Innendørs pelargoner på vinduetUndemanding å bry seg, blomstrer i flere måneder og så lyst pelargonium på grunn av likheten kalles ofte geraniumer. Men likevel er det et separat tallrik, og bilder av arter og varianter av romgeranium vil bidra til å forstå det eksisterende mangfoldet av disse fantastiske plantene som er opprinnelig til Sør-Afrika.

Slike forskjellige rom pelargoner

Rikke pelargoner av forskjellige fargerØkende i vinduskarmene, balkonger og søyleganger på innendørs geranium, som i bildet kan se ut som en urteaktig subshrub eller planter med erigert stengler, eller flyter. Alle geraniumer er av høyeste dekorative kvalitet. Oppmerksomhet er tiltrukket ikke bare enkle eller doble blomster av alle former og farger, men også unike planteblader.

De kan være brede, nesten avrundede, figurativt kutte, palmate, glatt bølgete, grønne og varierte.

Den langvarige berømmelsen til innendørs pelargoner, som spektakulære og upretensiøse planter, har ført til at de siste hundre årene:

 • mange forskjellige varianter av pelargonium ble oppnådd;
 • Vilda arter er åpne og dyrket;
 • Interspecifik hybrider dukket opp.

Et variert utvalg av rom geraniumDerfor er den nåværende klassifiseringen en slags plante elskere rundt 250 forskjellige arter og sorter av innendørs planter gradering vedtatt i det internasjonale samfunnet gartnere, tilbud om å bruke sin identifikasjon basert på ytre tegn, som på bildet, varianter og arter av geranium rommet:

 • Stellar – Stjerneromsperaniumer, deres varianter og hybrider;
 • Tulip – tulipliknende pelargonium;
 • Unikt – rom pelargoner av det unike;
 • Zonal – zonal eller frynsete hjemme varianter av pelargonium.
 • Angel – innendørs geraniums engler;
 • Farget løvverk – varierte varianter;
 • Kaktus – kaktusformet pelargonium;
 • Ivy-leaved – flaky geraniums, som kan være standard størrelser, så vel som dverger og miniatyrer;
 • Miniatyr og dverg – Miniatyr- og dvergplanter av rompelargonium;
 • Regal – kongelige pelargoner;
 • Scented-leaved – duftende pelargoner.

Pelargonium zonal eller fringed (Pelargonium zonale)

Sone rom pelargoner i forskjellige fargerAlle slags hybrider og varianter av denne typen romgeranium, som på bildet, vokser vakkert i huset, på balkongene og til og med på urbane blomsterbed. Det er utvilsomt lederen i form av popularitet og antall dyrkede varianter, som i dag nummerer om lag 75 tusen.

Blant annet innenlands flerårige geraniumer, er zonalplanter lett å gjenkjenne av den karakteristiske fargeleggen av løvverk. På en lys grønn bakgrunn er mørkere områder tydelig synlige, som ga navnet til alle slags innendørs geraniumer, som på bildet. Blomster zonal Pelargonium kan være enten enkelt eller terry.

Klasse av romgryan Calliope MørkrødNår du beskriver varianter av geranium, i bildet og i plantens navn, brukes følgende gradasjon i henhold til antall kronblade i corolla:

 • Ikke-primære blomster består av fem kronblad – Single;
 • Halv-dobbelblomster inkluderer fra 6 til 9 kronblade og betegnes Semi-Double;
 • Terryblomster av geranium består av 8 eller flere kronblad – Dobbel.

Related  Fig.: Nyttige egenskaper, næringsverdi og kontraindikasjoner

Dobbelte varianter kalles noen ganger pionformede geraniumer, noe som er noe galt. Det er ingen slik klassifisering av planter i internasjonalt anerkjent klassifisering.

Rommet rommesorter Sarita MørkrødBlomstene av zonal geranium varierer ikke bare i deres prakt og størrelse. Det er lenge siden da bare røde pelargoner var på vinduene.

Avhengig av type og art av Pelargonium behager øynene paraply inflorescences av alle nyanser av rosa, krem, burgunder og rød. Det er ikke uvanlig for planter med hvite, flerfarvede og til og med gule corollas, som på et bilde av en rekke geraniumer som heter First Yellow Improved.

Zonal rom geranium av First Yellow ForbedretMen dette er ikke alle styrken i rommet geraniumer. Spesiell oppmerksomhet til blomstavlere er nydt av varianter med en ukarakteristisk form av en blomst.

Rosaceae (Rose-Bud Zonal Pelargoniums)

Sortiment av romgryan Apple Blossom RosebudEt eksempel er en rosa, som på bildet, geranium med doble effektive blomster, i struktur og utseende som ligner miniatyr engelske roser.

Denne typen romgeranium, dets navn og fargefotografier var kjent i verden siden århundret før sist. Den første informasjonen om planter ble publisert i “Herald of the Horticultural Royal Society of Britain” i 1876. Men i vårt land rosaceous varianter – har ennå ikke fått bred fordeling og er bare funnet i samlingene av de mest entusiastiske blomst produsenter.

