frodigt pengar trädBland blomsterhandlarna, särskilt nybörjare, är opretentiösa inomhusväxter väldigt populära, vilket inte kräver konstant uppmärksamhet, men de kan ha ett vackert dekorativt utseende. En av dessa blommor är pengaträdet. Att hålla det hemma är så enkelt och inte svårt som möjligt, men i gengäld kommer busken vara nöjd med den frodiga gröna kronan och aktiv tillväxt. Vad är den här växten och hur man växer, vi talar om detta i detalj idag.

Botaniska egenskaper

tjock stam och tjocka lövPengaträdet representerar en Tolstoyans-familj från släktet Krasula och kom till oss från Farafrika. Det varma klimatet växter hemma och orsakar tecken saftiga: under förhållanden med hög temperatur och utfällning av sällsynta han tvingas att ackumulera fukt i skott och blad, för att ge sig livskraft mellan regn. Och för detta måste både skott och bladplattor helt enkelt vara tjocka och köttiga.

Pengaträdet har andra namn, bland dem: redsula, bonde, dollar eller apa.

Ett fett eller ett pengar träd kan ha en extremt varierad form. Det finns både små exemplar flera centimeter långa och riktiga träd upp till 4 m i höjd. Huvudgruppen av rouler är fleråriga men årliga arter förekommer också i naturen. De flesta växter har saftiga skott och samma struktur med bladblad, målade i grönt med en blå, gul eller röd nyans och en tråkig blomma. I trädliknande exemplar är stammen lignified, men båda grupperna kännetecknas av förtjockade kraftfulla skott, med den centrala stammen så småningom täckt med en gråaktig bark.

Busken har en bra förmåga att grena och så småningom växer en frodig rund krona, men rotsystemet är överraskande liten. Under jordskiktet är korta rötter dolda och ofta kan de bara inte stå för växtens totala massa, och det kollapsar, speciellt om de planteras i för lös mark.

Växten kallas ett pengar träd på grund av formen av löv i vissa arter – de ser ut som runda mynt.

Den frodiga kronan av en fet kvinna är väldigt dekorativ i sig, men när blommorna av vita halv-zodiakblomningar blommar på det, blir ett blommande pengar träd en prydnad av huset.blommande blomma Det är synd att det är sällsynt att se ett sådant oöverträffat spektakel, särskilt hemma. Och i naturen växer blommorna bara på 11: e livet med tillkomsten av höst eller vinter.

Populära typer

Crassula trädRosas släkt är mycket talrika och innehåller upp till 5 hundra succulenter. Det finns bland dem båda kulturerna som växer i form av ett träd, krypande växter och till och med hygrofila arter, som föredrar att leva i akvarieförhållanden. Eftersom rummet blomma odlas främst Jade träd – en grönskande, väl förgrenade buske med tjocka nakna stjälkar och köttiga blad platt i form av ett ägg. Bladen kan täckas med en matt yta eller ha en blåaktig tidvatten.

Som hemblommaväxter finns det också sådana typer av pengar träd, bilderna av vilka presenteras i beskrivningen:

 1. Portulak redsula. Det skiljer sig i bladets form och färg: de är ljusgröna, med en glansig glans, mer som en ellips, är mitten av plattan tjockare än kanterna. Skotten blir så småningom dendritiska och tjocka och barken blir täckt med rynkor. Höjden på busken själv kan nå 2 m.portolac rödaktig
 2. Enkelformad redoubled. Den ursprungliga växten utan stam, bestående av många raka grenar, på vilka tät, i 4 rader, finns det små gröngula blad i form av trianglar. Med ålder hänger grenarna från potten.röd-plommad rosula
 3. Milky redsula. Det präglas av krypande skott med ovoidgröna blad med en skarp spets till den vita punkten längs kanterna.mjölkaktig lövträ
 4. Crassula Cooper. Runaways logi, långsträckta gröna blad helt täckta med röda prickar.redoubled Cooper
 5. Crassula quadrangular. Semishrub, skott tunna, löven ser ut som smala, tjocka nålar.Crassula tetraedrisk

