prosedyren for unge prøver årlig, og voksen asparges blir overført til en ny beholder etter 2-3 år. Hvis blomsterhandleren glemte transplantasjonen av kjæledyret, kommer røttene og knollene til overflaten, planten begynner å oppleve en akutt mangel på næringsstoffer og fuktighet. Asparges vil ikke bli gul og smuldre snart, men det vil ikke påvirke blomstens utseende og tilstand på den beste måten.

Transplantasjonen er også nyttig ved at den bidrar til å identifisere sykdommer og skadedyr på aspargesøtene som ennå ikke har gjort seg kjent eller allerede har forårsaket stenglene å tørke.

Så ser ut som preparerte aspargesFôring utføres om våren og sommeren, og her er det nødvendig å ta hensyn til at asparges som organiske og nitrogenholdige blandinger, men overflødigheten av dette elementet kan spille en dårlig vits. Vekststimulator for grønne planter i skyggen forårsaker strekkskudd, og noen ganger fra overflødig gjødsel blir asparges gul. Derfor er det nyttig for et kjæledyr å velge en gjødsel med et harmonisk innhold av alle matkomponenter og mikroelementer.

Hva å gjøre med tørking asparges?

Tidlig transplantasjon og fjerning av syke røtter vil bidra til å redde anleggetNår gulv asparges ikke er sterk, kan det være nok å gjenopprette vanning, fjerne planten fra skyggen eller, alternativt, flytte den fra solen, fukte luften eller mate den. Men seriøst trenger en plante asparges omsorg er nødvendig spesiell, kompleks. Med en tørket asparges kutte alle de livløse stilkene, og så godt kaste jorden, er planten nyttig å komme ut av gryten og bli gjenstand for grundig undersøkelse.

Related  Vi studerer nyttige egenskaper og kontraindikasjoner til bruk av cornel bær

Hvis røttene er berørt av rot, tørket og ikke lenger lever, bør slike områder fjernes, slik at det kun er lette tette knuter, som fremdeles kan gi nye spirer. Om nødvendig kan rotsystemet deles forsiktig og oppnås på en gang flere unge frøplanter, som på kort tid vil vokse og bli et pryd av huset. Plantert i et næringsrikt, løs underlag, asparges vannet, og jorda er mulket ovenfra. Røttens levedyktighet mens man overholder reglene for aspargesomsorg, vil snart vise seg og gi vekst.

Sykdommer og skadedyr av asparges

Oppgjør av skål på aspargesstammer vil skade anleggetÅrsaken til aspargesykdom er ofte skadedyr som bryter ned planten. Selv om antall insekter som er i stand til å takle tette stammer av planten og dets små phyllocladia, er ikke så stor, blir en massiv lesjon asparges gul og kan miste sin dekorative effekt.

Skjold på stilkene av asparges ser ut som små konvekse plakk av brunt eller brunt fargetone. Å spise juice planter, de depleterer asparges, noe som fører til yellowness phyllocladia. For å takle en ubudt leietaker kan du manuelt fjerne skinnene eller forsiktig håndtere akkumuleringene med en løsning av actinic, i en liter vann som fortynner ca. 1-2 ml av stoffet. I fremtiden, omsorg for asparges, er det nyttig å spray stengene med stående vann.

Dette samme virkemidlet er effektivt mot edderkoppmitt, noe som er sjeldent, men det påvirker asparges, som er lange i et tørt rom. Disse skadedyrene kan passere fra andre planter, men er oftere funnet på forgreninger av stammen eller i rotsonen. Svak asparges blir gul, og hvis det er mangel på omsorg, kan det tørke opp. Et godt forebyggende tiltak vil være vanlig vanning av kronen med varmt vann og en dusj for phylloclades. Sann, jorda med denne prosedyren er bedre å skjule.

Etter å ha behandlet den infiserte planten med phytophytm, kan du spare aspargesMen for mye jordfuktighet i tørr luft provoserer utviklingen av thrips og sopp mygg. I dette tilfellet, som aldri før, er det viktig å ordne omsorg for asparges og utføre behandling med phytophytm eller annet insektmiddel. Et lignende tiltak er nødvendig hvis asparges er dusjet, tatt til hagen for sommeren. På denne planten finner du bladlus, også blødende unge stilker.

Pleie og reproduksjon av asparges – video