Zamiokulkas i en rymlig krukaZamiokulkas är populär bland blommaodlare på grund av den vänliga tillväxten av tätt grönt lövverk och obehagligt, men transplantation kan bli ett allvarligt hinder. En video om hur man transplanterar zamiokulkas hemma hjälper till att undvika misstag och snabbt behärska komplexet, men nödvändigt för växtförfarandet.

Komplexiteten i transplantations kultur som har fallit på fönsterbräden i Afrika, att under ytan av jorden Zamioculcas döljer inte bara knölarna, men saftiga och kraftiga rötter. Deras skador under hantering eller dela busken kan orsaka lång och smärtsam acklimatisering, rotröta.

Transplantation av zmiokulkasa i en ny krukaFörutom noggrann inställning till rötterna är den afrikanska gästen mycket krävande:

 • till transplantationens tidpunkt
 • jordens sammansättning
 • storlek och jämn krukmaterial.

Att med rätt vård Zamioculcas förändring hemma har inte lett till tråkigt för växt- och odlare konsekvenser är det nödvändigt att förbereda sig för processen.

Transplantation zmiokulkasa efter inköp

Om zamiokulkas endast tas in i huset från affären och ligger i transportkrukan, efter 2-3 veckors vistas i huset måste den transplanteras.

Knölar av växter och rötter måste rengöras av gammal jordDet finns flera anledningar till detta:

 1. Planteras i ett torvsubstrat, kan unga växter i en sådan jord lätt hällas eller omvänt missa det ögonblick då växten behöver fukt.
 2. Dessutom inne i containrar ofta inte har en dräneringsskikt, och dess roll utförs av de stora hålen i botten genom vilken rötter lätt tränga Zamioculcas. Detta gör det svårt att bry sig, den framtida transplantationen och negativt påverkar det gröna djurets hälsa.

En detaljerad video om transplantation av zamiokulkasa hemma kommer att ge ett uttömmande material för sitt beteende. Och till och med en oerfaren blomsterhandlare kan enkelt klara av en viktig uppgift.

Pot val och förberedelse för transplantation av zmioculcas

Växten är bäst transplanterad på vårenOm transplantationen av zmioculcas efter köpet utförs inte beroende på säsongen, är det bättre att planera en vanlig procedur för en tid då växten förbereder sig för aktiv tillväxt. Under förhållandena i mellersta Ryssland faller denna period på vårmånaderna.

Transplantation Zamioculcas våren tillåter knölar bättre anpassa sig till den nya miljön och att dra nytta av att få in frisk näringssubstrat, öka grön massa snabbare.

Krukans diameter bör vara bara några centimeter mer än plantans knölTransplantationen föregås av valet av en kruka för växten. När det gäller zamiokulkasom är det viktigt att välja en behållare som passar för storleken, men också för materialet. Kraftiga rötter har sådan styrka att de kan bryta en behållare av tunn plast eller orsaka sprickor på bräcklig keramik eller glas.

Related  En växt med mångfärgat lövverk – Aglaonemas blomma

Bäst i odlingen av zamiokulkasa själva har visat lera unglaserade krukor. De är tillräckligt starka, men lerans porösa yta påverkar inte penetreringen i luften och flykten av överflödig fukt från marken.

Diametern på potten väljs lite mer än den planterade knollen. Växtens rötter, i naturen vana att extrahera fukt inte på de mest tillgängliga platser, expandera i djupet i djupet. Innan transplantationen av zmiokulkas hemma ska den avlägsnas från den gamla förpackningen utan skada. När det gäller rötter som har vuxit till ett större djup kommer det att bli extremt svårt. Därför bör spektakulära högkrukor fyllas med minst en fjärdedel av en stor claydite:

 1. Young zmiokulkasy transplantation, eller snarare passera utan att störa den jordiska koma, varje år, ständigt ökar storleken på den nya potten.
 2. Vuxna exemplar är så ofta inte värda att oroa sig för. Med ålder minskar tillväxten något, så växterna kan ändra sin bostad varje 2-3 år, efter behov.

Om man vid beslagtagning av en stor växt konstaterar att busken består av flera delar som bildas av separata knölar, är det bättre att noggrant separera sådana zamioculcus. Det här är lättare om du tvätter rötterna och rengör dem från det gamla underlaget.

Hur korrekt att transplantera zamiokulkas, steg för steg och mycket tillgänglig om det kommer att berätta en video.Vid transplantation kan växten delas upp i flera plantor

Vilket land behövs för zmiokulkasa

Under behagliga förhållanden ökar växten snabbt sin gröna massaI naturen lever zamiokulkas på stenig sand med föroreningar och en liten mängd humusjord. Växten måste knappt gräva sig näringsämnen och fukt, vilket framgår av knölarna och kraftfulla rötter.

Vilken typ av mark behövs för att zamiokulkasa växer i ett keramik? I vissa källor rekommenderas växter att ta blandningar baserade på humus, trädgårdsjord och torv. Ett sådant substrat ger växten möjlighet att snabbt bygga ovan jord del, men för mycket mat och vatten skulle leda till en hög risk för ruttnande av rotsystemet Zamioculcas – det största problemet i växande denna spektakulära rum kultur.

Marken för transplantation av zamyokulkasa bör vara måttligt näringsrik, men samtidigt mycket lös, luft- och fuktgenomtränglig.

Jordzamiokulkas föredrar lösa, luft- och fuktgenomträngligaSom ett färdigt substrat är det möjligt att erbjuda en primer för succulenter. Om man köper universell komposition för prydnadsgrödor, läggs den till åtminstone tredjedel volym av fint expanderad lera, tvättades flodsand och perlit, krossades till små bitar av kol och granit marker.

Related  Långblommande stiliga clematis från den tredje gruppen beskärning – beskrivning och bilder av kända sorter

Så att transplantera zamiokulkas korrekt: steg för steg guide

Det enklaste sättet är att överföra växten. Samtidigt finns det ingen risk för skador på rötterna och att komma in i den nya jorden fortsätter zamiokulkas att växa utan förluster.

Zamiokulkas efter omlastningOm vi ​​pratar om en vuxenväxt, innan du byter zamiokulkas hemma, som i video, måste du städa rotsystemet av resterna av det gamla substratet:

 1. Växten, som består av flera knölar och skott som flyr från dem, kan separeras och omvandlas till flera oberoende växter, planterade av sina krukor. Detta kommer att förenkla vården av zamiokulkasom och öka blomsterhandlarens hemsamling.
 2. I botten av grytan, utvald i förväg, med dräneringshål för att tömma överskott av fukt, hälls ett lager av stor expanderad lera.
 3. På toppen av det låg ett litet vått substrat för att helt täcka avloppet och lämna utrymme för en bekväm placering av rotsystemet av zamyoculcas.
 4. Återfyllning av rötterna utförs på ett sådant sätt att de apikala delarna av rötterna och knölarna ligger på jordens yta. Efter avslutad process komprimeras substratet försiktigt.
 5. Över jorden, för att rädda fukt och skydda jorden från överdriven packning, sprida claydite, småsten eller annat lämpligt mulchmaterial.

Om korrekt transplanterade zamiokulkas hemma, och sedan ge växten lite uppmärksamhet, kommer det att växa bra och under hela året för att glädja dekorativt grönt bladverk.

Video om transplantation av zamiokulkasa