Ananas hjemmeAnanas, som først kom til Europa i 1500-tallet, ble raskt populær blant den lokale adelen. Reise i den perioden var ekstremt dyr og lenge, så planter fra de brasilianske platåene begynte å vokse i drivhus og drivhus. Russland lagde heller ikke bak de europeiske kreftene. Her i over et århundre vokste merkelige “humper” praktisk talt på industriell skala i St. Petersburg og enda lenger nordover, på Solovki. Men skipene som dukket opp i 1800-tallet forandret situasjonen, og saftig frukt begynte å bli hentet fra Sør-Amerika.

Dette skjer fortsatt i dag, men interessen for å vokse ananas hjemme er ikke svekket. Til tross for den oversjøiske karakteren viste anlegget seg å være ganske ubehagelig, og en levedyktig og fruktbærende bush kan oppnås selv fra en nykuttet tuft av tuft.

I naturen, vokser kulturen til 60-80 cm og består av en liten stilk piggdekk skarpe lange blader, fibrøse røtter og stengler som dannes på toppen av hoved etter blomstring forlenge flukt. Nettopp på grunn av dette stammer etter sprukken hud skjuler saftig fruktkjøtt, ble anlegget en av de mest verdifulle avlinger, ikke bare på det søramerikanske kontinentet, men også i Afrika og Sørøst-Asia.

AnanasfeltI et varmt tropisk klima kan en palisander av ananasblad nå en diameter på to meter. I en leilighet for å oppnå en tilsvarende størrelse på anlegget virker ikke, men etter 2-4 år, med riktig oppmerksomhet og omsorg, og hjemme på ananas, vil en spiselig duftende frukt vokse. Og selv om du må være tålmodig for å lykkes, er den uvanlige utviklingen av anlegget verdt innsatsen og tiden.

For å vokse ananas, kan du bruke frø eller stegg, dannet på stammen av en voksen plante. Men den enkleste måten hjemme er å dyrke ananas fra toppen, kuttet av moden frisk frukt.

Hvordan vokse ananas fra frø hjemme

Fra frø av ananas kan vokse en ny planteDen vanskeligste og mektigste måten regnes som reproduksjon av frø. For det første kan du bare få frøplanter fra kjøpte frø. I fruktene av frø som selges i supermarkeder eller ikke i det hele tatt, eller du kan bare finne sine hvite, umodne rudiments.

Ananasfrøet som er egnet for spiring har en noe flatt halvcirkulær form, når 3-4 mm i lengde og er farget med brun eller rødaktig brunton.

Før planting av frøene i 18-24 timer, plasseres det mellom lagene av en våt tørke og dekker, legges på et varmt sted. Da, når de er litt hovne, plantes de i en fuktig blanding av torv og sand. For at små frø skal klatre uten vanskeligheter, blir de begravet ikke mer enn 1-2 cm.

Kapasiteter må dekkes med film eller glass og plasseres i varme. Det er fra temperaturen til frøene, vil avhenge av spiring og tidspunktet for utseendet til de første skuddene:

 • Ved normal romtemperatur på spiring kan det gå fra 3-4 uker til en og en halv måned.
 • Hvis du sørger for at frøene holder seg til en temperatur på 30-32 ° C, kan du se spirene i 2-3 uker.

Related  Dracena Sander og hennes fantastiske egenskaper

Forbereder frøene til plantingDet er viktig å opprettholde ikke bare temperaturregimet, men også å fukte jorda i tide, og ikke å glemme fôring av plantene. For dette formål, med et intervall på 15-20 dager, blir avlingen befruktet med komplekse forbindelser, inkludert grunnleggende elementer av ernæring og sporstoffer.

Når flere blader vises på unge rosetter, de blir dykket, blir båret sammen med små jordforbindelser med en klump i jorden for voksne planter. Slike jord kan gjøres på egenhånd, blande i like store mengder torv, humus, hagejord og sand. For å gi strukturen og en slags beskyttelse mot infeksjoner, legges jordkull til jorda til 5% av volumet. En del av sanden kan erstattes med perlit.

