Daisy gardenBlommande i ängen och i tusenskönorens trädgård lämnar ingen likgiltig. Chamomile Garden – en favoritblomma av ryska sommarboende. Flera dussintals örtartade stauder i naturen finns i alla klimatzoner, utom tropikerna, isen och öknen.

Blomman lockar kulturen med en massiv och lång blomning, okomplicerad vård och möjligheten utan mycket erfarenhet att plantera och föröka den sort du vill ha. Läs om planteringen av primroses ständiga och ta hand om henne med ett foto.

Beskrivning av perennisk kamomill

frodig blomning av flerårig kamomillFör dekoration av blomsterbäddar använd de ljusaste storblommiga växterna. kamomill blomma odlare är intresserade av de två första hundra år sedan, så under tiden finns det många sorter. Även perenn trädgård kamomill kan vara av olika höjder, har olika perioder av blomning och blomform, alla prästkragar har mycket gemensamt. Först och främst är det en igenkännbar form av blomställningar-korgar, vars kärna består av små rörformiga blommor är gula i färg och inramning – lozhnoyazychkovyh kronblad.

Idag, tack vare uppfödarnas ansträngningar, var trädgårdarna av halm- och terryvarianter av trädgårdskamille.

I jämförelse med vilda exemplar av odlade perenner:

  • blommor är större
  • bildandet av knoppar är mycket mer aktiv;
  • blomningen är längre;
  • Det är möjligt att återge blommor under andra halvåret.

storblommig tusenskönaBilderna visar trädgården daisy, prästkrage Leucanthemum maximum eller människor oftast kallad daisy eller daisy. I början av våren visas en rosett av långsträckta basalblad över jorden. När det inte blomställningar på fasetterad raka stjälkar, kan planthöjd variera från 20 till 80 cm., Beroende på den typ av blomställningar kan nå en diameter av 3 till 10 cm.

Reproduktion av trädkammomilja genom buskavdelning

kamille trädgård på vårenPlanterade på tomten av kamomiler växer bra, form gardiner, som, även utanför blomman, behåller dekorativitet och liknar gröna kuddar. Men efter flera år kräver det fleråriga föryngring, annars blir blomningen mindre varje år, lövverket blir mindre och svagare.

Fleråriga trädgårdskamomiler reproducerar på ett frö och vegetativt sätt. Om blommorna redan odlar dessa vackra blommor, räcker det att dela upp den vuxna gardinen i flera.

Perenn bästa plats i den första halvan av hösten dela anläggningen i bitar så att varje var en del av de starka rhizomer och flera tillväxtpunkter. Marken för plantering av kamille bör grävas, rensas av ogräs och fuktas:

  1. Hålet gräver lite mer än rotsystemet.
  2. Växten i planteringskällan ligger på samma nivå, som tidigare har spridd jordstammarna.
  3. Brunnen är täckt med jord, som är komprimerad och vattnad.

kamille trädgård på en mini flowerbedEftersom frön av bleka korgarna inte sänder drag av moderplantor, är vegetativ förökning oumbärlig om du vill få unga gardin någon sort trädgård kamomill.

Ju oftare föryngras gardinerna, desto mer spektakulära är deras blommande och större blomställning. En vårtransplantation kan dock skjuta upp eller avbryta knoppens utseende.

Såning av flerårig kamille och dess plantering i marken

Kamillefrön har utmärkt vinterhårdhet, så att de kan såas både på vår och vinter. Höstsåning kommer inte bara att spara dyrbar vårtid, utan också ge naturlig stratifiering. Och det betyder att skotten kommer att bli mer vänliga och starkare.

plantering kamille trädgård frönVårspridning av trädgårdskamille med frön är möjlig på två sätt:

  • såning i upptining, grävde upp och lossnade öppen mark;
  • sådd hemma på plantorna, som i den varma säsongen överförs till blomman.

