Resultatet av god vårdAsparges inom inomhusblomsterbruket har länge blivit älskad. Graciösa gröna kvistar dekorerar inte bara kompositionen, utan används även vid klippning av blomsterhandlare och dekoratörer. Släktet av sparris gavs till tropikerna, i form av buskar och lianor. Växterna hör till familjen asparges. Totalt finns det upp till 300 sorter, ibland ganska olika varandra. Hemma, asparges används, opretentiös till villkoren för att bibehålla sorter.

Ta hand om sparris hemma

Aspargesprängare Asparges och ormbunkar är ibland förvirrade på grund av likformigheten av den jordbaserade delen. De flesta sorter har inte löv i sin vanliga form. De degenererade i nålar. Strukturen av dessa delar är ett blad som har förvandlats till vågar, varifrån kommer nålarna, cladoniaen. Detta är en unik flykt, som en ormbunke från en bärnsten. Vågen är i själva verket löv. Den vuxna växten blir 5-6 år, då kan den blomstra och ge fröna omslutna i giftiga bär.

Vissa typer av asparges används för att erhålla en elit livsmedelsprodukt, asparges. I livsmedel används aspargesskott av vanliga, speciellt odlade för livsmedelsanvändning. I Tyskland är en femtedel av jordbruksmarken upptagen av plantor av sparris, vars skott utgrävas manuellt från plogskiktet på våren.

sparrisUppfödning sparris hemma är en spännande aktivitet. Blomman är relativt opretentiös, men det finns vissa krav som inte uppfyller vilket du inte kan få en openwork buske, men bara kvistar.

 1. Belysningen ska vara tillräcklig, men utan direkt solljus. Täck sydfönstret med tulle är inte tillräckligt, växten ska flyttas på avstånd. Därför är det idealiskt att använda sparris i en hängande eller väggkomposition. I svagt ljus blir bladen gula och faller av.
 2. Vintertemperaturen för underhåll i hemvården ska inte understiga 10 , Sommarkomfort kan uppnås 22-24 0. Över torr luft börjar nålarna torka ut. I det här fallet måste du spruta växten oftare.
 3. Fuktighet är ett nödvändigt villkor för förekomsten av alla sorter. Torkning av jordklod betyder att man förstör en växt. Vattning är tillräckligt och regelbundet, strö på sommaren minst två gånger om dagen. En luftfuktare eller en pall med förångad fukt från porösa material är obligatorisk. På vintern, beroende på temperaturen på innehållet, kan sprutning vara sällsynt.
 4. Asparges är en bra luftrenare från skadliga föroreningar, men gillar inte utkast.
 5. Transplantation är ofta, men det bästa sättet är omlastning.
 6. När jordbruksutrustning bryts kommer kadonium att ges en signal genom att ändra utseendet.

Related  Vi sprider klyvningen hemma

Asparges aspargesReglerna för innehållet är viktiga och är vanliga för hela arten, för varje aspargeskala har agrotechnics funktioner.

Asparges måste bilda kronanKöpa en hemblomma, du behöver bekanta dig med de särdrag som sköter om en viss mängd asparges. I hushållning är de vanligaste asparges:

 • sparzhevidny;
 • feathery;
 • den tunnaste;
 • meyer;
 • tät eller sprängare;
 • halvmåne.

Inte alla är uppräknade, bara de vanligaste sorterna, men det finns många fler. Med godvård asparges, som odlas av dig, kan du se ut som bilden i artikeln.

Aspargespinnat

Aspargus småbladigaDelikat openwork greens i form av nålar liknar en slöja. I denna anläggning är allt elegant, tunna nålar, många grenar, vilket skapar en strömmande ström. Omsorg för pinnat sparris är enkelt.

Man måste komma ihåg att det inte tolererar solens strålar, blir omedelbart fläckig. Stänk, vattnet växten du behöver ofta. Denna sort är krävande till jorden, den måste vara beredd på torv, vara ljus, sur. Den bästa kompositionen av substratet för transplantation, som består av lika delar:

 • torv;
 • sand;
 • löv- och frösmark

Anläggningen används vid grönning av kontor och bostadshusVäxten används i grönare av kontor och bostadshus, men i sovrummet är det inte platsen, liksom andra lianaliknande. Den pinnate sparrisen reproducerar under plantering, som delar rhizomes, växer snabbt. För inomhus landskapsarkitektur är Asparagus Plumosus Nanus det mest lämpliga. Att överdriva växten kommer att leda till dödsfallet.