Hvordan vokse ananas fra toppen hjemme

Å vokse en sunn toppHvis du ikke finner frøene til eksotisk kultur, ikke alltid og ikke overalt, så kan du vokse ananas hjemme fra toppen av frukten kjøpt i butikken, selv uten spesiell kunnskap. Men for å nærme seg valget av delikatesser, som er bestemt for å gi plantematerialet, er det verdt å nærme seg med fullt ansvar. Ananas skal være frisk, med en grønn elastisk rosett av blader, uten spor av ødeleggelse, skade ved forkjølelse eller vanning. Når du inspiserer, må du være oppmerksom på rosettens vekstpunkt, hvis det er rått, visnet eller bare fraværende, vil det være ekstremt vanskelig å få en ny plante.

Hjemme, når du vokser ananas i kopi, er toppdelen kuttet med en skarp ren kniv, og fanger ikke bare den løvrike rosetten, men føtaldelen tre centimeter under. Hvis ananas er full moden, kan du forsiktig skrue rosettet, den ene hånden holder tøftene tett og den andre er stiftet.

apex forberedelse for plantingNår det fremtidige plantematerialet er oppnådd, fjern forsiktig rester av saftig masse fra rosettet, som kan bli en kilde til rot. Korte nedre blader fjernes for å oppnå en sylindrisk stamme opp til 3 centimeter lang.

Seksjoner må behandles med en mettet løsning av kaliumpermanganat, knust kull eller som vil akselerere utseendet på røtter, en oppløsning av epin.

For å beskytte stilken fra forfall, anbefaler du før du roter for en dag eller to for å forlate ananas til tørking. Og det er bedre å henge rosettet slik at det ikke kommer i kontakt med overflater. Video om hvordan å vokse ananas hjemme, vil avsløre alle finesser av prosessen og visuelt vise alle stadier.

rooting av ananas topperRooting utføres ved å nedsenke delen av stikkene, som har blitt renset fra bladene, i vannet. For å holde på ønsket nivå, kan du bruke en pappesirkel eller tannpirkere, som vist på bildet.

Related  Foto med navn og beskrivelser av gladiolus-varianter

Når de første røttene dukket opp på ananaset, kan rosettet plantes i bakken, og den unge planten skal ikke bli begravet over den nederste delen av bladene. Underlaget rundt kimplanten er forsiktig, og prøver å ikke skade noen numeriske røtter, knead og kompakt.

Videre dyrking av ananas hjemme kjører under filmen ved en temperatur på minst 20-22 ° C. Hvis det er mulig å oppnå luft og jordvarme opp til 25 ° C, etter omtrent en måned, vil nye lyse blader vises i midten av utløpet.

Plantering av det rotte kutt i pottenMens akklimatisering og rooting av ananasplanten er viktig:

 • Beskytt mot kondensasjonsdråper på utløpet og forårsake utvikling av mugg og forfall av blader;
 • fukte jorden regelmessig
 • Ventil plantingen, ikke la kjøling av anlegget.

En pott med en ananasplantasje er utsatt for et opplyst sted hvor solens direkte stråler ikke truer rosettet.

Reproduksjon av ananas ved radikale stiklinger

voksende ananas fra røttene

Dersom huset har allerede en moden plante ananas, multiplisere det mulig, ved hjelp av bildet på den nedre delen av stammen eller stenglene under subsidiære prosesser som er lett å bryte ned og roten. Som plantemateriale kan anvendes frøplanter, ga flere rader av blader og lenge har nådd 15-20 cm.

Som stikkontakten fra toppen av ananas kan skjæringen skrues eller forsiktig kuttes med et skarpt blad. Klippets sted skal drysses med kullsmuler, og deretter med stikkene kommer i analogi med dyrking i hjemmet til ananas fra toppen.

Hvis rotrotetten allerede har rotrødimenter, kan den umiddelbart plantes i en lys primer fra en blanding av torv, perlit og et ferdigstøpt substrat for innendørs planter.

Hvordan bryr seg ananas hjemme?

Frøplanten har vokst oppPleie for hjemmelaget ananas er å sikre alle forhold for vekst og utvikling av anlegget.

