Blad av olika slags kalateiMånga fotografier av arten av blomman av kalatei imponerar blomstodlarens fantasi inte med bisarra blomställningar, men bladen med en unik färgning för varje sort. Hemlandet för denna typ av örtväxter är den tropiska zonen på den sydamerikanska kontinenten.

Den stora, höjd och 70-80 cm Qalat uppskattade inomhus fans gröda lövverk tillräckligt för enkel oval eller elliptisk form till det ursprungliga mönstret på arket sidan av plattan och den tjocka baksidan vinröd färg. Varje typ av kalatei, som i bilden, har sin egen unika prydnad. I vissa sorter är bladplattor upp till 20-40 cm långa markant korrugerade.

Det finns dekorativa och löviga inomhusväxter och sådana som glädjer blommodlare med spikiga blomställningar av olika färger. Samla i din hemsamling en ljus blandning av kalatej, du kan vrida ett fönsterfönster i skenet av en riktig tropisk skog.

Kalateja Varshevicha (Calathea warscewiczii)

Kalateja VarcevicDenna art hör också till den blommande arten av kalatei. Kalacheeu Varcevic kan erkännas av täta mörkgröna löv med lätta slag, som avviker från den centrala venen. Om arkets övre sida är sammet mönstrat, är bakytan, liksom många andra rumsrockar, lila-burgundy.

Kalateja Varshevicha, som hedra botanisten, för första gången beskrev artenBlomställning Qalat Varshevicha härrör från sinus arket har en gaffel skruvformigt vriden vita eller pinkish högblad, från vilka små pip, visparna attraherar insekter. Efter blöjan av blomkalaten, på bilden, bildas på sina petiole unga rosetter som används av blommodlarna för reproduktion av ett ovanligt hushåll.

Calathea Crocata

Blommande kalateisafronEn av de mest dekorativa typerna av catale, odlade hemma. Inte bara att arten har överraskande vacker vågig löv av en djup purpurfärgad nyans. En klar egenskap hos denna art är stora talrika blomställningar, ovanliga för kalatei av orangegul nyans. Det är tack vare färgen, nära färgningen av saffran, att Krokata kalathea fick sitt efternamn.

Crocatblomma av Kalatea i inredningenMånga odlare vet att detta eleganta ser ut som en saffronkalat. I jämförelse med närbesläktade arter är denna anläggning tillräckligt kompakt och tar inte upp mycket utrymme även på en fönsterbrädan. Men växtens natur är inte för överensstämmande, för att uppnå blomning och stabil tillväxt av mörkt lövverk är endast möjligt om alla krav på vård av denna gäst från de avlägsna troperna är uppfyllda.

På ett foto av en blomma av detta slag är det väl synligt hur orange orange blomställningar verkar mot en bakgrund av nästan svart lövverk. Dekorativ och lövkultur svarar perfekt på toppdressing, tolererar inte direkt solljus och drabbas inte av en transplantation, vilket ger möjlighet att öka den gröna massan.

Calathea dekorerad med ornament (Calathea ornata)

Kalatea dekoreradKalatea dekorerad dekorerad av ett antal relaterade arter långsträckta ojämna blad med en uttalad central venkel och ett kontrasterande mönster av vita remsor. Till förfogande för blommodlarna idag finns det ganska många sorter som är relaterade till denna vackra typ av kalatei. Men oftast i samlingarna kan du hitta Sunderian caladay med täta, breda ovala blad av mörkgrön oscar.

Dekorativa till växten ger tunna rosa eller vita ränder, parvisa från centrala venen till kanterna på plåten. Undersidan av bladet är brun eller burgunder i färg.

Sanderian's Calatea SheetHemma, Santareans kalathea växer inte över 50 cm, men i naturen kan kronan växa betydligt och nå till och med två meter i höjd.

Kalateia randig (Calathea zebrina)

Även om alla typer av kalatei inte skiljer sig i klagande temperament och får blommodlaren att ständigt uppmärksamma sig själv, är denna typ av karaktär helt nyckfull.

