Naturen slutar inte att förvåna mannen med sin perfektionFörutom den kända för många älskare av inomhusväxter, Adianum Venarin hår, är många relaterade arter av intresse, opretentiösa och dekorativa. För att bättre representera mångfalden av ormbunkar är det användbart att studera beskrivningar av adianumarter och foto av dessa vackra och väldigt opretentiösa växter.

Den fyrbladiga adianum (A. Tetraphyllum)

Den fyrbladiga adianum (A. Tetraphyllum)Den sydamerikanska formen av ormbunke, mossa Fyra i naturen i den bergiga platån sker i Brasilien, är en av de mest intressanta och prydnadsväxter i släktet. Till skillnad från många sorter av adianum, som har smal komplexa lövverk, här plantorna är spetsiga palmate.

Bladens petioles är målade i grönbruna toner och nästan en halv meter ovanför marken. Löv något hängande, med växelvis samlad på stavarna av lober. Aktierna själva är asymmetriska trapezformiga, små, glänsande på utsidan. Längs kanten på baksidan är tätt plantad siray.

Bladblad är målade i grönbruna tonerAdiantum four-leaved tolererar helt liv i en rymlig miljö. Det reproducerar genom att dividera rhizomen, som i fernen är tjock och passerar grunt under substratets yta.

Adianum transparent (A. diaphanum)

Adianum transparent (A. diaphanum)För denna adiantum, som i bilden, är bildandet av två gånger pinnat, utskuret på ena sidan av bladen karakteristiskt. Segment av ett blad överstiger inte tre centimeter, den totala längden av ett smalt spetsigt blad kan nå upp till 25 centimeter.

Aktier breda, obovate eller ovala, gröna. Petiolen är mörka, med en grön eller brun snett. Konvexa sporangier är placerade längs bladets ytterkant.

Den totala höjden på den dekorativa formen når 35-40 cm, medan ormbunken, indianen till Indokina, Australien eller Polynesien, växer bra i lägenheten.

Adiantum caudate (A. caudatum)

Adiantum caudate (A. caudatum)Hemlandet av denna art av adiantum, som föredrar att bosätta sig inte bara på stenar, utan också på stammar av stora representanter för floran, är Sydamerika. Adiantum caudate utmärks av närvaron av långa, upp till 40 cm löv.

Related  Fördelar och hälsorisker från konsumtion av aubergine

Blad av den första ordningen på petioles arrangeras alternerande, tätt mot varandra. De har en trapezformad, starkt dissekerad form. Tänder på kanten eller på sidan stump eller rund. Sporerna är på utsidan av lövssegmenten, i däcken av täta sporangier som bildas längs skäret.

Som en inomhuskultur är svansen adiantum mer nyckfull än andra arterSom rumkultur är svansadianen mer nyckfull än andra typer av adianum. Växten kräver mer frekvent vattning, eftersom den torra jorden för bärnstenrotet är katastrofalt. Lika viktigt och behålla en hög luftfuktighet i rummet, som innehåller bilden som presenteras i adianums foto.

Adiantum kilformad (A. cuneatum)

Adiantum kilformad (A. cuneatum)Fern som är indfödd i de sydamerikanska tropiska skogarna, det yttre utseendet och strukturen på kronan och löven påminner om andra sorter av adianum, som redan är förtjusta av blommaodlare. Den radikala skillnaden mellan kilformad adianum i form och överenskommelse av överraskningarna. I detta fall mognar sporerna i urtagen placerade längs kanten på bladen i den första ordningen. Formen av sporangia liknar en njure eller en hästsko.

Adianum är grund eller litenhårig (A. hispidulum)

Adianum är grund eller litenhårig (A. hispidulum)I naturen finns maiden melkovolosisty i bergsområden i Afrika där anläggningen kan ses vid foten täckta med täta skogar, nästan sängkläder linje snö. Representanter för denna art av adianum finns i andra delar av världen, till exempel i Australien, Nya Zeeland och Indien.

