For flere år siden plantet jeg et par busker av hortensiaer og rhododendroner. De tok rodet godt, men vokste svakt, og blomsten er veldig dårlig. Min venn rådet til å mate opp med granulerte komplekse preparater. Spør, hvilken gjødsel for hortensiaer og rhododendroner med lang handling er bedre for bruk?

blomstrende hortensiaHortensia og rhododendron har økt krav til jordens sammensetning i forhold til syreinnholdet. Disse blomstene foretrekker sure jordområder rik på næringsstoffer. Derfor er det viktig å opprettholde syrebalansen og forholdet mellom mikroelementer som er nødvendige for vakker blomstring, når det plantes, noe som er en av hovedfordelene.

Som gjødsel for hortensiaer og rhododendroner har langtidsvirkende gjødsel vist seg å være svært nyttig. De består av et komplett sett med næringsstoffer, hvilke planter trenger gjennom hele sesongen og presenteres i form av granulære preparater.

Fordelen med komplekse gjødsel med langvarig (langvarig) virkning er at når de påføres, oppløses de ikke umiddelbart, men over en viss periode matretter de gradvis blomstene med mikroelementer.

På gjødselmarkedet er det et bredt utvalg av langtidsvirkende produkter for gjødsling av hortensiaer og rhododendroner. De mest populære blant dem:

  • Pokon gjødsel;
  • gjødsel ASB-Greenworld;
  • gjødsel Agrecol.

Gjødselmerke Pokon

gjødsel pokon

En av de svært langvarige stoffene, den kan brukes ved planting av unge blomster eller for vårgjødsel, med en enkelt inngang for en sesong. Granulat må spres rundt bushen og lukkes forsiktig inn i jordens øverste lag. Etter topp dressing er det nødvendig å vanne bakken.

Gjødsel oppløses bare i fuktig jord, så det er nødvendig å overvåke fuktighetsnivået og ikke la substratet tørke ut.

Gjødsel er solgt i pakker på 900 gram, det er nok å mate 30 planter. For en hortensia eller rhododendron er det ikke nødvendig med mer enn 30 g av legemidlet.

Related  I hagen kan du vokse sopp fra mycelium

Gjødselmerke ASB-Greenworld

greenwood gjødsel

Legemidlet er ikke bare egnet for hortensiaer og rhododendroner, men også for andre prydplanter som som sur jord (kameliaer, azaleaer). Som et resultat av topp dressing aktiveres vekstprosessene, antall knopper øker, og blomstene selv får en rik farge.

Hyppigheten av bruk av stoffet er 1 ekstra gjødsel hver tredje måned.

Agrecol gjødsel

agrekol gjødsel

Legemidlet er kjent som “100 dager for rhododendroner og hortensiaer”. Det er nok å lage to oppføringer per sesong med en pause på ca tre måneder for å gi blomster med nødvendig mat.

Når du planter unge planter, trenger en busk fra 10 til 50 g gjødsel, avhengig av størrelsen på blomsten. I fremtiden, for gjødsling, må granulatene spres rundt buskene, blandes med det øverste laget av jord og vann i bakken.

Forbruk av stoffet for gjødsel av voksne planter:

  • lave busker – 50 gram pr.
  • busker opp til 70 cm i høyde – 70 g;
  • plantasjer med en høyde på mer enn 1 meter – 60 g per meter høyde.

Vårt topp dressing hortensia med langvarig gjødsel – video