fantastisk vriesiaI naturen er blomsten Vriesia innbygger i de tropiske områdene i Sør-Amerika. Vi, innbyggerne i midten bandet, vokse vrieziyu hjemme, men i utlandet, i Brasil og Argentina planter lever i våte fjellskog, obzhivaya jord i rotsonen av trær og som epifytter – på øverste nivå.

De mange slektene, som er kalt til minne om den nederlandske utforskeren av dyrelivet V. de Vriese, forener 250 forskjellige arter. Det opprinnelige utseendet på planter med lyse blader og uvanlige blomstrende tiltrukket elskere av innendørs avlinger, og i dag er mer enn hundre varianter av Vriesias brukt til landskapsarbeid boligkvarter og på kontorer.

Beskrivelse av Vriesia

Vreezia hjemmeSom de fleste representanter for bromeliadfamilien har Vriesia et meget gjenkjennelig utseende. Det første som blomsterhandleren vil være oppmerksom på, er en bred rosett av skarpe, lineære blader. For mange arter er preget av en variert farge. Størrelsene på planter kan være svært forskjellige. Lengden på bladene varierer fra 20 til 80 cm. I tillegg til bladutløpet er blomsterkulturer engasjert i dyrking av Vriesia hjemme, blomsten er av interesse.

Blomstene selv kan neppe kalles dekorative. De er ganske små, samlet i spisse blomsterstillinger og skjult av store bracts. Det er deres lyse farge og form som noen ganger forårsaker vrangforestillinger av nybegynnere.

Vokser fra midten av rosettet høyblomstring, dekorert med elegante bracts av rød, rosa, gul eller oransje farge, gir lang tid blomsten et unikt utseende. Når blomstring slutter, vises røttene til datterplanter på rosettens underside. Litt senere, når de vokser opp, blir en Vriesia blomst plantet, og skiller barna godt ut.

Vriesia blomsterBlomsteroppdrettere-elskere som lenge har vokst opp vriesier hjemme, vet at dette grønne kjæledyret ikke forårsaker mye trøbbel. Imidlertid bør blomstringen forventes ikke før 3-4 år etter planting.

Uvillighet til å blomstre er et karakteristisk trekk ved mange bromeliader, for eksempel ananas. Det er godt at planter kan bli “lurt” selv hjemme, ved å dekke potten med en Vriesian-pakke og plassere et par stykker eple innvendig. Isolering av etylen stimulerer dannelsen av blomsterknopper.

Belysning når du vokser vriesia hjemme

Vriesia med barnaBasert på beskrivelsen vriezii og analyse av forholdene der anlegget bor i naturen, kan det konkluderes at i hjemmet blomst trenger delvis skygge, er den varme luft stabil, pustende løs jord og regelmessig vanning.

Best av alt, vil anlegget vise sin skjønnhet på vestlige eller østlige vinduer. Gryten kan plasseres på vinduskarmen, som går inn i nord, men her vil blomsten ikke være for komfortabel om vinteren.

Hvis Vriesia er utsatt for direkte sollys, er det mulig:

  • forekomst av forbrenninger på blader, vridning eller tørking;
  • klargjøring av dekorative farge på løvverk;
  • opphør av vekst;
  • nektelse av blomstring.

Vreezia er termofil. Om sommeren vil det være behagelig ved temperaturer fra +24 til +28 ° C. Høsten og vinteren, når man tar vare på husets viser, opprettholdes temperaturregimet innen 20-22 ° C. Hvis luften er kaldere enn 18 grader, mister anlegget sin evne til å absorbere vann og næringsstoffer. Det svekkes og kan gå til grunne.

Funksjoner av vanning Vriesians

det er nødvendig å overholde vanningsregimetUnder skogen av regnskogen er luft og jord aldri tørr. Dette må huskes av blomstervoksna som vokser Vriesia hjemme.

Den optimale fuktigheten er 60-80%. Underlaget må fuktes da topplaget tørker.

I den varme årstiden og i oppvarmet periode tørker jorden ut spesielt raskt. Derfor er det mer hensiktsmessig å sette potten i en liten palle fylt med våt claydite eller absorberende baller med spesiell gel.

unge planter etter transplantasjonNår rommet er kaldt, blir anlegget følsomt overfor fuktighet. Vanning Vriesia utføres svært nøye, nødvendigvis drenering av overflødig vann, drenering i pannen.

For vanning bruk varm, stående vann, er det viktig at fukt ikke stagnerer i kjernen av bladutløpet.

Hvis huset har rom Blomster Vriesia, vokst som en epifyt, på vrak av treet, er de vannet annerledes. Siden jorda rundt rotsystemet er liten, blir den nedre delen av planten en gang i uken helt nedsenket i vanningsvann i 20-30 minutter eller sprøytes rikelig fra sprøyten.

Primer for hjemmeblomst Vriesia

primer for vriesiaTil jord av Vriesias av forskjellige arter er det ingen spesielle krav, det viktigste er at jorda er lys, strukturert.

For planting av unge prøver og transplanteringsanlegg etter kjøpet er klargjorte formuleringer for bromeliader eller en blanding basert på like deler egnet:

  • blad og frø land;
  • torv skrelles;
  • vasket sand;
  • knust bløtvedbark;
  • torvmose.

Før planting er det nyttig å varme substratet i en ovn eller desinfisere det på en annen måte. Ellers er det fare for skade på skadedyr ved skadedyr og sykdommer.

På bunnen av potten før planting må helles et tykt lag av utvidet leire. Hvis du ikke gjør drenering, kan røttene til en hjemmekultur som trenger høy luftfuktighet, bli råtten.

Transplantasjon og andre aspekter av omsorg for Vriesia hjemme

velpleide planterFor første gang blir blomsten overført til en ny jord umiddelbart etter kjøpet, og transplantasjonen av planten utføres på annen måte etter behov. Det er bedre om det er på våren, når vegetasjonen er aktivert, og mulig skade blir raskt gjenopprettet.

separasjon av barnBasen av stikkontakten kan ikke bli begravet, så vel som muliggjør penetrering i kjerne av jordstykker. Hvis på morplantet ved transplantasjon er det store babyer, forsiktig atskilt fra rosettet og overført til pottene deres fylt med et lett substrat.

Etter transplantasjonen blir Vriesia matet bare etter en måned, ved bruk av flytende ferdige produkter for bromeliad. Gjødsel påføres på våt jord, som ikke overskrider anbefalt dose.

Oppmerksomme på omsorgen for vrieziey, kan du nyte sin lange lyse grønne og blomstrende original. Selv om dette anlegget er meget vedvarende, hyppig platetypen, kjøling eller feiltreff bakken kan forårsake en vriezii sykdommer og skadedyr, slik som rot råte eller mealybugs.

Interessante fakta om Vriesia – video