blommor av mirabilisMirabilis – en verkligt unik växt, ursprungligen från Amerika, med stolt bär på titeln “nattskönhet”. Blommor har en mängd olika färger, baserat på en separat art. En nattskönhet kan locka uppmärksamhet och presentera en otrolig arom i mörkret. Plantering och skötsel i det öppna fältet mirabilis är ingen stor sak, vilket är anledningen till anläggningen idealisk för nybörjare odlare.

Varianter av mirabilis

I “Night Beauty” är en funktion – från tid till annan på en stjälk växer knoppar av inte en utan en mängd olika nyanser. Tillväxten av en sådan växt kan nå upp till 80 centimeter. Mirabilis är väl multiplicerad, eftersom frön behåller sin kvalitet i tre år.

Det är värt att lyfta fram följande sorter av mirabilis:

  1. För trädgårdens trädgård är Mirabil serenade idealisk. I höjden når blommorna 6 centimeter. Blommar från den första månaden till sommaren till andra månaden på hösten.mirabilis serenade
  2. Mirabilis marmor kännetecknas av sina ljusa blommor och mörka vener. Växten är lämplig för blomsterbäddar.mirabilis marmor
  3. Mirabilis Cavalier är utmärkt för att dekorera blommar trädgårdar. Har gula och röda färger i knoppar.mirabilis chevalier
  4. En busk med en höjd av 50 centimeter är en istapp. Blommor kan vara färgglada, speciellt en ovanlig gul blomma med en violett kronblad. Blommar yolanta från juli till december.icicle mirakel
  5. Mirabilis Vitlöshopp – exceptionellt vita blommor upp till 5 centimeter i diameter.myrrhillis vit lollipop

Varje art har sina egna egenskaper. Baserat på den art du har valt, landa och sköta dig korrekt i mirabilis öppna mark.

Reglerna för plantering och vård på det öppna marken bortom mirabilis

Innan du planterar, kom ihåg om särdragen i vårt klimat. Tyvärr har vi inte bekväma villkor för att odla denna blomma, så den kan bara användas som en årlig.

Utsikten över Yalapa är den enda som bekvämt kan växa under klimatförhållandena.

Växten kommer från varma kanter, så det behöver tillräckligt med värme och solljus. Kräver underhåll av fukt, kommer inte att leda till dess frånvaro. “Night Beauty” är idealisk för personer som har sin egen hotbed. Potter med mirabilis du kan sätta där.

Related  Det viktigaste med sandelträs medicinska egenskaper

Sätt att plantera en växt

plantering av fröna av mirabilisI närvaro av en vuxen växt är det mest praktiska sättet att plantera frön. Den idealiska tiden för plantering och vård på den öppna marken av mirabilis är sommar. Vid denna tid börjar växten att accelerera tillväxten, och gödningsmedel kommer att göra det starkare. Om det är ett milt klimat i din region, planterar mirabilis med frön det bästa alternativet. Förutom frön kan sticklingar och knölar användas.

plantor av mirabilisFör landskampen landning är perioden från slutet av mars till början av april lämplig. Landning sker i speciallådor. Att groa är nödvändigt i hotbeds. Observera temperaturintervallet 18-20 grader över noll.

Det finns ett idealiskt sätt att påskynda tillväxten. Det hjälper till att se betydande resultat på bara 15 dagar. Du måste ta frön och lägga dem i en våt servett. Lämna dem i 6 timmar. Därefter kan du delta i plantering. Resultatet kommer inte vara långt framöver.

Växthämmande medel kan användas. Ta en behållare med en tillväxtstimulator, sätt frön och lämna i några timmar. Därefter tar vi ut fröna och planterar dem. Hela processen bidrar till att accelerera tillväxten på 14 dagar.

rötterna av mirabilis

Det praktiseras omedelbart landning och lämnar mirabilis i öppen mark med rötter, för detta ändamål är perioden från maj till juni bäst lämpad.

plantering groddar knölarReproduktion av knölar utförs med hjälp av planteringsmaterial. Denna metod distribueras i butiker för att snabbt få vackra plantor. Därför är det nästan alltid möjligt att köpa en favoritkopia och det tar inte mycket tid. Priserna är en liten hög, men det finns ett alternativ – köpa eller rötter av plantor på marknaden. Förvaring utförs vid en temperatur av 5 och över grader. Observera att temperaturregimen är nödvändigt, annars kommer anläggningen inte att hålla länge. Om du planterar på våren, glöm inte att groa knölarna. Det är dock mycket sällsynt denna metod för plantering och skötsel Mirabilis i öppen mark knöl på grund av dess uttorkning på vintern.

Related  Sansevieria kräver inte komplex vård

landning mirabilis i det öppna markenAtt plantera utbredning genom sticklingar är den mest tidskrävande och tillämpade metoden. Samtidigt har processen praktiskt taget ingen effekt, som ett resultat måste det kompletteras med ovan beskrivna metoder. Var noga med att torka skärplatsen direkt efter att du har förberett skotten.

Vård av nattens skönhet

vattna en planta av mirabilisVäxten behöver minimalt underhåll, eftersom det inte är nyckfullt alls. Till att börja med är det nödvändigt att välja rätt landningsplats, varefter vi redan producerar gödningsmedel, tidskrävande och doserad vattning, ogräsavlägsnande. Blomman är inte lämplig för urbana klimatet, så plantering och lämning av mirabilis i marken bör övas i Moskva-regionen.

“Night Beauty” stöder gödselmedel, så du kan använda den 3-4 gånger per år. Komplexa gödningsmedel är lämplig för växttillväxt och tillväxt bäst. Vattningsprocessen är lätt, det räcker att göra det regelbundet, men inte att hälla.

Landning och vård av mirabilis på det öppna marken är enkel, utan att ta upp mycket tid. Trots ett minimum av insatser, på kort tid kommer du att få en fantastisk nattlig växt med en trevlig doft.

Video om landning av mirabilis