Egenskaper för landning

För att bushen ska kunna bygga upp den ovan markerade delen är det nödvändigt att veta hur man korrekt planterar ett pengar träd, samt vilket land och potten han behöver hämta. Valet av grytan beror på rotsystemets och plantornas särdrag. plantering av rosulaLätta plastbehållare för denna blomma kommer inte att fungera, eftersom massan av ovanstående del är flera gånger större än “kraften” av rötterna. Vaasen ska vara ganska tung och stabil, annars kommer rosulernas vikt att vända sig om eller blomman kommer att slits ut med rötter.

Företräde bör ges till stora skålar – i djupa “kedjor” kommer roten också att gå djupt, varigenom stammen kommer att sträcka sig och försvaga.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet och jord, föredrar fukt och luft-genomsläppligt substrat med en ganska “tung” struktur, eftersom den lösa planteringsjord inte kan hålla vuxna prov i en vertikal position. Det optimala alternativet skulle vara en inköpt blandning för succulenter eller ett ekvivalent förhållande mellan sådana komponenter:

 • sod land
 • bladjord;
 • sand.

För att odla en stor buske, bör en ekorre planteras enstaka.

stora pengar trädtransplantationVarje 2-3 år måste växande växter transplanteras genom omlastning, byte av gryta och mark. På botten av tanken måste lägga dränering, och om de feta kvinnorna har växt väldigt långa rötter under den här tiden kan de skäras.

Växande förhållanden

skapa bra förutsättningar för feta människorAtt ta hand om ett pengar träd hemma är främst att skapa en blomma villkor som ligger så nära den naturliga miljön av växttillväxt. Dessa inkluderar:

 1. Lighting. Att busken inte sträcker sig, och dess skott inte faller, är det nödvändigt att sätta en kruka på den sydöstra fönsterbrädan. Det kommer att finnas tillräckligt med fett och ljus, och direktstrålar kan inte skada det. Södra fönster på sommaren undviks bäst, på grund av solens överskott kan lövverket blekna och falla, men på vintern är det den lämpligaste platsen.
 2. Lufttemperatur. För sommaren är krukan inte dålig att ta ut på sommaren verandan – blommaträddet är mycket förtjust i frisk luft. Vid ankomsten av vintern bör anläggningen välja ett kallt rum med en temperatur av högst 15 grader av värme. När du sover i ett varmare rum, kommer busken inte att försvinnas, men kommer delvis att kasta bladen.
 3. Luftfuktighet. Som en tropisk växt behöver fettet inte hög luftfuktighet och känner sig inte dålig i torr luft. För att avlägsna damm kan broschyrer antingen sprayas eller torkas med en fuktig svamp.

Pengaträdet är en blomma med en karaktär som kräver konstantitet. Det kan växa i nästan alla förhållanden, men tolererar inte permutationer.

Bevattning och förbandsläge

regler för att vattna en fet kvinnaPengar träd hemma är lätta att växa, och bryr sig om det, framför allt, är att följa vattendirektivet. Liksom alla succulenter är blomman mycket känslig för vattenstagnation i marken, så det är viktigt att inte tillåta överflöde. Konsekvenserna av den missade fuktningen kommer att vara mindre beklagliga: bladen blir slagna, grenarna kommer att hänga, men efter vattning kommer allt att stiga ihop. Men om busken hälls regelbundet kommer den helt enkelt att ruttna.

Beroende på årstid varierar även bevattningsfrekvensen:

 • På våren är blomman rikligt riklig i att fukta jorden en gång i veckan;
 • På sommaren, när värmen är het, behövs vanligare vattning – upp till 2 gånger i veckan;
 • på vintern, särskilt med en cool innehåll i en fet kvinna, bör den inte vattnas mer än en gång var tredje vecka.

