Ananas har mange næringsstofferBrystmelk er den ideelle maten for en raskt voksende og utviklende baby. I en kvinnes melk er stoffer nødvendige ikke bare for å opprettholde styrke, men også for dannelsen av vitale systemer i barnets kropp. Ikke bare at komponentene i melk er lett fordøyd, takket være amming barnet er pålitelig beskyttet mot smittsomme og betennelsessykdommer, utviklingen av hans psyke er mer effektiv.

Siden babyen helt og holdent avhenger av brystmelk, må moren på den tiden diversifisere hennes meny til det maksimale, inkludert alle grupper av nyttige produkter, spesielt de som er rik på vitaminer og sporstoffer. Disse inkluderer en rekke frukt.

I denne sammenhengen har kvinner ofte et spørsmål: “Er det mulig å ananas en ammende mor?” Hvor nyttig er denne frukten og vil ikke føre til at den brukes til uønskede konsekvenser?

Sammensetningen av morsmelk er avhengig av dietten

Sykepleiere må være forsiktig med å spise ananasHvor nyttig er morsmelk, er i stor grad avhengig av kostholdet til en kvinne. Og kaloriinnholdet i retter til amming bør økes noe. For å øke amming, kan du bruke matvarer som hjelper til å fylle kvinnens kroppsbehov og påvirke mengden produsert melk og dens kvalitet. Vanligvis bør disse matvarene inneholde jern og jod, sink og magnesium, hovedgruppene av vitaminer og aminosyrer, biotin og andre forbindelser.

Med alt ønske om å inkludere en rekke matvarer og retter i kostholdet, glemmer ofte unge mødre det viktigste – helse. Men sykepleiemodellen bør være helt trygg for kvinnen selv, og spesielt for babyen. Alt som blir spist av en mor, reflekteres i babyens velvære.

Og til og med ekstremt nyttige produkter, kan bli en kilde til alvorlig fare hvis du bruker dem uten mål og forsiktighet.

En begrenset mengde ananas vil ikke skadeLegene understreker stadig at både gravide og ammende kvinner trenger grønnsaker og frukt. Men om inkluderingen i kostholdet med eksotiske frukter, som inkluderer ananas, som er elsket av mange ammende mødre, raser de mest opphissede debattene, og de hyppigste spørsmålene blir spurt.

Fordeler med ananas i amming

Kvinner trenger ananas for å opprettholde helseAnanas er verdsatt for juiciness, original sød og sur smak, lys aroma og overflod av næringsstoffer inneholdt i lysegul masse.

Ifølge biokjemiske studier, per 100 gram frisk fruktmasse ryddet:

  • 0,4 gram proteiner;
  • 86 gram vann;
  • 11,5 gram karbohydrater;
  • 0,4 gram fiber.

Ananas er svært rike på askorbinsyre, de inneholder beta-karoten, vitamin B1, B2, B12 og PP, verdifull makro- og mikroelementer, samt mange syrer, aromatiske og eteriske oljer.

Det ser ut til at et slikt produkt nødvendigvis skal gå inn i menyen med sykepleier, men barneleger og ernæringseksperter er ikke så optimistiske. Så hva er nyttig for ananas i amming? Og hvordan denne eksotiske frukten kan skade helsen til mor og baby?

Du kan bruke ananas til pleie mor bare etter å ha introdusert ekstra ernæring til babyen dinI tillegg er den friske ananas en utmerket kilde til vitamin C, som bidrar til å opprettholde tonus, effektivitet og beskyttelse av kroppen mot eksterne faktorer, gjør bruk av masse mulig:

  • redusere viskositeten til blodet, og dermed redusere risikoen for å utvikle trombose og åreknuter.
  • forbedre kvaliteten på blodårene og arbeidet i hele kardiovaskulærsystemet;
  • forhindre eller redusere akkumuleringen av kolesterolet betydelig
  • effektivt fjerne hevelse og forhindre deres utseende i fremtiden;
  • redusere ledd og muskelsmerter.

