Välskötta hälsosam växtEn frisk, vacker växt börjar obehagligt Det första tecknet är förändringen av blöternas utseende. Det är nödvändigt att hitta orsaken till att dracaenas löv blivit torr, bladet blir gult, eller tugoran är förlorad. Den århundraden gamla utvecklingen har anpassat växten till klimatet i troperna. Hemma är orsaken till sjukdom ofta otillbörlig vård.

Tecken på Dracaena sjukdomar och deras eliminering

På en hälsosam växt dör de nedre löven fysiologiskt oundvikligen. Löftet borde ha levt i mer än ett år, men döden börjar från själva spetsen och varar länge. Torkspetsen måste klippas så att den inte förstör blommans utseende. Efter det att plattan mår 2/3 kan den avlägsnas, men ärret förblir för alltid på bagaget. Genom antalet remsor på stammen kan ungefär bestämma dracaenaåldern.

Den dracaena gula lövAlla andra tecken indikerar en dracena sjukdom. Först och främst förändras bladets utseende. De kan:

  • gul fullständigt;
  • torka ut från tipsen:
  • torka ut längs kanten, med fläckar längs hela ytan;
  • gul och förlora tugor.

En uppmärksam värd vid första tecken kan bestämma orsakerna till sjukdomen och eliminera dem.

De dracaena gula bladen, vad ska jag göra?

Växten blir gult bladverkOrsakerna till att gulgröna växer är många. Det är nödvändigt att utesluta de omständigheter som föregås av gulning. Således är det nödvändigt att överväga att anläggningen reagerar på att förolämpa inte genast. Mellan den felaktiga åtgärden och reaktionen tar minst två veckor. Naturligtvis gäller detta för kroniska fall. Om anläggningen är fryst eller torkad i sten, kommer reaktionen att följa snabbt.

Med felaktig bevattning kan rötterna ruttna och klarar inte växtens näring. Om vattning i kall mark under resten av tiden utförs utan att vänta på torkning av jordens koma och rikligt, är det nödvändigt att undersöka rotsystemet snabbt, skära de skadade rötterna och transplantera växten. Att överdriva jorden leder till en liknande effekt.

En av orsakerna till att gulna kan vara överdriven vård. Om dracenu ofta badas i duschen är det nödvändigt att tömma bladets bihålor. Ibland börjar gulning av denna anledning.

Den optimala temperaturen för en blomma är 18-22 grader. Långsiktigt underhåll i ett kallrum kommer att försämra arbetet med rötterna och näring av bladen.

Dracaena gula löv vänder sig om skadedjur – spindelmider, scabies, thrips. Kontrollåtgärder för skadedjur – Tvätta först med tvålvatten och vodka. Senare användningen av insekticider.

Related  Foto och beskrivning av guzmania arter

Vad händer om dracaena blir gul på toppen av huvudet? Ta bort blomman från det öppna fönstret, det står i ett drag. Om de resterande löven samtidigt bleknade – de direkta strålarna i den heta solen föll på vertexen.

Bladen på toppen av dracaena rullar in i tubulärLöv börjar röra upp i ett rör – växten är frusen, den kan sparas genom att spruta med varmt vatten och överföra det till ett varmt rum.

Om gultning av löv går i massa, ändras färgen obetydligt, den gröna färgen blir blek, kom ihåg, när jorden förändrades, var växten matad. Han kanske inte har tillräckligt med kväve näring. Men när kväve övermatas, förlorar växten sitt motstånd mot svampsjukdomar. Behöver en åtgärd.

Vad ska jag göra om dracaena lämnar torr?

Torka lövspetsarnaDen mest utbredda sjukdomen av dracaena och den första signalen om fara kommer att vara uttorkning av bladbladets spetsar.

Dracaena behöver ytterligare befruktning. Under vårsommarperioden är kväve mer nödvändigt, till hösten kalium och fosfor.

Men alla gödselmedel bör ingå i komplexmatningen, endast procentuell komposition bör väljas efter säsong. På vintern bör kväve från gödningsmedlet uteslutas.

Ofta ligger anledningen till innehållets klimatförhållanden. Växterna i de fuktiga troperna tolererar inte torr luft. Det är därför som plantan rekommenderas att sprida de oftare, den varmare i rummet. Det är oacceptabelt att installera en kruka med en växt nära batteriet. Rädda akvariet, en pall med moss eller luftfuktare. Bladets tips måste skäras, den döda delen kommer inte att återställas.

Utseende av torra fläckar på dracaena-arketVarför dracaena torkar lövspetsarna längs långkanten och det finns fläckar? Sådan skada är ett tecken på sjukdomar i samband med förfall, svamp. De kallas olika, behandlas med fungicidala läkemedel. Gränsskador bör avlägsnas.

Related  Healande egenskaper hos ljung

Om fläckarna blötläggs är sjukdomen bakteriedödande, det är svårt att bota. Det är bättre att ta toppen av växten, desinficera och rot igen.

Denna växt kan inte sparasNär en blomma inte bara blir gul, men löv faller, är tugoran förlorad, den kan inte räddas. Mest troligt är rotsystemet helt förstörd av Dracaena sjukdomen.

För att förhindra att växten dör, måste sjukdomen elimineras, styrd av de första tecknen. Toppdressing med fosfor-kaliumgödningsmedel gör rodsystemet av blomman resistent mot sjukdomar.

Video om behandling av dracaena med torkningslövtips