syngonyum i inredningenI naturen finns det flera dussintals arter av syngonium som bor i de fuktiga tropiska områdena. Typer av syngonium för husodling är inte så många. 5-6 arter odlas över hela världen, och en otrolig mängd former och färger skapas genom att uppfödja nya sorter och hybrider.

Syngonium podophyllum syngonium

Sinongium Scullite SunshineDen mest populära arten av syngoniet för att odla ett hus är en knivbladad en. I hussamlingen kom växten från de tropiska skogarna i Central- och Sydamerika, där den växer idag som en epifyt.

Scutellum nephytisI naturen är vinstockar med en tunn stam, som ofta bildar sidoskott, välkända av det gröna pilliknande lövverket. Bladen med uttalade centrala vener hålls på långsträckta, snäva petioler. När växten växer och de övre skikten i skogen utvecklas blir bladen svårdelade och liknar en tre- eller femfingerad tass.

Shingonium Merlog MariaÄven om den pedunculate syngonyumens naturliga form inte är för dekorativ, var det grunden för urvalsarbetet och gav världsbefolkningen av blommodlare många sorter av denna planta.

Pixie (dvärg)Förutom ljusa sorter med blöta blad, nästan helt vita, rosa och lila, finns en rad konstgjorda Pixie-sorter tillgängliga för odlare. Det här är en djungart av syngonium för att odla ett hus. Under det första året av livet bildar växter frodiga rosetter av spetsiga blad av olika färger, och sedan börjar bildandet av klättringsstammar.

Tyvärr uppnås syngoniumets dwarfism med hjälp av tillväxthämmare, så över tiden återvänder sådana exemplar eller deras avkommor till sig själva dimensioner som ges av naturen.

Stingberry CreamBland de arter av syngonium som utvecklats för de senaste åren för inhemsk odling finns sorter inte bara med två-, men också med trefärgade blad. I detta fall, mer spektakulära än deras vildväxande förfäder, är växterna lika opretentiösa och varaktiga.

Related  Vi följer reglerna för plantering och vård av tulpaner på det öppna marken

Tringaf WonderUnder lämpliga förhållanden når syngascium syngascium en betydande höjd och ger årligen goda tillväxter, som kan användas för vidare vegetativ reproduktion av inomhusblomman. För att erhålla ett nytt prov är en liten stickling med en njure latent till axilsna av löv- och rotrödämnen tillräcklig.Gling Go

För en fullvuxen tillväxt behöver blomman stöd. Från två års ålder, och ibland ännu tidigare, har växten form av en klättrande vinstock, som om så önskas lätt kan bildas.

Syngonium auritum

syngonium earedDen andra i distributionen i rumsamlingar efter den beskrivna sorten blev den blåögda syngonyum. Detta är en stor klättringsliana, med höga växthastigheter, ursprungliga löv och ganska tjocka stammar. Under gynnsamma förhållanden växer växten årligen till 50-80 cm, kräver starkt stöd och sprids lätt av sticklingar.

Ett särdrag hos kulturen sitter på långa löv som når upp till 30 cm sticklingar, som blir 3-5 lobed när de växer. Vid botten av bladplattan bevaras små, böjda segment som liknar öronen hos ett djur.

Wingland Syngonium (Syngonium wendlandii)

Wendlands syngoniumI den lägre och mellersta delen av de subtropiska skogarna i Costa Rica finns Wendlands eller Wendlands syngonium, uppkallat efter den berömda botanisten och naturalisten. Pekade plåtar är uppdelade i tre delar, och mycket mindre än den centrala. Huvudvenen i ett tätt, något flätigt blad är skuggat med en vit penselsträcka.

Även om denna plantas skönhet och anspråkslöshet inte är sämre än andra typer av syngonium för hemvuxna, på fönsterbrädorna är det sällan.

Stort syngoniummakrofyllum (Syngonium macrophyllum)

Syngonium macrophyllaBland de botaniska rariteterna i rumsamlingar är det stora bladiga syngoniet, växande djurliv i skogar från Mexiko till Ecuador. Utseende liknar växterna knivkäftens syngonium, men är mycket kraftigare och deras unga gjutstycken har en spetsig form.

Related  Vad skiljer kaladium och sin omsorg från andra inomhusplantor

Växten Syngonium macrophyllum i naturenUnder naturliga förhållanden mäster en stor vinstock med hjälp av luftrötterna helt och hållet mitten och övre delen av den tropiska skogen. I huset når denna typ av syngonium inte sådana dimensioner och visar sig som en icke-selektiv, prydnadsskötselskultur för rymliga skuggade rum.

Syngonium angustatum

vuxenblad av sargonium med reducerad räckviddTill skillnad från andra arter av syngonium för att odla ett hus, kan löven av en inskränkt singel inte delas upp med 3-5 i ett mycket större antal segment. Den sydamerikanska lianen anpassar sig perfekt till livet i en begränsad kapacitet av potten och kan vara flera meter lång i rummet.

Intressanta fakta om syngonyum

blomma syngonyum i inredningenSyngonium är en vanlig inomhusväxt som inte bara har godkänt floristerna själva utan även experter i feng shui. De ser i 5-lobed lämnar ett tecken på enhet av de fem huvudelementen.

Vatten, eld, jord, trä och metall samlas för att skapa en idealisk balans i Yin-Yang och ge sin styrka och energi åt personen.

Om, enligt dessa idéer, att sätta en gryta syngonyum på en byrå eller ett bord, kommer den som arbetar bakom den att känna en spridning av inspiration, nya idéer kommer till honom, en friskhet av uppfattning och en glad glad munter kommer att dyka upp.

Det är intressant att syngonyum studeras mycket noggrant av NASA-specialister som arbetar med miljöproblem och söker efter luftrenare. Urvalet av sådana grödor kommer att hjälpa till i framtiden under interplanetära flygningar, ge astronauterna fullständig autonomi och möjligheten att inte vara beroende av jordens reserver.

Medan fjärran rymdresor fortfarande är långt borta kan blommaägare använda alla typer av syngonium för hemodling som ett slags gröna filter. Växter samlar aktivt många flyktiga organiska föreningar, t ex bensen, formaldehyd, toluen och xylen. De minskar koncentrationen av mikrober i luften och bidrar till att bibehålla optimal fukt.

Related  Att lära sig att ta hand om zigokaktusom

En video om syngonium