Orchid blommaI butiken brukar man få en blomma i all sin ära. Men orkidéen har blommat ut, vad man ska göra med pilen, ställs frågan om att börja med blomsterhandlare. När skönheten tappar, vill jag skapa alla förutsättningar att blomma igen. Hur skapar man förutsättningar för en blomma att glädja och överraska skönhet under lång tid? Erfaren odlare delar sin praktiska kunskap.

Vad man ska göra med orkidéen efter blommande – alternativ

Du kan lämna blomsterns stammen för att torka dig självDet enklaste sättet är att göra ingenting. Låt pilen låta den torka sig och ge näringsämnen till växten. Detta kommer att hända om du skapar en orkidé motsvarande vilodag:

  • minska vattnet
  • stoppa befruktning
  • placera i ett kallt ljust rum
  • För att bokmärke nya pilar, justera natt och dagstemperatur.

Om innehållet i den bleka busken behandlas utan vederbörlig uppmärksamhet kan sekundärblomman inte vänta. Förresten, om växten kräver ersättning av jorden – det här är den mest fördelaktiga perioden. Att bry sig om en orkidé efter blomningen följer noggrant, precis som i triumfens skönhetsperiod.

På de återstående peduncle kan knopparna återkommaMänniskans ingripande krävs om växten har kastat blommor och pilen torkar inte, fortsätter att växa. Men om den långa stjälkar och knoppen bildas endast högst upp, och man kan vara bättre att förkorta eller skära pilen. Särskilt eftersom det finns en regel, desto lägre blir blomman, desto längre blir det. Efter skärning kommer en ny blomspik att visas om 2-3 månader. Därför är en fortsättning av blommande gröna stjälkar bör skäras på den andra eller tredje lägre njure. En stubbe på 1-1,5 cm över den sovande njuren förhindrar att den torkar ut. Om blomstammen skärs av på basen bildas den nya en gång senare.

Related  Nytt liv på en gammal dryck – bete kvass

Tänk på pilen noggrant, den har knölar – sovande knoppar. De kan föda barn och kan slänga ut en ny blomma pil, fortsätter blomstra av en sidoskott. Därför måste skäret vara 1,5 cm över njurarna, vilket ger en chans att utvecklas.

På trimmade peduncles kan barn förekommaEn ny blomsterskytte kan växa från njurarna och detta kommer att fortsätta utseendet på nya “fjärilar”. Om blad med luftrötter bildas är detta ett material för reproduktion, barn. Vad som kommer att växa är ett mysterium. Inte alltid, men det händer, barnet utvecklas istället för att fly. Denna kloka mor natur gav förutsättning för fortsättningen av släktet om växten hade problem i rotsystemet. Ibland beror det på en temperaturstörning under resten av anläggningen.

Orkidéen har blommat, vad ska man göra för att få barnen? Du behöver bara veta blommans slag. Inte alla pilar kan delta i reproduktion. Detta är en sortsfunktion. Men pilarna kan användas för sticklingar och få en ny växt från sovande knoppar. Villkoren är en, varje del måste innehålla minst en sovande njure. Överlevnad blir inte komplett, men du kan få en ny anläggning. Förvara dem i en fuktig miljö på en mosskull, i ett växthus vid en temperatur av 25-27 grader.

Beskurna peduncles kan användas för reproduktionDet händer att, uttömd av blommande, börjar busken i sig att bli gul. Det är nödvändigt att vidta åtgärder för att spara. Skär sedan av blommans spik som behövs under alla njurar, med hampa 1,5-2 cm och ge växten en viloperiod. Om du skär det högre kommer en ny blomsterknopp att dyka upp, och till sist kommer växten att försvagas. Under viloperioden kan pilarna ta sig själva, och bildandet av nya blomstarstänger kommer att vara långsam.

Related  Ljus outfit av en äkta blomdame

Beroende på tillståndet av arken, antalet stammar, blommande intensitet varje fan själv bestämmer vad som ska göras med pilen när orkidé blommade. Du kan få dem älskling och odla en ny orkidé. Ibland kommer en ny blomning inte omedelbart, det tar flera månader. Men om de gröna bladen och pilen fortfarande är våt, kan du vänta för ett återupptagande av blomning, skära av toppen av njurarna till den tredje från marken. Pil kommer att få ett andra liv.

Endast en torr blomma spik måste tas bort. Annars kan du förstöra en anläggning. Om du trimmer den levande gröna pilen betyder det att förkorta blomningen. Nya blomsterskott kan bildas även efter tre månader.

Du kan trimma orkidén efter blommande antingen helt eller från stället där blommorna växte. Välj en fortsättning av blommande eller skapa en vila och få en ny bukett – välj ägaren till växten.

Flower spikeLovers tvivlar på om det är möjligt att köpa en växt med en central pil, kommer den att dö efter blommande? Om blommestammen lämnar rosets centrum, betyder det inte att beskärningen av orkidén efter blomning kommer att förstöra busken. En sådan pil bildar dotteruttagen vid basen, pedunclesna blir många, och busken kommer att glädja skönheten under en lång tid. Därför kan förvärvet av en orkidé med en central blomstermark betraktas som lycka.

Orkidéen har bleknat, vad man ska göra med pilen, om den har grenar, men förblir grön. Det är svårt att leverera mat från rötterna till en sådan flernivåstruktur. I detta fall är det nödvändigt att utföra formning beskärning – förkorta levande grenar. Då kommer blommande buske att se snyggare ut. Det är viktigt att spruta sektionerna med kolstoft för att torka klippet snabbt. Endast en uppmärksam inställning till skönheten kommer att avgöra vad du behöver göra för en lång och spektakulär blomning.

Varför är blommans stil för tidigt?

Tsvetonos är en tillfällig process, där blommorna är belägna. Därför, om det började torka mitt i blomningen eller tidigare, borde du hitta orsaken. Det är nödvändigt att bestämma om vattning är tillräcklig. Om detta berätta rötterna. De borde vara gröna utan mögel. Våta rötter bör inte vara torra och bleka också.

Omhändertagande till rotsystemet innefattar tvättning, beskärning och desinfektion av rötterna. Om rötterna är gröna, utvecklas växten. Ljusa silverfärgade rötter indikerar att växten är på semester.

Den översvämmade blomman måste transplanteras till nytt substrat efter revidering och borttagning av de sjuka områdena. Om det är brist på fukt, bör vattning ökas, men utan överskott. En uppmärksam blomsterhandlare kan tydligt skilja skuggan av bladen, observera roddens tillstånd och med tiden märka de minsta avvikelserna från normen.

Related  Rekommendationer för hemvård för clerodendrum

Korrekt vård av orkidén efter blommande – video