I dette tilfellet, en kvinne som bruker ananas under amming, kan du ikke være redd for din egen vekt, fordi massen av moden ananas inneholder bare 48 kalorier per 100 gram.

Som en kilde til essensielle syrer og vitaminer har ananas en gunstig effekt på kroppens beskyttende funksjoner, forsiktig stimulerende immunitet. Derfor er bruken av frukt spesielt nyttig i den kalde årstiden og lavsesongen.

Ananas er nødvendig for å gjenopprette helsen etter fødselEtter fødselen opplever mange mødre nervøs overexertion, hyppige humørsvingninger og tegn på nærmer depresjon. Hjelp til å kvitte seg med slike ubehagelige symptomer i sykepleie kan ananas, noe som forbedrer oksygenforsyningen til hjernen kalium. I tillegg styrker massen av eksotisk frukt hjertet, lindrer kronisk tretthet og stimulerer produksjonen av serotonin.

Takket være en liten mengde ananas i menyen kan du justere fordøyelsen og raskt bli kvitt slagge og overflødig fuktighet.

Er hermetisert ananas nyttig for sykepleiere i sirup?

Du kan ikke konsumere hermetisert ananas under amming.Men på spørsmålet: “Kan en hermetisert ananas bli gitt til en ammende mor?”, Et utvetydig negativt svar må følge. Selv om juiciness og utseende av produktet i den fargerike krukken er bevart, er de fleste av de fordelaktige egenskapene til massen av frisk frukt uopprettelig tapt.

Som et resultat av varmebehandling bryter askorbinsyre ned – det dominerende vitaminet i ananas.

Siden flere umodne frukter noen ganger går for å lage hermetiske industriprodukter, for å gi dem en smak og lang oppbevaring av produktet, er mye sukker nødvendigvis til stede i oppskriften. Og dette betyr at kaloriinnholdet i hermetisert frukt øker dramatisk. Videre, i sammensetningen av sirup er ikke utelukket kunstige konserveringsmidler, smaksforsterkere og fargestoffer selv gjør hermetisk ananas for ammende mødre ikke bare ubrukelig, men skadelige.

Hva er skadelig for en ananasfødende mor og hennes baby?

Ved bruk av ananas er det nødvendig å observere reaksjonen av barnets organismeFørst av alt, ananas i en ammende mor kan forårsake en alvorlig allergisk reaksjon eller tegn på matintoleranse som opptrer flere dager etter å ha spist.

Hvis en kvinne reagerer raskt og sterkt på et allergen i en kvinne, observerer legene en blokkert, og noen ganger helt skjult, progresjonsprosess som dekker mange organer og vev.

En allergisk reaksjon til ananas dekker luftveiene, fordøyelsessystemet, nervesystemet, uttrykt i irritasjon og kløe i huden, rødhet og svelling av slimhinner, pustevansker og svelge, fordøyelsesproblemer og respiratoriske effekter. Barn med allergi er altfor spennende, dårlig spist og søvn. Denne negative effekten av ananas på helsepersonellets helse er ikke fullført.

Friske frukter er rike på syrer, noe som kan påvirke tilstanden av tannemalje negativt, og også forårsake ubehag med økt surhet i mage-tarmkanalen.

Så er det mulig å ananas en ammende mor? For å gi et klart og entydig svar på dette spørsmålet, vil ingen spesialist påta seg, da alle kvinner og deres barn har sine egne predisposisjoner og særegenheter av organismen.

Hvis det ikke er noen individuell intoleranse, vil ananas i begrensede mengder bare ha nytteHvis forventningsfull mor før levering på en jevnlig basis for å bruke dette produktet, uten å merke noen negative effekter, er det åpenbart at under amming kan spise ananas, å følge de strenge tiltak og forsiktighet. I tilfelle når kjøttet av en eksotisk frukt er et nytt produkt for en kvinne, er det bedre å utsette smaksprøven til babyen begynner å spise alene.

Hva du kan spise ammende mor – video