 • For ananas er det viktig å plukke opp og vedlikeholde en løs næringsjord.
 • Opprett akseptable lysforhold, temperatur og fuktighet.
 • Ananas trenger riktig organisert vanning og fôring.

Når du planter ananas og tar vare på det hjemme, er det nødvendig å huske at anlegget ikke har for kraftig rotsystem av overflattetype:

 • Jorden må være permeabel for både fuktighet og oksygen.
 • I gryten må det være et anstendig lag av drenering.
 • Beholderen selv bør ikke være dyp, men ananas er veldig bra for brede potter.

Den beste fotofile sørlige ananasen hjemme er dyrket på sørlige, vestlige eller østlige vinduer. På sommeren, når solen er den heteste, på sørsiden er ananas skygget, men om vinteren trenger planter lys og forlenger lysdagen i 6-8 timer.

I en sunn prøve har ung løv en lys grønn fargetone. Og bladene fra nedre rader er ikke tørre og visne, men grå, stram og saftig. På et tilstrekkelig lysnivå er sokkelen dannet symmetrisk.

Ananas ga frukt hjemmeDen nedre grensen for lufttemperaturen for ananas hjemme er 18 ° C. i denne luften faller anlegget inn i en “dvalemodus”. Og for aktiv utvikling må luften være varmere. Om våren og sommeren kan den optimale temperaturen ligge i området 22 til 30 ° C.

Omsorg for hjemmelaget ananas inkluderer vanlig, sjeldent, men rikelig vanning, som tar en varm, omgivelsestemperatur, stående vann.

På varme dager blir planter vannet, men fuktig løvverk på kalde dager blir uunngåelig årsaken til sykdom og vanning. Den samme effekten bør forventes dersom ananasen får kald luft fra et åpent vindu, eller det er en tørkeeffekt av et varmt batteri.

Related  Funksjoner av omsorg for japansk aukuba

sørge for riktig omsorgFra midten av våren, når den aktive vegetasjonen begynner, og frem til oktober, blir ananas matet hjemme i omfanget av deres omsorg. Tidsplanen er organisert avhengig av anleggets tilstand, men oftere legges økologisk og mineralgjødsel til hver 1-2 uke.

Om vinteren blir topp-dressing avbrutt, vanning reduseres, og temperaturen på innholdet blir også senket.

Hvordan lage en ananas og blomstre den?

Blomstring av ananas ble dannetTiden for fruiting for ananas begynner i 2-4 år etter dannelsen av rosettet. Det er sant, selv med industrielle plantinger, at frukt oppnås ved spesielle teknologibearbeidingsanlegg med acetylen eller eddiksyre. Hjemme, voksende ananas, er slike metoder ikke veldig akseptable, men her kan du også tvinge den ubarmhjertige planten til å danne en blomsterstand.

En god stimulator er vanlig gjødsling av planten med flytende organisk gjødsel. Hvis ananas to ganger i måneden i hele vegetasjonstiden får en slik gjødsel, så kan du i 2-3 måneder forvente blomstring. Noen eksperter anbefaler innen få dager å spyle innsiden av utløpet med en løsning av acetylen, oppnådd fra en liter vann og 15 gram karbid.

En lignende effekt er gitt ved innstillingen ved siden av potten med en liten mengde vann og et stykke røykekarbid. Under prosedyren er det bedre å dekke potten med en pakke eller sette i et drivhus. Produser plantens kan og vanlige epler, under oppbevaring, frigjøring av etylen. For å gjøre dette, ved siden av potten i drivhuset i noen dager, legg ut friske epler.

Ofte, for blomstring aktivering, blomst produsenter bruker røyking av anlegget med vanlig røyk. Denne prosedyren skal vare 10-15 minutter og gjenta 2-3 ganger i uken senere.

Reaksjonen av planten til riktig omsorg2-3 måneder etter behandling, med riktig omhu av ananas hjemme, først blomstrende vises, og deretter etter 30 dager, eggstokken. Foster modning varer fra 4 til 6 måneder, hvoretter du kan prøve din egen vokst ananas.

Hvordan vokse ananas hjemme – video