Sjarmerende azaleaVoksende azalea ble lagt merke til av mennesker for mange tusen år siden. Uvanlig frodige blomstrende asalea, som skaper mer nylig naken, nesten livløs busk i en sky av hundrevis av fine blomster, tvang den store dikteren i øst og vest for å vie sitt inspirerende poesi. Og inntil nå kjent gamle muntlig og lagres i The Chronicles legender, hvor en eller annen måte nevner dette fantastiske anlegget.

Historien om planten begynner lenge før adventen av intelligente vesener på planeten. Som studier av paleobotanister har vist, ble azaleaene eller rhododendronforfedrene blomstret på jorden for 50 millioner år siden, og var ekstremt vanlige. Men en av istidene reduserte alvorlig området for termofiløse blomstrende planter.

Hvit azaleaSom et resultat av dagens utvalg av arter rhododendron som inkluderer azalea, innfødt til de sørlige delene av Kina, den asiatiske delen av Russland, Japan og Korea-halvøya, i India og i Kaukasus. Noen arter finnes selv i Nord-Australia og i Europa.

Det andre sentrum av konsentrasjon av azalea og rhododendron etter Asia er Nord-Amerika.

Og likevel presenterer en så kjent og azalea-plante fremdeles mange overraskelser og gjør forskere til interessante oppdagelser.

Historien om å studere, dyrke og klassifisere azaleaer

Den rike azalea i hagenBegynnelsen av studien og klassifisering av arter ble lagt av Carl Linnaeus. Det var med sin lyse hånd at anlegget mottok det kjente navnet, på gresk, som betyr “tørt”. Valget av dette navnet var ikke tilfeldig, fordi bare på blomstringstidspunktet, får buskeren sitt uforglemmelige dekorative utseende, gjenværende for det meste av året som er dekket bare med fleecy ganske stiv løvverk.

En av varianter av azaleaInnledning asalea i kulturen begynte i andre halvdel av XVIII århundre eller begynnelsen av XIX århundre i Storbritannia. Tilførsel av “nytt blod” til de andre hjemland asalea, fra Amerika, forårsaket en bølge av interesse for kultur. Old World gartnere anledning til å bli kjent ikke bare med evergreens, er bare egnet for innendørs eller drivhus innhold, men også med løvfellende arter av asalea og rhododendron. Som et resultat, begynte de å dukke opp i hopetall mange hybrider og varianter enestående i naturen, tilpasset ikke bare til klima vedlikehold, men også å vokse i det åpne feltet, selv i relativt tøffe klimaet.

Related  Delikat vårblomst – Lily of the valley

Azalea-anlegget var så kompatibel og takknemlig i utvalget at midten av 1800-tallet økte antall hybrider nærmere fem hundre.

I dag, ifølge forskere i verden, kan det være mer enn 12.000 “menneskeskapte” varianter, som er mange ganger høyere enn antall villdyr.

Derfor, hvor mye vi respekterer i den vitenskapelige verden av K. Linnaeus, er hans klassifisering av azalea i dag utsatt for alvorlig revurdering. Tidligere mistet eksisterende slekt sin uavhengighet og, sammen med noen arter av Ledum, ble inkludert i slekten av rhododendroner.

Azalea i tegn, drømmer og folkestradisjoner

Blomstrende azalea er et symbol på trivselI tradisjonen til mange mennesker kjent med azalea, er planten forbundet med visse naturlige og jevne overnaturlige krefter. Så i Europa tror de at azalea i hagen eller i huset vil bidra til å finne lykke, bli mer tålmodig, vedvarende og nidkjær for sin eier. En pose med azalea-plante på den kreative manns skrivebord vil trekke inspirasjon og gi styrke til å bringe den til en vellykket konklusjon.

Det er en oppfatning at en blomstrende busk i en drøm symboliserer et nært velvære, men betydningen av azalea, som allerede har bleknet – er motsatt. En slik busk i en drøm er et tegn på en lang ventetid for en endring i livssituasjonen til det bedre.

Populariteten til azalea i europeiske land og i Russland har økt dramatisk siden begynnelsen av den moderne tid.

Fantastiske former for blomster, skudd og blader av azalea glede poeter, gullsmedere og kunstnere. Dusinvis av tegninger og lerret, dikt og prosa har nådd oss, hvor forfatterne maler utsøkte blomster. Blant de som ble inspirert av azalea planter: N. Gumilev og A. Fet, A. Kuprin, K. Paustovsky og D. Mamin-Sibiryak.

Japanske blomster azalea er dedikert til kvinnens sensuelle skjønnhetMen lenge før ble den vakre azaleens skjønnhet solgt av den store basen, som sammenlignet i lakoniske linjer haiku blomstring av denne busk med regnbuen.

