hvetekliI dag bestemmer flere og flere tilhenger av sunn mat å inkludere i deres kostholdsbran. Det er et produkt som er oppnådd som et resultat av bearbeiding og produksjon av korn. I lang tid ble det ansett å være ubrukelig og bare brukt som fôr til dyr. For øyeblikket er mye informasjon allerede kjent om fordelene med hvetekli. Deres bruk anbefales i mange dietter. Ved hjelp av hvetekli er tilstanden normal for mange sykdommer. Men for mottak av kli for å gi bare nytte, må du vite noen av funksjonene i produktet.

Hvete kli: nytte og skade, hvordan å ta

granulert kliDet ytre skallet av korn, som tjener til produksjon av kli, er en brønn med biologisk verdifulle stoffer. Samtidig forblir produktet kalorier, derfor anbefales det at aktive spesialister i sunn ernæring og ernæringsfysiologer.

Nyttige kvaliteter av hvetekli er forklart av følgende kjemiske sammensetning:

 • vitamin A;
 • kalium;
 • vitamin E;
 • magnesium;
 • natrium;
 • fosfor;
 • vitaminer i gruppe B;
 • kalsium;
 • kobber;
 • fiber, samt kostfiber;
 • proteiner;
 • jod;
 • fettsyrer.

I butikkene kan du se både hvetekli granulert og ikke granulert. Det er ingen spesiell forskjell hvis bare produktet tilbys i sin rene form.

Vanlig kli produseres oftest uten tilsetningsstoffer. Men i sammensetningen av granulat kan det ofte være tilstede sukker, salt eller til og med forskjellige dufter, designet for å forbedre smaken. Derfor, hvis du vil at mottaket av produktet skal bringe så mye nytte som mulig, er det derfor verdt å gi preferanse til bakken.

Hva er nyttig for hvetekli?

dosert forbruk av hvetekliInneholdt i kli av hvetestoffer har en gunstig effekt på menneskekroppen:

 1. Å komme inn i magen, de øker i størrelse, noe som gir en følelse av metthet. Denne egenskapen er spesielt viktig for de som ønsker å gå ned i vekt. Det hjelper også med å eliminere alt unødvendig fra tarmene – giftstoffer, slim. Dette minimerer sannsynligheten for forstoppelse, så vel som utviklingen av kolonkreft. Det er derfor hvetekli med forstoppelse anbefales av mange ernæringsfysiologer.
 2. Fiber, som er inneholdt i skallet av kornet i store mengder, lar deg bli kvitt dysbiose. B-vitaminer stimulerer dannelsen av magesaft.
 3. Det er kjent at kli hjelper og med problemer i hjertet og det vaskulære systemet. Bruken av produktet bidrar til å normalisere nivået av kolesterol i blodet. Sannsynligheten for at det blir myokardinfarkt eller slike hjertesykdommer som en arytmi, en takykardi reduseres.
 4. Hvetemel, hvis sammensetning er svært variert, uerstattelig for problemer i mage-tarmkanalen. Deres bruk gjør det mulig å normalisere fordøyelsesprosessen på kortest mulig tid.
 5. I kampen mot fedme vil hveteklær også hjelpe, hvis kaloriinnhold er svært lavt. Cellulose hjelper med overskytende pounds, noe som bidrar til å redusere fordøyelsen av karbohydrater i kroppen. Det er en følelse av mat, det er allerede vanskelig å spise mer enn planlagt. Derfor er hvetekli for vekttap et enkelt, men effektivt middel. Samtidig anbefales kli for diabetes mellitus, siden bruken av dem kan redusere prosessen med å øke glukosen i blodet betydelig.
 6. Kli er like nyttig for både den kvinnelige og mannlige kroppen. Nyttige fettsyrer, nemlig Omega-3 og Omega-6, tillater å holde nivået av østrogen i normal tilstand. Når du legger produktet til dietten, vil du beskytte deg mot forekomsten av sykdommer som brystkreft. Menn kan i sin tur normalisere prostata.

Related  Ønsker du å vite hvor ananas vokser i naturlige forhold?

Hvete kli: hvordan du bruker

normen for å ta kli om gangenSom havre eller rugbran, kan hvete bli spist som et tilsetningsstoff i ulike retter – salater, cocktailer, kisler, fiskkjøtt, porrer og mye mer. For maksimal nytte er det imidlertid verdt å holde en viss dose av å ta produktet. Den kan brukes som en uavhengig terapeutisk og profylaktisk agent. Det er to alternativer for dette:

 1. Soak klanen på forhånd. En viss del av kli fyller kokende vann og la stå i 30 minutter. Deretter tømmes overflødig væske, og svelger klitten i denne formen. De kan også legges til frokostblandinger eller andre egnede måltider.
 2. Ta i tørr form. Ta grunnklid, klemmet med rikelig med vann – minst 1 glass.

Som noe produkt som er ukjent for kroppen, bør kli fjernes med forsiktighet. Øk dosen gradvis. Begynn med 1 ts. per dag, og overholder dette volumet i 2 uker. Da kan du øke den daglige dosen til 3 ts. (en skje tre ganger om dagen).

Vær oppmerksom på at maksimalt volum er 4 ss. Denne regelen bør ikke brytes, fordi du risikerer å skade kroppen din.

Kurset skal være minst to måneder. Så snart fordelene ved å bruke dette produktet er merkbare, bør du umiddelbart begynne å redusere daglig rate.

Hvete kli for vekttap: hvordan å ta

bli tynn med hvetekliHveteflater anbefales ofte som et diettprodukt som lar deg gå ned i vekt på kort tid. Til dette formål bør de forbrukes kort før måltider, noe som gjør at fordøyelsessystemet fungerer. Som nevnt ovenfor øker kli i volum når det tas inn, noe som reduserer appetitten. Det er følelse av mat, så ernæringseksperter kaller ofte å spise dem til middag. forbruk av kli med kefirHvis du vil se mottak av slike flak så mye som mulig, kan de legges til fettfattig yoghurt eller kefir. For å gjøre dette, er det tilrådelig å la dem brygge i kokende vann slik at de kan svulme.

Regelmessig forbruk av hveteflak gjør det mulig å oppnå en positiv effekt. Det er imidlertid svært viktig å ikke overskride den daglige dosen og den maksimalt tillatte varigheten av kurset. Sammen med skadelige giftstoffer og slagger med langvarig inntak av kli, vil nyttige stoffer også utskilles fra kroppen. Dette har mange konsekvenser, inkludert ubalanse av kalsium.

Kontraindikasjoner til bruk

Til tross for deres nyttige egenskaper kan kli også gi skade hvis det tas i nærvær av følgende sykdommer:

 • gastritt;
 • problemer med tolvfingertarmen;
 • kolitt;
 • individuell proteinintoleranse;
 • postoperativ periode;
 • Magesår.

Related  Bekjentskap med den sjarmerende delphiniumen i hagen

Det er ikke nødvendig å gi slike flager til barn, siden en voksende organisme er vanskelig å klare å fordøye slik grov mat. Dette produktet er skadelig for kvinner som bærer frukten, da det bidrar til å fjerne fra kroppen, ikke bare skadelige, men også nyttige stoffer.

Hvis du fortsatt bestemmer deg for systematisk å ta en slik kli, er det svært viktig å følge det riktige drikkeregimet. En dag skal være full (hvis du bruker 1 til 3 ts branmalet) minst to liter vann. For å unngå alvorlige konsekvenser før hvetekliinntaket, er det verdt å konsultere med en ernæringsfysiolog, en lege eller en spesialist i sunn ernæring.

Fordel og skade på kli – video