Krona kalatei randigKalatea randig eller Zebrina är mycket känslig för luftens torrhet, det kräver en näringsämne, mycket lös jord och uppmärksamhet vid vattning. I naturen växer blomman av denna typ av kalatei, som i bilden, snabbt och bildar en kraftfull vintergröna halvbuske upp till en meter i höjd. Med god omsorg blir en lika stor kalatea i huset.

Den speciella stolthet av randig kalatei är de stora bladen. Ett ljust glansigt ark med en längd på 50 cm är dekorerad med dekorativa slag av mörkgrön färg, undersidan av arket är tätt burgund.

Kalatea Lansifolia (Calathea lancifolia)

Löv kalatei lansifoliaDe arter av kalatea som presenteras i bilden refererar till några men väldigt uppskattade blommodlare blommande sorter av växter. Hemma, i troperna i Brasilien, lever kalatea lansifolia i förhållanden med nästan konstanta temperaturer, hög luftfuktighet och ett överflöd av mat. Samma atmosfär måste behållas av älskaren av inomhusplantor, för att beundra blommorna i kalatin på bilden.

Kalatea lansifolia är en stor husväxt, vars höjd kan nå 80 cm. Blommorna är belägna på korta peduncles i botten av ett bladuttag. Färg av corollas vit, eller något rosa. Bladen är långsträckta, tunna, ljusgröna i färg med mörka fläckar längs den centrala venen. På baksidan har bladplattorna av calatea av formen lansifolia en röd-violett färg.Blommor kalatei lansifolia

Calathea makoyana

Nära de tidigare växtarterna är kakatea Macaia, ursprungligen från Brasilien. Bladverket hos denna art är också täckt med kontrasterande fläckar, men plåtplattan är mer rundad, och på deras baksida mönster upprepar sig helt, inte bara i de gröna och brunröda toner.Kalatea Makoya

Calathea rubifarba (Calathea rufibarba)

Utseende av blomman av Rubatefathers kalateiDe skarpa långsträckta löven av den här typen av kalatei, som i bilden, i jämförelse med andra arter av denna växt kan tyckas vanliga. Lövverket har en slät grön färg, som i vissa sorter sträcker sig till baksidan. Och ändå är kalatan mycket attraktiv på grund av den vågiga formen av täta bladplattor, som sitter på långa bruna lila sticklingar.

Hemma kräver växten god näring och placering i diffust ljus. Vid efterlevnaden av villkoren för underhållet kan blomsterhandlaren få liten gul, som på ett foto, blommor kalatej.

Calathea bachemiana

Bladen av denna typ av kalatei är ganska smala och långa, upp till 35 cm. De håller på sig tunna långsträckta sticklingar och bildar en tät rosett över markytan. En karakteristisk egenskap hos arten är den silverfärgade färgen på bladplattans övre del, på vilken en mörkgrön prydnad i form av en elegant gren är tydligt synlig.

Kalatea BachemBlommorna kalatei Bachem är inte så dekorativa, som i kalateisafron, men de väcker väldigt mycket den allmänna bilden och är av intresse för fans av tropiska grödor.

Calatea rosepitca (Calathea roseopicta)

Calathea rozeopikta – kommer från Brasilien, där växterna når en höjd av 80 centimeter och en tilltalande utseende brokiga blad, som lika svårt att hitta även i andra typer av Qalat.

Kalatea rosetopikta sorter MedaljongOftast i samlingar av älskare av inomhus växter uppfyller kalateya Medallion. Denna sort kan erkännas av ovala läderliknande blad med mångfärgade ornament. Den centrala venen är rosa, olivborste är synliga runt den och nära bladbladets kant finns det ett figurerat band av krämig eller vit färg. Baksidan av bladen av denna blomma kalatei, belägen på pannkakor, crimson, mycket ljus.

Calathea loeseneri

Kalateia of the LoseneryUrsprungligen från ekvatoriella regioner i Ecuador, Colombia och Peru finns Kalaneya of Loseneri. Denna anläggning avger inte de ursprungliga färgerna i lövverk, utan att inta en värdig plats i samlingarna hos trädgårdsmästare på grund av den ljusa lansettlika blad och fina blommor stel Qalat.

Video om Zebrins kalatei