Related  Den store representanten for blomriket er en jomfru

Hill på veien.

For å erstatte den smeltede regnbuen –

Azalea i solens stråler.

For japansk, som er ærbødig og respektfull for alle levende ting, er azalea ikke mindre viktig enn et av symbolene i nasjonen Sakura. Blomstene i bushen er dedikert til kvinners sensuelle skjønnhet, og tror også på deres evne til å opplyse tanker.

Delikate blomster og giftige blader av azalea

Hvis du tror på et gammelt engelsk eventyr, så er blomstrende planter av azalea gjeld til eventyrfolkene – elven.

Å fly fra den nådeløse flammen av en brann som ødela innfødte busker og trær, skogsbefolkningen ble tvunget til å forlate sine hjem og søke tilflukt i et fremmed land. Men den majestetiske skogen bak åsene ønsket ikke å akseptere det støyende selskapet av nybyggere. Bare i det tørre børstetreet, blant de små, grove bladene på azaleaene, fant elven et beskjedent ly og et overnattingshus for natten.

Bladene av azalea inneholder giftige stofferHva var den generelle overraskelsen da azaleaene med de første solstrålene ble dekket av tusenvis av hvite, rosa og lilla blomster. Buskene i et øyeblikk endret seg og forble så for alltid.

Så takket elven anlegget for deres hjelp. Men skjønnhet var ikke den eneste gaven! I tillegg til det, fikk nesten alle rhododendronene en måte å beskytte seg på og skremme av fiender.

Blader av azaleaer og andre plantedeler inneholder giftige forbindelser, hvorav den sekventielle eksitatoriske og hemmende effekten som på nervesystemet fører til de mest ubehagelige konsekvensene, opp til et dødelig utfall.

Den biokjemiske sammensetningen av plantemateriale har blitt studert nylig, men det første bevis for slik forgiftning er så rart som det høres ut, i V-tallet e.Kr.. Fra historien om den greske ekspedisjonen til Colchis, ble en nedlagt militærleder Xenophon etterkommere kalles ikke vite nederlag, ble den triumferende marsj av nye landområder krigere kohort ikke beseiret en formidabel motstander, og azalea planter.

Related  Unike egenskaper av jojobaolje og dets bruk for ansiktshud

Giftige stoffer er i farger av azaleaOppdaget på hvile ved tykkelsen av vakkert blomstrende busker, oppdaget grekerne en apiary av lokale innbyggere og dekk fulle av duftende viskøs honning. Selvfølgelig var det umulig å nekte en slik godbit med alle vanskeligheter i marsjere livet, og seierne ga seg opp til måltidet med entusiasme.

Hva var Xenophons overraskelse da hans soldater, en etter en, begynte å falle til jorden uten anstrengelse. I en glemsomhetstilstand var ubevisste Hellenes til neste morgen. Kommer til seg selv, reiste de, men følte seg svake, vondt i øynene, led av hodepine og kvalme. Bare noen få dager senere var det mulig å bevege seg videre, og takket være Xenophons historie ble konseptet om virulens av honning samlet fra azaleablodene bevaret i mange århundrer.

Bare i forrige århundre har biokemikere og biologer vist at det er umulig å forgifte en terte med en bestemt smak, rhododendron-honning.

Men alle symptomer på sykdomsfølelse grekerne nøyaktig sammenfallende med tegn til handling på kroppen nervegifter som finnes i alle deler av busken, som ligger nær en gang Hellenic krigere. I dag er det velkjent at et langt opphold nær mange typer rhododendron påvirker trivsel negativt. Intet unntak, og det er voksende i Kaukasus og Krim, rhododendron eller azalea gul kost.

I alvorlig varme fordamper blader av rhododendroner giftstoffer og essensielle oljerSpesielt farlige azalea blir i varmt vær, når essensielle oljer og giftstoffer fordampes aktivt fra bladene av azalea. På Krim blir turister advart om at uforsiktig håndtering av brann i nærheten av busken truer en umiddelbar oppblussing av grener rundt hvilke en usynlig eterskyer sprer seg.

Men med kompetent behandling vil azalea ikke skade, men bare dekorere hagen eller huset. I tillegg er mange viltarter verdifulle planter som brukes i kosmetisk, farmasøytisk, lærindustri. For eksempel, i røttene av azalea og blader, i tillegg til essensielle oljer, er tannin konsentrert. Vegetabilske råvarer, hentet fra rhododendroner, brukes til produksjon av antiinflammatoriske, sweatshops.

Video om azalea blomstring