Aspidistra i et fellesromFor rundt et århundre kan grønne caps av aspidistra ses ikke bare i hjemlandet til anlegget, i øst og sørøst i Asia, men også i boligbygg og offentlige bygninger rundt om i verden. Anlegget er kjent for sin upretensiøse temperament, enkel tilpasningsevne og vitalitet. Det føles godt i et skyggelagt rom, i det kjølige og i vinden. Selv med en glemsom eier som glemmer å vanne eller tvert imot regelmessig oversvømmer planten, vil aspidistra stå all motgang og vokse, som om ingenting hadde skjedd.

De sier at aspidistra tilhører innendørs planter – levetid, som er i stand til å vokse i flere tiår.

I dette tilfellet vet ikke alle elskere og kjennere av keramikk hvordan blomsten ser ut som en aspidistra. Likevel, nærmeste slektning i May lily of the valley, blomster hvert år, og corollas som danner på planten er mye større enn farger av den russiske skogkulturen. Hvorfor ser blomstrodusenter ikke blomster, eller hjemme, aspidisten av en eller annen grunn nekter å blomstre?

Egenskaper av blomstring aspidistra

Unik blomstring aspidistraDet særegne ved anlegget aspidistra er at i motsetning til mange andre potteplanter, har det praktisk talt ingen stilk, og læraktig obovate eller lansettformete blader og skudd som danner strekker seg fra den forgrenede rotstokk, som går direkte under jordoverflaten, eller til og med virker på den.

Blomster, som blader, dannes på roten. Videre, hvis en tilstrekkelig lang lilje blomst pigg og blomster skjema ruvende over bladene blomsterstanden, krysantemum blomst stilken i lengde og ellers ikke overstiger centimeter. Kroner er enkle, og med masseblomstrende knopper dannes langs rhizomet i noen avstand fra hverandre.

Unikt blomstring aspidistra er ikke bare i blomstens dannelse, men også i måten den ser ut. På mange måter er planteblomster originale rekordholdere i Asparagus-familien.

Denne mengde perianth som, avhengig av hvilken type kan variere to til tolv, og størrelsen og formen på paviljongen. Og det er en form for krysantemum blomsten brukes til å identifisere nyoppdagede planter som tilhører en eller annen form, noe som er svært viktig på grunn av overflod av endemisk blant aspidistra med en svært lite område av habitat.

Blomster aspidistra malt i mørk lilla, brun, lilla eller andre tonerBlomster aspidistra males ofte i mørk lilla, brun, lilla eller andre dystertoner. I dette tilfellet kan formen på Corolla ligne, som en lilje i dalen, en klassisk klokke, være kopformet eller nesten rund.

Related  Fig.: Nyttige egenskaper, næringsverdi og kontraindikasjoner

Blomst av stor forskjell AspidistraNummer er forbundet ved bunnen av kronbladene danner blomster varierer fra 6 til 14, og deres form kan være avrundet, spiss eller langstrakt hypertrophied som en blomst krysantemum grandifolia. Som du ser på bildet, er denne blomsten veldig lik en edderkopp.

Blomster zpidbayi aspidistraLilla med seks grasiøst bøyd blomsterkjoler zongbayi aspidistra blomster er ofte veldig hefty, og vilje coronas erstatte nyåpner knopper.

Blossoms aspidistra fungilliformisDen indre delen av blomsten, eller perigonen, fra art til art endres også dramatisk. De fleste arter av denne planten danner biseksuelle blomster, hvor pollen dannes, og befruktning går straks. Nylige studier tyder imidlertid på at blomstring av aspidistra i noen tilfeller skjer gjennom dannelsen av mannlige og kvinnelige blomster. Et eksempel er aspidistra fungilliformis fra Vietnam.

Mysterier av blomst aspidistra

Aspidistra blomster danner ikke nektarI dag, når det ser ut til at det er nesten ingen gåder i naturen, presenterer en plante fra de asiatiske skogene utallige botanikere overraskelser og stiller spørsmål. Så langt har mekanismen for pollinering av aspidistra vært lite studert. Ofte kan du høre at pollen bæres slugger, men forskere har en tendens til å tro at dette bare er et eventyr.

Likevel, selv i århundret før sist, oppdaget botanikeren Frederico Delpino fakta om kryssbestøvning av planter og natur. Men hvem kan hjelpe planten med blomster som er knapt synlige over skogsgulvet eller til og med gjemt i det? Når denne funksjonen blomstrende nelliker at plantene ikke danner en nesten nektar og duft sprer seg flere arter, som for eksempel aspidistra campanulata og patentiloba.

I de senere år har mange studier og observasjoner vært viet til dette problemet. Som et resultat av en internasjonal gruppe av forskere klart å bevise at ligger på bakkenivå, som på bildet, blomster, nelliker, Vietnam pollinere sopp mygg og noen typer fluer inkludert mygg.

Related  Er det mulig å spise vannmeloner i tilfelle diabetes mellitus type 1 og type 2?

Men hvordan er situasjonen i andre regioner fortsatt ukjent, noe som skyldes lav tilgjengelighet av steder for kultur og lav synlighet av blomstene selv aspidistra. Men pollinatorene til Aspidistra xuansonensis blomsten lever og utvikler seg inne i corolla.

Aspidistra blomst i en seksjonDette er larver av en liten fly, for hvilken modningspollen er mat. Når et voksen insekt dannes fra larven, kommer fluen ut av hulrommet inne i blomst aspidistraens korolla, som på bildet, og tar ut pollenkorn.

Når pollinering oppstår, begynner dannelsen av et tett foster som inneholder fra et til flere store frø på blomstens sted.

Tett frukt aspidistra, som inneholder fra en til flere store frøDet er en annen grunn til den lange uløste gåten. Blomstrende aspidistra faller i begynnelsen av regntiden i Asia. Denne funksjonen hindrer forskerne, men det vil hjelpe elskeren av innendørs planter å intensivere prosessene med knoppdannelse og å beundre den sjeldne blomsten til aspidistra hjemme.

For ikke å gå glipp av utseende av knopper, er det nødvendig å fjerne alle falt eller tørkede deler av planten fra jorda.

Det vil ikke være overflødig å fjerne litt jord over rhizomet, hvis den er overdrevet begravet. Ofte savner blomsterselskapene blomstrende aspidistra. Siden knoppene ganske enkelt ikke kan bryte gjennom komprimert jord, eller lengden på stikkene ikke er nok til å overvinne substratlaget.

Stimulere dannelsen av blomsterknopper kan være, noe redusere intensiteten av vanning, og deretter tilbake den forrige planen. I dette tilfellet bør aspidistra være voksen og godt formet. Hvis anlegget svekkes, er det lite sannsynlig å vente på blomster.

Blomstrende Aspidistra – video