Dekorera trappan med bougainvilleaI naturen är spektakulära bougainvilleas stora växter som känns bekväma i det varma klimatet i Sydamerika. Framgången i att odla denna kultur hemma beror på kunskap om växtens egenskaper och preferenser.

Huvudintresset i bougainville beror på dess blomning. Men inte alla vet att vita, lila, gula och rosa bunkar i änden av skotten inte är blommor, men modifierade löv eller skyttar som omger mycket blygsamma, nästan obemärliga sanna plantblommor. Nära varje gulvita corolla finns tre hjärtformade lövblad upp till 6 cm långa.

Om blomsterhandlaren märker att hans inhemska favorit bougainvillea förlorar lämnar hemma, eller de ljusa skotten faller från växten, är det oftast orsaken till problemet att ändra villkoren för kvarhållandet.

Att provocera en förändring i tillståndet kan:

  • Överföringen av växten från friluft, där den var i den varma säsongen, in i lägenheten;
  • flytta blomman från affären till huset;
  • säsongsmässiga förändringar i temperatur och luftfuktighet i lägenheten.

Bougainvillea i rummetVanligtvis, under andra odlingsförhållanden acclimatizes bougainvillea snabbt och igen blir täckt med lövverk, ger nya mångfärgade borstar.

Men i vissa fall löses inte problemet av sig själv, och bougainville kräver ökad uppmärksamhet från blomsterhandlaren.

Varför försvinner bougainville lövverk?

Forma Bougainvillea i en krukaFörutom att ändra platsen är orsaken till försämringen av rumskulturs välbefinnande utkast. Bougainvillea reagerar kraftigt på rörelsen av kalla luftstrålar. Detta gäller:

  • en vind blåser en blomma i trädgården, på en balkong eller på en loggia på sommaren;
  • Situationen när bougainvilla hemma ligger vid det öppna fönstret eller under spåret.

Genom att trycka på bladen går det också att överföra potten till ett annat fönster, samt att vända behållaren med en växt som förbereder blomningen.

Inte mindre farligt för Bougainville brott mot bevattningssystemet.

Det är viktigt att komma ihåg att varmt väder och aktiv vegetation kräver konstant jordfuktighet. Lika farligt är torkningen av rotsystemet och dess viken när fukten stagnerar i pannan och marken inuti potten.

Eftersom bougainvilleas vid denna tid behöver mindre fukt, behöver vattning på vintern vara mer snål och sällsynt. Om plantan hälls regelbundet, svara på frågan: “Hur mycket?”vid bugerrville förkastar lövverket? “är mycket enkelt. Rotsystemet har inte tid att absorbera inkommande fukt, metaboliska processer bryts. Som ett resultat – gulning och blekande lövverk på en nyligen grön växt.

Liknande processer producerar om kulturen får mindre vatten. Med begränsad näring lämnar blommorna från bougainvillea grön. Samma öde väntar på ändarna på grenarna som täcker ändarna.

Related  Är det sant att akonit Dzhungar botar cancer?

Som med kalla utkast är torr varmluft från värmeapparater farlig för bougainvillea hemma. Extremt negativ luftdrogenhet påverkar de anbudssprutor som bildades i början av våren. Även på de återstående grenarna bildas deformerade defekta skivor och löv.

Överensstämmelse med jordbruksteknik kommer att tillåta att växa en frodig blommande växtLiksom andra inomhusväxter påverkas bougainville av sugande insektsskadedjur som försvagar växten. Speciellt farligt är spindelmedel med låg fuktighet och attackerar blomman i rummet. Vid trädgårdsunderhåll för en växt är farliga shchitovki, bladlöss, ätande gröna av en larv och en vitfluga.

EOm anläggningen utförs på sommaren på loggia eller i trädgården, måste du noggrant övervaka fluktuationerna i nattemperaturerna. I augusti och september, när luften svalnar till +5 ° C, kan bougainvillea frysa och förlora inte bara lövverket, utan också en del av de unga skotten.

Varför är bougainville hemma inte blommande?

Transplanterar bougainvillea i en rymlig krukaEtt grönt prov av bougainvillea kan också orsaka larm till blomsterhandlaren på grund av brist på blomning eller knapphet. Innehållet i växten i en gryta av liten storlek pressar den till knoppens utseende, och behållarens volyma “utväxt” får den friska blomman att “växa fett” och att vägra blommande.

Anledningen till att bougainville inte blommar i en rymlig miljö kan vara en felaktigt organiserad vilodag eller fullständig frånvaro. Att vara i ett rum där det är varmare än 10-12 ° C, bjuder bougainvillea motvilligt på knopparna, så det är inte värt att vänta på en vacker blomning nästa säsong.

På samma sätt påverkar det kalla regniga väderet under sommaren dåligt blomningens kvalitet. Och även skivorna som bildas är mer bleka än vanligt.

Förutom barkning av skarvarna orsakar bristen på ljus sträckning av skotten, förlust av växtformen, vilken försiktigt stöds av beskärning. Särskilt obehagligt blir denna omständighet för ägare av bonsai odlad på basis av bougainvillea.

Bougainvilleia släppte löv och blommorIbland är anledningen till att bougainville inte blommar hemma ännu okänt. Men du kan aktivera budformationen om du arrangerar en liten “diet” för blomman. Beroende på växtens tillstånd och dess storlek i 2-4 veckor, sluta mata och begränsa vattning. En del av vatten ges till växten först efter att jordens översta lager har torkat. Signal att bougainville är redo att blomma är bildandet av unga skott med blomsterknoppar i ändarna. Efter detta återupptas toppdressing och vattning som tidigare.

Related  Varför är orkidén inte längre blommor?

Trimmar bougainvillea hemma

På våren utsätts rum bougainvilleas för att bilda beskärning, under vilken alla försvagade eller torkade skott tas bort, och hela årliga grenar skärs i halva längden.

Växten reagerar väl på beskärningPå sommaren, för att bibehålla dekorativitet och förenkla vården av bougainvillea, förkortas de blekade skotten och lämnar 4-6 knoppar på dem. Denna åtgärd bidrar till att aktivera tillväxten av unga skott, som redan denna säsong kan avslöja nya blommor.

Luktiga skott som är äldre än 3-4 år bör inte skäras, eftersom knopparna på vuxna grenar antingen inte väcker alls eller gör det väldigt motvilligt.

På grund av den lätthet med vilken bougainvilla hemma överför beskärning, på grundval av denna kultur, med hjälp av formande åtgärder, odlas inte bara kompakta buskar utan även eleganta stammar, liksom spektakulär bonsai. Inte mindre intressant är kompositionerna, där bougainvilleas ser lockiga skelett, dekorativa galler eller trellises.

Bougainvillea hemma – video