Kalanchoe of DergemonSkarpa gröngröna löv och kransar av små “spädbarn” på de skarpa kanterna. Denna bild är oftast född i fantasin när Kalanchoe nämns. Även om man inte vet hela namnet representerar människor Kalanchoe Degremona – den vanligaste formen av denna rumskultur i vårt land.

Beskrivning av Kalanchoe Degremona

Denna art av Kalanchoe i naturen finns på ön Madagaskar och i Kapregionen. I steniga torra halvöken kan vilda växter nå imponerande storlekar. Kraftfull upprätt stam Kalanchoe under gynnsamma omständigheter växa till 2-4 meters höjd, varvid åtminstone de nedre bladen faller ner tillväxten, och gradvis odrevesnevaet stam.

Denna höjd kan växa DergemonKalanchoe-bladen av Degremon är välkända. De är köttiga, triangulära i formen, avtagna. Med mycket mat når bladen ibland en längd av 20 cm. Förutom den grå eller mörkgröna färgen kan de vara blandade med bruna, lila eller lila fläckar och ränder. På den kantiga kanten bildas rosetter av nya växter, som gradvis utvecklas, bildar en stam, ett par riktiga löv och luftrötter. Som ett resultat, kommer miniatyrbuskarna snabbt i rot och börjar växa.

Dergemon på vindrutanI naturen blommar denna art av Kalanchoe regelbundet, lägger knoppar under förkortningsdagen av ljus. Och de rosa-violetta eller brunaktiga blommorna öppnar på vintern samlas i en stor blomställning, belägen på en långsträckt upprätt pedunkel.

Kalanchoe Degremon berömmelse fick en rekord uthållighet och förmåga att reproducera, liksom för långa beprövade läkande egenskaper juice och massafabriker.

Terapeutiska egenskaper hos Kalanchoe Degremona

Den mest kända produkten av medicinskt syfte är saften från de saftiga köttiga bladen i Kalanchoe.

Lövet av en vuxenväxtJuicen av denna växt och vattnet från de krossade bladen används som en antiinflammatorisk, hemostatisk och sårläkningsmedel. Dessa terapeutiska egenskaper Kalanchoe Degremona visar med alla slags hudsjukdomar, nötningar och svårt att läka sår. Om du landar en Kalanchoe i trädgårdsplanen på ett landplot, och om vinteren återplanterar det i en kruka, kommer det att finnas ett underbart tillfälle att använda sina medicinska egenskaper året runt.

Färsk juice är ett erkänt naturmedel för bihåleinflammation, akut och kronisk rinit. I detta fall uppvisar Kalanchoe antimikrobiella, lugnande och desinficerande egenskaper.

Officiell medicin stöder och utvecklar till och med människors erfarenhet. Det är bevisat att Kalanchoe Degremona används vid behandling av purulenta inflammatoriska processer, under återhämtning från kirurgiska ingrepp, inom tandvård och gynekologi. Juice från färska gröna blad hämmar aktiviteten hos Staphylococcus aureus och streptokocker.

Idag forskar biokemister plantens antivirala förmåga, till exempel mot influensaviruset. Möjligheten att använda de terapeutiska egenskaperna hos Kalanchoe Degremon som läkemedel för att bibehålla och stärka immuniteten och allmän resistans hos organismen studeras.

Ta hand om Kalanchoe: foto och beskrivning av grundläggande tekniker

Med omsorg ger växten många barnVäxa i hemmet Kalanchoe Degremona kommer inte vara svårt även för blomsterhandlaren-nybörjaren. En växt som tillhör succulenter är inte förgäves betraktad som en symbol för en unik förmåga att reproducera och överleva. Det strider inte heller på marken eller till potten, det är torktåligt och kan växa med brist på ljus. Men alla dessa restriktioner passerar inte för Kalanchoe utan spår och återspeglas i sitt utseende.

Med brist på ljus sträcker skotten ut, bladen, som med överdriven jordfattigdom och sällsynt vattning, blir tunnare, blir bleka och tröga.

Vilka villkor och vård krävs för växten, hur man vattnar Kalanchoe för att stödja sin hälsa och tillväxt? Precis som många succulenter behöver Kalanchoe Degremon inte en stor gryta och bördig jord. För plantering av en växt, är det bättre att klara jorden för succulenter eller kaktusar. Den är tillräckligt ljus, lös och vad som är viktigt för den här kulturen, behåller inte mycket fukt, vilket kan leda till att rötterna sönderfallas.