I det andra fallet är växterna starkare, de blommar tidigare och då lyckas de att bilda en frodig, stark rosett. Plantering av trädgårdskamille för plantor utförs under andra hälften av februari eller i mars. För sådd, ta ett lätt, lös substrat på grundval av sand, trädgårdsjord och torv. Fröer för flera bitar läggs ut i plantor eller torvkrukor fyllda med fuktig jord. På toppen av ströet med ett tunt skikt av samma substrat.

plantering av trädgårds kamilleplantorUnder filmen eller glaset och med hög luftfuktighet bör grödorna vara tills spridningen uppstår, det vill säga 10-15 dagar. Sedan överföres brickorna till ljuset och skyddet tas bort. Om nödvändigt, ordna ytterligare belysning i 14 timmar om dagen, annars är plantorna kraftigt sträckta och försvagade.

Plockar utförs när plantorna i trädgården daisy avslöjar 2-4 sant blad och en höjd är ca 5 cm. För aktiv rotskottsstadiet huvudstam kan prischipnut.

En och en halv eller två månader efter sådd de unga plantorna tål en öppen mark att avancera sol tomter utan stagnation av vatten och en neutral surheten i jorden.

Plantering av trädgårds tusenskönor utförs i den beredda jorden, som inte bara gräver igenom, utan också lossnar. Från marken noggrant utvalda ogräs, och att mata plantorna gör ett komplext gödningsmedel för prydnadsgrönsaker.

Det är mer lämpligt att bära plantor med jordklor utan att skada rotsystemet. I detta fall gräver hålen lite mer än behållarnas storlek, och luckorna är noggrant täckta med jord, komprimerad och vattnad. Även växterna är unga, kommer de att växa kraftigt, så klyftorna mellan plantorna går från 20 till 40 cm beroende på sort av trädgård tusenskönor och rabatter projekt. Den första blomman av växter, planterad med frön och plantor, ska vänta bara ett år.

Skötsel efter kamille efter plantering

ta hand om en kamille trädgårdAlla typer av kamille, inklusive trädgård, ljuskänsla. De tolererar inte närheten till grundvatten och odling i en tät jord med jord.

Men medan perenna favorit blomma odlare är mycket krävande att ta hand och kan växa även på magra jordar, humus, uthärda torka, och inte vara rädd för allvarliga attacker av skadedjur.

Men efter att ha planterat trädgårdsskamomilen bör vården vara uppmärksam och systematisk. Unga växter behöver ofta, tills roten är färdig, vattning. Blommorna som är fast etablerade på den nya platsen är inte längre så mjuka och de vattnas endast i varmt, torrt väder.

Vattning tiden väljs så att vattendropparna i solen inte spela rollen av linsen och inte orsaka blad och blomställningar fula brännskador.

För att hålla jorden fuktig längre, är rotszonen mulkad med torv. Dessutom blockeras blomsträdgården regelbundet, och jordens ytskikt lossnar.

Även om trädgårdskamomiler är mycket opretentiösa, är det möjligt att uppnå frodig blomning endast under förutsättning att växterna får tillräckligt med näring. Därför introduceras kvävegödselmedel under rötterna på våren. Wilted blomställningar skärs nödvändigtvis samman på stjälken. Detta kommer att bidra till att hålla växtstyrkan och permanent dekorera platsen med vit kamille spets.

vänskaplig blomning av en kamille trädgård på en flowerbedNär blommorna slutar slutar inte vård av blommorna. Närmare på hösten delas de vuxna gardinerna, alla gamla döda delar avlägsnas, peduncles och torra löv skärs ut.

Om jorden på platsen är sur, måste den deoxideras med dolomitmjöl eller kalk under hösten.

Daisy härdig, men på vintern med lite snö, de kan frysa fast, så gardinen innan det kalla vädret skära till marken och tätt beströdda torv, gran grenar, eller annat lämpligt material.

Video om flerårig trädgårdskamille