Du kan inte vattna pengar trädet hemma med kallt vatten, annars kommer det att slänga av lövverket.

När det gäller utfodring finns alla nödvändiga näringsämnen i gödselmedlet för kaktus (i flytande form). gödselmedel för feta människorÅterigen behöver du inte överdriva det: det maximala antalet befruktade faller på sommaren (två gånger i månaden), på våren och hösten är de halverade och på vintern avbryts de helt och hållet.

Skum bör befrukas på våtmarken (efter vattning), om hälften indikeras på förpackningskoncentrationen.

Hur bildar du en frodig krona?

vi bildar trötthetskronanPengaträdet och grenen i sig är inte dåligt, men med hjälp av trimning kan du göra busken ännu mer grenad och rund. Början är nödvändig från “barndom”, när den unga växten når högst 20 cm.

Med sax eller helt enkelt med naglar måste de översta bladen tas bort. Mycket snart kommer nya skott att bildas på denna plats. I framtiden görs ett sådant förfarande på alla grenar som växer rakt och inte rusa till gren, vilket ger bushen den önskade formen.

Metoder för reproduktion

spridning av bladspinnarHemma sprids pengaträdet oftast av sticklingar eller löv. De är rotade i vatten med ytterligare transplantation i en näringsjordsmix eller omedelbart i marken.

Experteringsfans kan försöka reproducera de fettbärande plantorna. För detta sås fröna i en blandning av sand och jord i proportionerna 1: 2 och hålls under glas tills spiring på en ljuspunkt. Vuxna plantor dyker i små krukor.

Blomma som läkare

pengar träd som medicinPå rosulernas magiska kraft för att attrahera rikedom och framgång för ägaren har alla hört allt, men dessutom har trenträdet medicinska egenskaper. Först och främst rensar den luften av skadliga ämnen väl och fungerar som ett filter. Dessutom är juice av fett:

 • gnugga artritiska lederna;
 • skölj halsen med ont i halsen eller inflammerade tandkött;
 • Gör lotioner på skär, blåmärken eller sår.

Peneträdets medicinska tillämpning är externt. Att konsumera juice eller mediciner framställda på basis av löv eller skott är omöjligt, eftersom de innehåller arsenik i en koncentration som är farlig för en person.

De problematiska ögonblicken i odlingen av rouler

Pengaträdet behöver hjälpI allmänhet är Tolstyanka en blomma med bra immunitet och mer sällan, men obehagliga situationer med det händer fortfarande. De flesta av dem är förknippade med otillbörlig vård och oftast är det fallet av löven på pengaträdet. Om du märker att varje dag under bushen på vindrutan är fallna löv, bör orsaken till lövfallet letas efter i följande:

 • utkast;
 • vattning med kallt vatten;
 • hoppa över eller luta vattnet
 • för hög rumstemperatur.

Med en överflöd av fukt försvinner växtens rötter och stam.

Av wreckersna kan redheaden attackeras:

 1. Skala insekter. Tecken på nederlag: Bruna utväxter på löv och skott, sistnämnda som ett resultat blekna. Behandling: mekaniskt avlägsnande av skadedjur som tidigare fuktade med en alkoholpinne.jose skala
 2. Pulverformig morbär. Symptom på lesioner: På undersidan och i axillärbladet förekommer sugeutskiljning, som förvandlas till svarta svampar och vita ovala insekter. Först faller allt lövverk, bagageutrymmet bryts och då dör blomman. Behandling: behandling med en tvållösning i inledningsskedet, med en massskada – sprutning med Aktelikom.mealybug
 3. Spider mite. Symtom på nederlag: vit web på växten, fläckar på blad från biter. Behandling: Behandling med fytofytm eller tvål.spindelmedel

I allmänhet är det inte svårt att ta hand om pengarträet hemma. Om du har lust och lite fritid kan du växa en frodig buske från ett litet blad under en kort stund, och även med speciell tur kan du även se sin blöda blomstring.

Omsorg för ett pengar träd på vintern – video