Asparges Meyer

Asparagus Meyer gillar inte beskärningDen speciella kompakta och skönheten hos sina lilla ljus, som påminner om ljus, skiljer sig från Mayer asparges. Varje skott ligner individuellt en borste för att tvätta. Växten producerar sådana “ljus” mer än en halv meter lång, växer väldigt snabbt och kräver en årlig vårtransplantation. Denna växt gillar inte beskärning. Du kan föröka genom att dividera busken och fröerna. I jämförelse med cirrus är Meyers asparges anspråkslös, försonar med tillfällig torka, men tolererar inte insekticider. Därför är det möjligt att förstöra skadedjur på den bara med folkmekanismer.

Related  Allt du behöver veta om rummet plantera echeveria

Asparagus halvmåne vård hemma

Aspragus halvmåne behöver inte komplex vårdNativ till Afrika, producerar denna blomma i hemlandet lianas upp till 15 m lång. I rumsförhållanden är hans tillväxt mycket blygsam. Däremot växer tillväxten fortfarande 5 meter, så ofta växer denna art i växthus och botaniska trädgårdar. Det blommar i små vita blommor, samlade i bunkar, som har en trevlig lukt. Denna växt kräver ingen speciell vård, det är nöjda med transplantationen några år tillbaka. På heta dagar är vården av asparges halvmånad i hemmet vanligt förekommande vattning och fuktning av bladen. Transplantationen kombineras med reproduktion. Dessutom är denna art av aspartus väl förökad av sticklingar och frön. Jord för växten måste beredas svagt syra, baserad på torv och löv humus.

Asparges gustokvetkovy

Asparges Sprenger ska inte placeras på platser som är tillgängliga för barnEtt annat namn för denna växt är Asparagus Sprenger, vård av hemma är inte särskilt svårt. Detta är en vintergröna halv busk med långa skott, som mjukt faller under deras vikt. Längden på dessa pilar, beroende på villkoren för förvaring, kan nå nästan två meter. Blommar två gånger om året med små blommor, frukter – röda bär, som är giftiga.

Denna växt är termofil och temperaturen på vintern bör inte falla under 15 grader. För Sprenger är inte fruktansvärt solljus. In i skuggan drar växten ut skott och blir mindre dekorativt. Marken för denna sort behöver en neutral eller lite alkalisk mycket bördig. Vattning rikligt, men på vintern med en temperaturminskning, måttlig. Omsorg för Spranger sparris exkluderar beskärning, detta kommer att stoppa tillväxten.

Växten är mottaglig för gödning med mineralgödsel vartannat vecka under växtsäsongen. Detta är den enda klassen från rummet, som direkt strålar till direkt solljus.

Related  Foto av den terapeutiska Kalanchoe och rekommendationer för dess användning

Tecken på försämrad utveckling av asparges

Växten behöver en transplantationVarje växt har signaler som rapporterar dåliga saker. För detta ändamål används växtens allmänna tillstånd. En erfaren blomsterhandlare kommer att kunna märka signalen i tid och vidta åtgärder snabbt:

 • Stänk och vänd gula nålar, det betyder att vattenbalansen är trasig;
 • Nålar mörkar och blommar från ljus färg och torr jord;
 • ljusa fläckar dök upp – de skyddades inte från solens strålar;
 • grönarna bleka – för att lägga ljus, kan vara konstgjorda;
 • släpp busken, leta efter orsaken i rötterna;
 • Bären var klädda i grå plåta, grå rutt avgjordes.

Förbättrad omsorg för aspargesAtt känna till sjukdomen är lätt att eliminera. Därför behöver du se hela deras husdjur hela tiden, och de själva kommer att be om hjälp. Du kan inte sakna det ögonblick som du kommer att bosätta sig på sparris insekter av skadedjur. Skrämmande alla, men den farligaste spindelmiten, som är svår att ta hem betyder, och asparges inte gillar när de milda nålarna påverkas av kemi.

Hantering av sparris – video