En av sorterna av DergemonyOm det inte finns någon klar jord, kan du i lika delar blanda gräs, sand, övervuxen med humus och krossad smul av grus eller tegel. I botten av potten behövs ett dräneringslager. Det skapar de vanliga förhållandena, som i bilden, för Kalanchoe Degremona, för de bästa resultaten och till och med beundrar de stora blomställningarna av långsträckta blommor.

Suckulenter, inklusive Kalanchoe, är känsliga för fluktuationer i temperatur och ljus.

I naturen, på platser där dessa växter uppstår, kan temperaturen på sommaren nå 30 ° C. På natten kyls luften till 17-20 ° C. I rumsförhållanden är det särskilt viktigt att inte låta temperaturen sjunka under 15 ° C och dess långsiktiga överskott av 27 ° C. Under vintern är en kalanchoe Degremon upplysta området avstånd från värmeaggregat och eventuellt utkast, därmed minska vattna till stagnation av fukt rötter inte är skadade.

Sommar Kalanchoe kan planteras på platsenPå sommaren känns buskarna bra på balkongen, verandaen eller i trädgården. Vid den här tiden behöver Kalanchoe, tvärtom, mer vatten, och om det saknar det, blir bladen synliga och blir märkbart tunnare. För att inte misstas med att vattna, innan du vattnar Kalanchoe, är det bättre att kontrollera markfuktigheten. Om det är helt torrt med en eller två centimeter, kommer vattnet att gynna växten.

Kalanchoe älskar och väl tolererar starkt ljus, förutom solens brännande strålar, från vilka buskarna måste skuggas.

Blomningar av DergemonFör att stimulera blomningen, som i bilden, handlar Kalanchoe om ett sådant förfarande som konstgjord begränsning av dagsljusets varaktighet. Om busken kommer att ligga på en lätt fönsterfönster bara 8 till 10 timmar om dagen börjar knopparna lägga sig på spetsens spetsar. Innan blomningen börjar, kan Kalanchoe matas flera gånger med en blandning för blomväxter eller succulenter samt säkerställa korrekt vattning och vård.

Efter blommande kommer en period när växten återställs inom en månad, och ger sedan en ökning av löv och skott.

Vid den här tiden tas inte bara de torkade blomstarmarna bort, utan också beskärda skott som är överdrivna vuxna och nakna, vars spetsar kan användas hemma för att sprida Kalanchoe.

Hur sprids Kalanchoe hemma?

Från en vuxenväxt kan du få mer än hundra små plantorMycket opretentiös, ständig Kalanchoe Degremona är känd för sina många sätt och enkel reproduktion. Du kan få en ny buske med hjälp av stamklyftor och löv, lager och många barn, som bokstavligen täcker kanterna på bladen på vuxna växter. Innan hemma multiplicera Kalanchoe med hjälp av sticklingar, från växten:

  • med en skarp kniv eller ett blad, skära av spetsen av en hälsosam skott;
  • För hand, separera fingrarna försiktigt sidoskottet i axillärbladet.

Läkemedelsbädden i husetOm en sådan process har antennrötter, kommer detta bara att förenkla roten. Ta sedan bort de nedre löven från stekarna och lämna dem för en dag för att torka skärplatsen. Den färdiga processen placeras i fuktig sand eller substrat i ett djup på 3-5 cm, och det är inte nödvändigt att använda en tillfällig kapacitet. Kalanchoe Degremona tar perfekt rot, och sticklingar kan omedelbart planteras i en permanent pott avsedd för dem. Marken runt den nya anläggningen komprimeras och efter 7-10 dagar vid en temperatur av 20-25 ° C.

Vård av Kalanchoe från planteringsdagen är endast i tidig vattning.

Sticklingar kan transplanteras till en permanent platsDet är inte svårare att få en växt från en liten baby. Ofta faller dessa rosetter rot och bildar en vänlig “undergrowth” under den vuxna Kalanchoe. Därför kan de planteras omedelbart i permanenta krukor. När unga skott nådde en höjd av 15-20 cm, kalanchoe Degremon nypa kronan på detta sätt orsakar förgrening och bildandet av en kompakt, lätt att växa buske.

Video om livets blomma – Kalanchoe