Tulpanformede rom geraniumer (Tulipe-bud pelargonium)

Rom Pelargonium Patricia AndreaÅrhundre senere mottok blomsterhandlerne planter av hjemmelaget geranium med blomster, som til og med på tidspunktet for full blomst ikke åpner, gjenstår i knoppstadiet.

Som et resultat ble dette rommet geranium avbildet i bildet kalt tulipanformet. Starter varianter ga en spontan mutasjon, og finnes i dag noen få varianter og hybrider tulipan geranium i voksende eller avl noen ganger prøver å vende tilbake til den naturlige form.

Stjernerommet pelargoner (Stellar Zonal Pelargonium)

Innendørs geranium Stellar Edwards FinnI midten av forrige århundre klarte blomstrene i Australia å få et rom geranium, som har den originale formen av en corolla, som ikke ligner den eksisterende arten.

På grunn av skarpe, smalte kronblade ble rom geranium, på bildet, kalt en stjerne.

For tiden tilgjengelige blomster varianter og hybrider, ikke bare med enkle og doble blomster i alle farger, men stel Pelargonium med lyse flerfarget blader.

Related  Funksjoner av planting og omsorg for årlige dahliaer

Kaktuslignende hjemmelagde geraniumer (Cactus Pelargonium)

En av varianter av kaktus geraniumKaktuslignende pelargoner, oppnådd ved begynnelsen av 1900-tallet, er svært sjeldne i dag. Et karakteristisk trekk ved disse plantene er store blomster med smale, noen ganger nålformede kronblad, noe som gir corona et slurvet utseende.

Carnation Pelargonium

Innendørs geranium utvalg Diana PalmerRom pelargoner, på bildet, forbløffer med en rekke blomster, farger og arter. En av de mest uvanlige – gvozdikotsvetnaya sone Pelargonium rekke med taggete kronblad, noe som gir likheten med blomster nelliker.

Pelargonium Ivy-Leaved Pelargonium

Grad av rommet Geranium Royal LavendelDe fleste varianter ampelnyh rom geranium, som på bildet tilhører en stor gruppe av Pelargonium og blader som ligner et tett bladverk eføy. På grunn av denne likheten kalles mange varianter med enkle og store doble blomster eføy.

Rikelig geranium, som på bildet, er en plante med krypende eller fallende stengler som når en meterlengde. I kultur er slike varianter uunnværlige for både vertikal hagearbeid og for dekorering av hengende kurver. Rom Pelargoniums brukes også som bakdeplanter.

Bladene i den kraftige geraniumen er tette, skinnende, i motsetning til den zonale variasjonen, helt glatt.

Veldig interessant er de varierte former av ivy geranium, som på bildet.Variegated rekke rom geranium krokodille

Royal Pelargonium (Pelargonium)

Mange innendørs geranium ble oppnådd som følge av avl og hybridisering mellom arter. Takket være slike anstrengelser oppstod kongelige pelargonier med blomster opp til 7 cm i diameter.

Royal room geranium Beautiful BerylEgenheten ved disse varianter og hybrider består ikke bare av størrelsen på enkle og semimokrome corollas, men også i deres flerfargete farger. På kronblade er det nødvendigvis flekker, striper eller flekker av kontrasterende toner.

Pelargonium Angels (Angel Pelargonium)

Pelargonium Angels of the Mosquitaway LizzyPelargonium Angels i utseende ser ut som planter av den “kongelige” variasjonen. Men blomstene her er noe mindre, og de eksisterende varianter ble hentet fra å krysse pelargoniumet krøllete med storblomstret.

Related  De helbredende egenskapene til mynte av forskjellige typer

Engler er for det meste rikelig pelargoner, som på bildet, danner en frodig krone fra skudd med liten monofonisk løvverk.

Pelargonium Unicum (unikt Pelargonium)

Grad av Lilla Unik GeraniumHybridplanter, hentet fra Pelargonium royal og skinnende, har blitt kalt unicums. Denne gruppen tilhører de eldste varianter, selv om det ikke er så lett å møte planter i blomsterbutikker.

Selv om blomstene av denne arten, som bildet av et romgeranium, ser ut som blomster av kongelige planter, men de er mye mindre. Men løvet blir ofte dissekert, bølget, og har også en hyggelig lukt.

Pelargonium cultivar Paton's UniqueFor eksempel er grøntet av geraniumet med navnet Patons Unike, på bildet på bildet, en søt, fruktig smak.

Scented-leaved Pelargonium

En rekke duftende geranium Rosa SteinbukkenDet er lukten av krummede bladene av geranium og tiltrukket mannenes oppmerksomhet til denne planten. Frem til forrige århundre, fokus på valg av potte geranier var ikke på den vakre blomster og smaken, fordi plantene var “levende deodoranter.”

Slike varianter og hybrider av duftende geranium er populære i dag. De har ikke truffet en lys blomstrende blomst klynger, eller form, men blir brukt som smakstilsetning og matlaging retter, og husholdnings dufter for oppbevaring av sengetøy og klær.

Løvverk av duftende geraniumAvhengig av art og variasjon, som i bildet, det etterlater rom geranier kan lukte all slags frukt, mynte og roser, muskat, gulrot eller nåler.

Video om særegenheter av duftende geraniumer