Ficus Benjamin i inredningenAv alla stammen anses Benjamins ficus vara en av de mest vildhärda. Och det är inte förvånande att frågan: “Varför Benjamin Ficus inte växer eller förlorar sitt löv?” Disturbs många florister.

De främsta orsakerna till dålig växthälsa, vilket orsakar långsammare tillväxt, gulning och lövfall, är fel i vården och felaktigt utvalda kvarhållningsbetingelser.

Varför stryker Benjamin Ficus löv, och vad ska man göra i en sådan situation för att rädda växten? En naturlig del av regioner med tropiskt och subtropiskt klimat, Benjamin Ficus är van vid värme och hög luftfuktighet.

Benjamin-figurens blad faller av på grund av brist och överskott av ljus

Ficusens löv blir gult och faller avFör att få plantan att känna sig “hemma” gav aktiva skott, och från Benjamin ficus föll inte bladet, han behöver en lång ljus dag och belysningen ska vara ljus, men spridd.

I jämförelse med andra relaterade lövarter är Benjamin fikonträdet tunnare och grundare. Detta innebär att de möjliga orsakerna till det sjuka tillståndet hos växten kan vara solens brännande strålar. Ledande till avdunstning av fukt, uttorkning, löv och ibland till svåra brännskador, påverkar överskottssolen negativt styrkan och tillväxten av ficusen.

Avlägsna en reserv av fukt, bladplattorna blir gula före termen och smälter sedan.

Flytskott förstör inte bara växternas utseende, utan försvagar det också. Ju mindre på bladkronan desto långsammare fotosyntes och ficus saknar den energi som behövs för tillväxt.

Tyvärr kan en liknande bild observeras om ficus upplever ett underskott av solen. Unga skott blir tunnare, sträcker sig. Färskt blad lite, och det som ligger på de nedre nivåerna, torkar. Som ett resultat faller bladen från Benjamin-fikonträdet. Växten förlorar dekorativitet, dess styrka är uttömd, och utan ordentlig vård kan den förgås.

Related  Applikation av äppelcidervinäger i vardagen, kosmetologi och behandling

Därför växer Benjamin Ficus inte om platsen för honom inte väljs rätt. Det är ganska lätt att fixa situationen. Det viktigaste är att göra det omedelbart, vid de första tecknen på ohälsa hos ett grönt husdjur.

På korta vinterdagar behöver anläggningen belysningUnder de andra vårdreglerna är det nödvändigt att hitta en plats skyddad från middagssolen, där blomman tänds från 10 till 14 timmar om dagen, då ficus kommer till liv. Från höst till slutet av mars är det användbart att arrangera ytterligare belysning i plantans mittband. Samma åtgärd kommer att hjälpa till att upprätthålla trädets skönhet långt ifrån fönstret.

Att vidta alla åtgärder för att förbättra miljön, kommer naturligtvis inte att fungera för att återvända till ficuss tidigare utseende. Men tillväxten av fullblodigt löv kommer att återupptas på nya, unga stammar.

Benjamins friska lövverkVad händer om Benjamin Ficus sheds lämnar trots korrekt belysning? Inte mindre lider plantan av andra skäl. Dessa inkluderar:

 • brist på fukt eller omvänt, regelbunden vattenlogging av jorden;
 • drag;
 • överdriven torrhet i rummet
 • icke-iakttagande av temperaturregimen för innehållet.

Hälsotillståndet hos växten kan påverkas även genom en kraftig förändring av situationen. Till exempel flyttar en chock till ficus från butiken till huset, om köpet görs under den kalla årstiden.

Varför löv faller av ficus: kall, värme och torr luft

Anläggningen behöver brådskande hjälpVarför Benjamin Ficus växer inte när lägenheten är kall? Detta fenomen kan förklaras av gästens termofila natur från troperna. Men ofta klagar odlarna att bildandet av nya skott och löv är märkbart retarderad vid en temperatur som är bekväm för kulturen 17-23 ° C.

Självfallet i detta fall växten:

 • var i för torr luft, vilket ofta händer när uppvärmning körs;
 • träffa kall luft från en öppen transom, luftkonditionering eller balkong.

Related  Myrtle hemma kräver inte komplex vård

Utan att lida en vistelse i för torr luft, skjuter Benjamin Ficus löv. Vad ska man göra i det här fallet? Flytta krukan till var växten blir bekvämare, och om det inte är möjligt kan du:

 • använd en hushållsbefuktare;
 • dagligen bevattna kronans ficus från ett avstånd av 20-30 cm;
 • håll varma själar och torka bladen med en fuktig servett.

Förlust av löv på grund av bevattningsfel

Ficus löv faller av i strid med bevattningsreglerFör Benjamins ficus är det lika farligt att vara helt torrt eller mättat med fukt:

 1. När överdriven vattning, speciellt när den hålls i kall luft, utvecklar växtrotrot. Ficus förlorar sin förmåga att aktivt äta, bladet torkar upp och börjar smula.
 2. Jordens torrhet väcker växten för att rädda fukt och ficus blir av med “överflödiga konsumenter”, det vill säga lövverk. Samtidigt minskar tillväxten av unga skott och framkallar den berättigade frågan om blommodlare: “Varför Benjamin Ficus inte växer?”

Till växten alltid nöjd med ljus grönska och väl tillförd i tillväxten, mellan vattning marken under ficus bör torka för ett par centimeter. Irrigationsfrekvensen beror på luftens temperatur och luftfuktighet i rummet, plantans storlek och substratets egenskaper.

Ficus Benjamin dumps lämnar på grund av brist på näring

Benjamins ficus löv faller av om växten:

 • ligger i ett substrat som är fattigt i organiska och mineraliska substanser;
 • har inte transplanteras, och rötterna inte har möjlighet att få så mycket mat och vatten, för att säkerställa att alla behov av den utvidgade kronan.

En omedelbar åtgärd kommer att vara gödsling av prydnadsblad med ett flytande komplexa medel. Och vid första tillfälle, ficus:

 • beskuren, bildar en mer kompakt krona och samtidigt avlägsnar de nakna och döda skotten;
 • transplanteras i ett lös näringsämnesubstrat, förplockar en lämplig, större kruka.

Ju längre Benjamin ficus är i olämpliga förhållanden, desto större är risken att hitta insekter skadedjur på den.

Skadedjur som har avgjort på växten kan också orsaka sjukdom hos växtenFörsvagade växter attackeras oftast av spindelmider, thrips, scutes. När ett husdjur bärs till trädgården för sommaren kan bladlöss eller larver av flugor leva på den.

Related  Uppmärksamhet på blommodlare lockas av blåa malar på grönska i Uganda

För att förhindra oinvidda gäster att stoppa tillväxten av Benjamin ficus och löv faller, är växten användbar för att regelbundet inspektera och vid behov behandla systemiska insekticider och akaricider.

Ficus Benjamin sheds lämnar – video