Dag gamla kycklingarNär de nyfödda kycklingarna vissnar, är de nästan omöjliga att särskilja från varandra. Men hur i detta fall att klara en mycket viktig uppgift, hur man bestämmer kycklingens kön?

För erfarna fjäderfäbönder handlar det om några sekunder, men de som bara börjar odla fjäderfä måste öva sig rättvist för att få denna färdighet.

Det mest exakta resultatet erhålls genom metoden för att bestämma kön av DNA och genom att studera en fågels kromosomsättning. Det är emellertid osannolikt att effektiva, men extremt dyra och tekniskt avancerade metoder kommer att finnas tillgängliga inom den närmaste framtiden för vanliga lantbrukare och ägare av hushållsplaner. Därför följer de flesta av dem i den praktiska processen, vilket bevisas av ett stort antal generationer av kycklingar och roosters metoder, som bygger på kycklingarnas yttre skillnader och beteendeegenskaper.

Redan vid tjugoårsåldern kan erfarna fjäderfäuppfödare skilja kön av kycklingarFå det mest exakta svaret på frågan: “Hur skiljer man en kyckling från en kyckling från en kyckling?” Är det verkligen oerhört viktigt. När man köper kycklingar eller efter födseln i en inkubator behöver fjäderfäuppfödaren exakt representera sammansättningen hos den bildade besättningen. Om vi ​​pratar om köttraser, kommer hönshuset vara nöjda med roosters och att få ägg – man kan inte göra utan friska, starka kycklingar.

Det enklaste sättet är att dela kycklingarna i rasen, vars rooster och kycklingar skiljer sig åt i färg. I det här fallet påverkas även den person som först ser fjäderfä för första gången med uppgiften.

Men hur skiljer man en lugg från en kyckling om kycklingarna är “ett ansikte”?

Hur bestämmer du kycklingens kön efter storlek?

Många begynnande fjäderfäbönder tror att de större hane, som är kycklingar, också har fler kvinnor. Faktum är att skillnaden existerar, men det är bara 1-2 gram, och i vissa fall fungerar inte regeln alls.

Vill du veta hur man bestämmer kycklingens kön är det mycket mer effektivt att observera inte för sin vikt, men för yttre tecken. Hos män, till exempel redan vid tjugofyra timmars ålder, är benen starkare och bredare. Men erfarna fjäderfäuppfödare är mer benägna att lita på hur kycklingarna ser ut som flygande fjädrar på sina vingar.

Related  Vi velger å drikke troughs og fôring troughs for griser

Hur skiljer man en kuk eller en höna på vingarna av kycklingar?

Chickens kön kan bestämmas av vingen på svansenDenna metod är en framgång för ägare till små privata gårdar, liksom för specialister på stora gårdar. Fjädertillväxten och dess egenskaper är synliga redan den första dagen efter födseln, därför kan slutsatser om kön göras genom vingarnas utseende.

Hur skiljer man kycklingar från kön med denna metod? Manliga fjädrar är längre hos män och vingspetsen är bredare än i framtida höns av samma ålder. Honorna på vingarna kan se fjädrar av olika längder. Noggrannheten att sortera med dessa funktioner är från 60 till 80%, vilket möjliggör användning av metoden även under industriella förhållanden, vilket stöder resultaten med andra verifieringsalternativ.

Hur identifierar du en kuk eller kyckling enligt kycklingens reflexreaktioner?

Kycklingen höjer benen och hanen drarDet har länge noterats att kycklingar och hönor svarar annorlunda mot olika ingrepp. Innan kycklingen av kycklingen bestäms på så sätt lyfts kycklingarna försiktigt upp av tassarna, vänds upp och ner på huvudet eller läggs på ryggen. Kukflickor sträcker vanligen halsen, och framtida kycklingar är tvärtom grupperade ihop.

En liknande reaktion kan observeras om något är oroat, skrämma unga. Kurochki sätter sig omedelbart på kullen och männen är angelägna att springa upp och försöka ta en hotande ställning.

Japanskt sätt att skilja könor efter kön

Bland de specialister som arbetar på stora gårdar är den så kallade japanska metoden för att ta reda på kycklingens kön vanligt. Trots att noggrannheten i definitionen når 95%, kommer du inte att kunna använda denna teknik utan tillräcklig skicklighet.

Innan du bestämmer hane eller kycklinghönan i händerna är det nödvändigt att förstå strukturen hos könsorganen i kycklingarna och att känna till deras skillnader.

Related  Uppfödning av kaniner hemma på en hushållsplot

Japanskt sätt att bestämma kycklinggolvetMännen kan separeras från honorarna genom att avslöja i anuset en sexuell klump som framtida höns inte har:

  1. Först bör du rengöra barnets cloaca från avföringen.
  2. Sedan tas kycklingen i handflatan, vändas om och tassar uppfödas så att kycklinghatten ligger i synvinkeln på forskaren.
  3. Hålet ska flyttas från varandra medan du trycker ner på buken, så att den interna enheten blir tydlig synlig.

När det gäller kycklingcloacas utseende är en tupp eller kyckling i händerna på en fjäderfä:

  1. Hos kycklingar ser cloaca ut som en snygg bunt utan synliga utbuktningar.
  2. Hos män, i de flesta fall finns det sexuella tuberkletet.

Eftersom den här metoden hotar skador och infektion i kycklingens könsdel, kan endast erfarna fjäderfäuppfödare genomföra forskning. Annars kan sjukdom inte undvikas och en del av boskapet kan gå vilse.

Hur skiljer man sig från ungdomens kycklingar?

I andra hälften av livets första månad kan fågeln redan utmärks i utseende. Först kan du bestämma kycklingens kyckling genom plumage. Hos kycklingar bildas det tidigare och mer aktivt än hos hanar, men storleken på män som redan är så små är större.

Cockerel av månadsåldernPå den andra eller tredje månaden blir kukens huvuddekoration skenbar: en kam börjar bilda ett skägg. På samma ålder visas sporer som de unga hönen inte har, formen och längden på svansen ändras.

Trots de många befintliga sätten hur man kan urskilja kycklingarna på golvet kan hundratals garanti för noggrannhet inte ges av någon. Därför förlitar sig människor som känner sig bra i fjäderfäuppfödningen inte enbart på en metod, utan stöder valet med resultaten av flera test.

Video, hur man bestämmer kycklingens kön, hjälper till att hitta acceptabla metoder för dig själv, får teoretisk kunskap i denna fråga och undviker misstag när du använder dem i praktiken.

Related  Ras av kött och ägg kött kycklingar

Fastställande av kycklingns kön vid 24-åringar – video