Vakker grasiøs byRomvioler er kompakte vakre blomstrende planter året rundt. Spesiell omsorg for senpolia hjemme krever ikke. Det er imidlertid nødvendig å gi innholdet for bedre blomstring. Blant et bredt utvalg av varianter er det lett å finne den mest egnede. Det er til og med mini planter som er plassert på baksiden av rommet på hyller med kunstig belysning. Usambar fioler eller senpolias har lenge vært brukt i husdyrbruk under den generelle definisjonen av romvioletter. Ampolite senpolias hører også til dem.

Omsorg for hjemmevinduer

Den riktige omsorg for polsken er å velge et sted. Sett potten med rom fiolett skal være der det er langvarig belysning. Sollys direkte stråler bør ikke berøre anlegget. For å plassere planter på vinduet, er det nødvendig, slik at bladbladet ikke har kontakt med glasset.

Blant senpolis er de mest interessante kimærene. De er unike i form og farge. Kimærer multipliserer ukonvensjonelle. Planter er preget av fargen på blader, som gutter og jenter. De første chimærene dukket opp som delvise mutanter. Hver av plantene inneholder normale og endrede celler lag for lag.

Pleie og dyrking av senpolia avhenger av jordens korrekte sammensetning. Blomstermixen er kjøpt i butikken. Du kan forberede substratet selv.

 • torv – 3 deler;
 • arkjord – 2 deler;
 • barnebarn og torv i 1 del.

Legg til bunnen av kull og ren sand. For drenering brukes lered og polystyren som nøytrale materialer. Overflow og mangel på fuktighet er like dårlig tolerert av fioler. Derfor trenger den fiolette, som ingen annen blomst, et jevnt, målt inntak av vann.

Fibervann for senpolia analyseres trinnvis

For vanning senpolia, bruk wick-metodenBare planten med et godt rotsystem, sunt, er oversatt til wick-vannet. Det vil være nødvendig:

 • Gryten er 2 cm i diameter og er større enn den der anlegget ligger.
 • en beholder under vann med en løsning av gjødsel med lav konsentrasjon;
 • en syntetisk wick, men med god hygroskopicitet;
 • gryte med hull og dreneringslag;
 • pustende, lett jord.

Related  Fordelene og skadene til drue blader for kroppen vår

Wick device diagramFor å skape et system med kapillær vanning, er det nødvendig å bruke det foreslåtte skjematiske diagrammet:

 1. Ta et stykke 20 cm ledning med en diameter på 1-5 mm, pass det gjennom dreneringslaget og legg det over det tynne laget av det helles substratet.
 2. Ta ut den gamle gutten med jordklump og installer den i en ny beholder, hell en blanding av perlit med sand rundt.
 3. Tett jorden rundt planten med en mild pipette.

Wicking begynner først etter at planten har tatt rot. Første gang du trenger å fukte veken, kommer vannet gjennom ledningens kapillærer.

Juster mengden vann du kan måle forbruket per dag. Hvis jordklumpen er for fuktig, må wicket ta en tynnere. For ikke å transplantere planten, kan du fjerne en av de vevde stripene. Bildet viser et rede for en transplantert plante. Den er formet med et glass fra anlegget.

Transplantasjon av byenTilpasset justering av vannet er veldig praktisk. Fra en beholder kan du vanne flere prøver. Bladene er ikke fuktet, den beregnede mengden gjødsel for senpolia for hjemmepleje kommer til røttene dosert.

Plante ernæring og transplantasjon

Du kan ikke mate Senpoly med ferske organiske gjødselstoffer. En gang hver 2 uker brukes komplekse mineralpreparater til å kle blomster. En liter er avlet 3-4 gram, og denne løsningen er vannet med en jordklump. Overflødig gjødsel stopper blomstringen av fioler. Elsker fioler, hvis de over dem skaper en tåke av fin spray på blader og blomster. Men store dråper er skadelige for blader. Fluffy blader samler støv og en gang i måneden, trenger byen å bade under en varm dusj. Etter tørking av bladene er planten plassert på sin opprinnelige plass.

Mange blomsterelskere gir violene et sted på baksiden av leiligheten på spesielle hyller med belysning. Samle planter i karakterer, i farge, i størrelse. De beste prøvene tåler på den årlige utstillingen av saintpolis.

Jorden er komprimert og utarmet på 2 år, og gjødsel gir ikke den ønskede effekten. Deretter kreves en transplantasjon. Den nye gryten skal være mer enn 2 cm. Planten blomstrer ikke før den har fylt tomrummet med røtter. Lett måte blir omlastning, det er beskrevet ovenfor. På anlegget må du fjerne peduncles for ikke å laste rotsystemet.

Related  Landing på hytta i det åpne bakken brugmansii og omsorg for sin fantastiske blomstring

Under transplantasjonen blir rotrevisjonen ferdig, stammebarnets stikkontakter er skilt for vegetativ forplantning. Gunstig tid for operasjonen er våren.

Reproduksjon av Saintpaulia med petioles

Reproduksjon av senpolia med bladplaterFor reproduksjon passer et sunt modent blad til petiole, som er kuttet med en skalpell med en ankelsting diagonalt. Skjæret tørkes i luften. Petiolumet bør ikke være lengre enn 4 cm. Ved røtter er kokt vann, våt sphagnummos, vermikulitt med sand eller perlit egnet. I alle fall, når det er rotfestet, skal bladet omgir en fuktig atmosfære, spredt lys og varme. Den beste tiden for røtter er fra mai til august.

Gi rotter ca 2 cm stiklinger plantet i lys jord og konstruer en hothouse med daglig ventilasjon. En måned senere, vil hvert uttak ha flere uttak. De vokser opp til 3 cm og er plassert i separate kopper i fast jord. Ta vare på ung senpolia hjemme er forsiktig. Jordens volum er svært liten, og det er ikke tillatt å tørke ut.

Plissekuttene er rotfestet og begynte å vokseDet er tilfeller når bladet begynner å vokse i stedet for en baby, da blir det avskåret med en tredjedel, og prosessen fortsetter. Noen ganger i et glass med en stilk blir vannet uklart. Du må vaske petiole og bytte vannet. Slå av det rote spissen, legg petiole på spiring igjen.

Pleie av St. Petersburg om vinteren – video