Svartbönor kom till oss från Latinamerikansk matSvarta bönor i vårt land finns på borden av connoisseurs av latinamerikansk mat. Bönor kan vara rödbruna som en slags “Kindi” eller nästan svart, som “Preto”. Av de kända varianterna av produkten förbättras fördelarna och skadorna hos svarta bönor med en högre koncentration av ingredienser som utgör kornet. Denna söta bönan har en söt smak, en tät konsistens. Ett särdrag hos svartkorn är en distinkt smak av rökt kött.

Skillnaden mellan svarta bönor

Svarta bönor har användbara egenskaperDen första skillnaden är produktens kaloriinnehåll. Kalorinnehållet i en produkt bestäms av innehållet i det:

  • proteiner 25,3%;
  • fetter av 1,66%;
  • kolhydrater 73,04%.

Den totala kaloriinnehållet i produkten är 341 vs 284 kCal i röda bönor. Proteinkomponenten i viktförhållandet är 8,9 g, medan i den röda bönan 8,4 och i den vita 7,0. Denna komposition av proteinet i en struktur nära djuret gör att vegetarianer kan få tillräcklig näring.

Askens restrester är något lägre, 3,6 g mineralfria brännbara substanser per 100 g produkt. Fiber innehåller 15,5 gram kolhydrater 62,36.

Mineralkomponenten presenteras i en mängd som motsvarar kroppens behov när svarta bönor ingår i den vanliga menyn:

  • zink – 3,65 mg;
  • järn – 5,02 mg;
  • magnesium – 120,4 mg;
  • fosfor – 240,8 mg.

Uppkallad är inte hela sammansättningen av spårämnen, som alla finns det 23. Vitaminer presenteras med folsyra, fyllokinon, vitamin B6, niacin och andra som är medvetna om åtgärden. Nuvarande fettomättade och fleromättade syror accelererar lipidmetabolism.

Aminosyror är i antal två dussin och bland dem är kända – arginin, lysin, glutaminsyra och andra. Den rikaste kemiska sammansättningen skapar användbara egenskaper hos svarta bönor.

Studier av mat och medicinvärde av sammansättningen av svarta bönor har visat att detta är den mest användbara produkten av vegetabiliskt ursprung. Det rekommenderas för förebyggande av hjärtaktivitet, rengöring av blodkärlens väggar från kolesterol och för förbättring av hjärnans arbete. Självklart bestämmer han samtidigt att immunsystemet och matsmältningsorganet. Det är emellertid den svarta bonen som är den mest effektiva maten för förebyggande av cancer. Samma produkt är ett hinder för uppkomsten av typ 2-diabetes.

Svarta bönor av PretoAtt använda människor regelbundet i kost av svarta bönor, omärkligt och utan kosmetiska tweaks får de satinhud, glänsande hår och vackra naglar.

Related  En ny anthuriumblomma kan odlas från frön

Det är dock svarta bönor som är den mest tillfredsställande och svåraste produkten av alla bönor. Användningen av svarta bönor och skador på den är oskiljaktiga, om du behandlar beredningen av skålen slarvigt. Hjärtglykosiden i denna typ av bönor är närvarande i samma mängd som i andra, men på grund av bönans täta struktur tar det mycket längre tid att bryta den.

Dessutom är denna produkt avsedd för ett hälsosamt matsmältningssystem. Därför är bönorna i bästa fall uteslutna från menyn i skeden av förvärring av någon kronisk sjukdom. För människor i hög ålder kan du erbjuda rätter från sparrisbönor. De som diagnostiseras med gikt eller nephritis om bönor behöver i allmänhet att glömma.

Odlingszon

I det ryska köket trädgårdar att växa svarta bönor har nyligen blivitÄlskare började naturligtvis odla en exotisk grönsak i Ryssland, och odlingens odlingsteknik skiljer sig inte från andra bönasorter. Men i Kina, USA, Kanada växer denna typ av bön som en industriell gröda i stora områden. De levererar också produkter runt om i världen. Vi känner till sorterna “Preto” och “Kindi”, som skiljer sig i färg och storlek av kornen. Samtidigt är sorten “Preto” basen för brasilianska rätter, och Feijjads nationalrätt är 300 år gammal.

Från svarta bönor förbereda snabba, varma rätterDenna böna används i många länder i världen i vegetarisk mat och under fastande med troende.

Från groddarna av svarta bönor förbereder komplexa salladerAv särskilt värde är rätter från groddar av svarta bönor utan bönan själv. De är en självständig maträtt eller ingår i komplexa sallader. Den biologiska aktiviteten hos bönspirorna gör skålläkning.

Hur man väljer och lagar bönor korrekt

Sängar av svarta bönor i landetÖverraskande, bara svarta bönor skadas inte av bönor. Hon gör inte bara koppling på svarta pods. Därför är det vanliga skadedjuret mot denna bönantart inte hotat. Produkten kommer emellertid in i ett transparent paket för att säkerställa att frukterna inte delas upp i halvor, vilket sker med långvarig förvaring. Gamla bönor och smak förändringar.

Related  Fördelar och skador på vattenmelonsfrön för vår hälsa

Endast bönor av svarta bönor skadas inte av spannmålenVid hemuppfödning bör denna typ av bönor skördas i tid, och det är bra att torka kornet. Efter torkning i fria luften, är produkten kommer till torrhet vara, men att hålla bönorna innan det kalla vädret behovet svalt, är det bättre att använda den nedersta hyllan i kylskåpet. Förutom kornen finns det många andra buggar, som ibland kan infiltrera den söta frukten.

Video om fördelarna med svarta bönor