Adiantum hanspidylum bildar de bladformade dissekerade bladen med diamantformade segment. Längden på ett sådant ark kan nå 45 cm.

Adiantum HispidylumSporangia i den adiantum fina pubescenten ligger längs linjen av cutoff av blad segmentet nästan nära varandra. Petioler, som många arter av adianum, är mörka, tunna, ganska starka.

Arten är av intresse både för älskare av hemodlingar, och de som är förtjusta i att odla ormbunkar i vinterträdgården.

Adiantum trapeziform (A. trapeziform)

Adiantum trapeziform (A. trapeziform)En ganska stor flerårig växt, även inomhus, växer till en meterhöjd. Hemlandet för den trapezoida adianum är Central och Sydafrika, där fern föredrar att bosätta sig i skuggan av stora växter.

Related  Foto med namnen på sorter av de umburiska violerna (del 2)

Kulturen tolererar dagliga och säsongsförändringar i temperaturen, men reagerar negativt på lufttorkning och torkning av marken. Bladen löv är nästan svarta, tunna. Stora löv, krypande i naturliga förhållanden, bildar en vacker hängande krona i en kruka.

Segment av bladet på denna adianum, som i bilden, är rhomboid, ljusgrön, med en rundad, asymmetrisk kant. Områdena för bildning och mognad av sporerna koncentreras längs snittet av bladfraktionen.

En adiantum är vacker (A. venustum)

En adiantum är vacker (A. venustum)Höjden på denna snygga och mycket eleganta växt når knappt 20 centimeter. Homeland maiden vacker – är subtropiska områden i Indokina, där utsikten, som på bilden, bosatte sig på sten fyndigheter under trädkronorna.

Enligt bilden och beskrivningen av adianum har han komplexa pinnatblad med segment av en figurativ ovoid form. Den yttre kanten, där sporer mognar, är fint tandade. Bladfärgen är ljusgrön.

Adianum är vacker (A. formosum)

Adianum är vacker (A. formosum)För mossa fin bostad i Australien och Nya Zeeland skogar, som kännetecknas av upprepade gånger dissekeras genombrutna blad längd av ca 60 cm. De gröna segmenten är små, diamantformade, ofta asymmetrisk, med en tunn plåt.

Adiantum kinderna är bruna och botten är nästan svartMörk, medelstor sporangia finns på utsidan av bladet. Adianumens pelargoner, som det ses på bilden, är bruna, och i nedre delen är de nästan svarta. Växten är lämplig för hemodling, perfekt överföring av innehållet under förhållanden med skugga eller delvis skugga.

En adiantum mild (A. tenerum)

En adiantum mild (A. tenerum)Att se mögel i naturen är mild i den tropiska zonen på den amerikanska kontinenten, och även på Antillerna. Enligt adianums beskrivning och foton kan man förstå att växten är av stor intresse för floristerna. I det här fallet, glöm inte att utsikten är ganska stor. Dess löv når ibland en längd på 0,7 meter. De har tre gånger en pinnateform. Små brettformade segment är tätt plantade på tunna styva petioler nästan 30 cm långa.

Related  Låt oss bekanta oss med blomallocasia

Små brettformade segment tätt planterade på tunna stalkerHemma kräver fabriken samma omsorg och underhåll som det mer kända adianum Venin håret. Fernan anpassar sig bra för att växa i en kruka, reproducerar helt genom vegetativa metoder. Växten kan användas för skärning.

Adianum är en mild art FarleyenseAdiantum är en känslig art av Farleyense – den här eleganta växten kommer från Barbados. Små ljusa blad av den första ordningen täcks tätt längs kanten, vilket ger dem ett fransfullt utseende. De unga bladen har en märkbar gyllene eller rosa nyans. Vuxna löv når en höjd av 25-30 centimeter.

I hemmet är idiocyen, som i bilden, mer vild än den liknande arten. Detta uttrycks i rädsla för utkast, krävande i luftfuktigheten och obligatoriskt skydd från solen.

Adiantum i naturen – video