saftig söt persika frukterDet finns många människor som älskar persikor från hjärtat, vars fördelar och skador är av intresse för alla som följer deras hälsa. Juicy sammetsfrukt från Kina har länge odlats inte bara i denna region i Asien, men över hela världen. De är kända för sin känsliga smältmassa, söt smak och fantastisk arom. Samtidigt som persikor mognar, förutom sockerarter, ackumulerar de en massa användbara ämnen som blir en värdefull kostprodukt.

Vad är användbart för en persika? Vilka mineraler och vitaminer får kroppen om du regelbundet innehåller dessa frukter i kosten?

Näringsvärde och kaloriinnehåll av persikor

äter persikor

Av stenfruktkulturerna är persikor bättre än andra för att få sötma. I solen ackumuleras finfibermassa för sommaren upp till 9-12% socker och mindre än andelen syror.

Den här kombinationen lockar och jagar efter delikatesser av testor och gourmeter i alla åldrar. Totalt 100 gram frukt innehåller:

 • ca 1 gram proteiner;
 • en obetydlig mängd fetter;
 • 9,5 gram kolhydrater;
 • 0,5-1 gram organiska syror;
 • 2,1 gram fiber;
 • 0,6 gram aska;
 • 86 gram fuktighet.

juice från mogen persikaKaloriinnehållet i persikor per 100 gram är bara 45 kcal. Frukten innehåller askorbinsyra och betakaroten, en grupp av vitaminer B och biotin, niacin, vitaminer E och PP. Bland makroelementen, som är rika på denna typ av sten, fosfor och natrium, kalium och kalcium, magnesium, svavel och kisel. Förteckningen över spårelement innehåller järn och zink, koppar och aluminium, jod och fluor. Ett så brett spektrum av bioaktiva föreningar förutbestämmer fördelarna med persikor och skador, vilket inte utesluts med slarvig användning.

Fördelarna med persikor för hjärtat och cirkulationssystemet

persika är bra för hjärtatTack vare innehållet i kalium, magnesium och vitaminerna, hjälper köttet av mogna frukter till att stärka hjärtat, stora kärl och kapillärer. Måttlig konsumtion av persikor varnar:

 • bildning av trombi;
 • ackumulering av skadligt kolesterol och deponering av det på blodkärlens väggar;
 • sjukdomar förknippade med hjärtrytmstörningar.

En hög koncentration av E-vitamin innebär att frukten kan stimulera vävnadsförnyelse. Dessutom är fördelarna med persikor, rik på järn, tydliga i anemi, nervös utmattning, stress och kronisk trötthet.

Vilka är fördelarna med persikor för matsmältning?

persika har en diuretisk effektDietfibrer, som ingår i pappersmassan, och även täckt med flätig hönsskal stimulerar matsmältningsförfaranden. I motsats till vanliga missuppfattningar kan villi inte orsaka intestinal upprördhet. Om säkerhetsnormerna observeras:

 • stödja hälsosam peristaltik
 • främja matsmältning
 • förbättra absorptionen av näringsämnen
 • hjälp vid tidpunkten för borttagning av toxiner och toxiner.

Related  Odla lurfyllda faktum – plantera och sköta på det öppna marken

Rening av persikor sträcker sig inte bara till mag-tarmkanalen. Frukt har en uttalad kolagogue och diuretisk effekt. Frisk efterrätt från soliga frukter hjälper till att eliminera puffiness, ta bort överflödig vätska och på ett naturligt sätt för att upprätthålla blodtrycksnivån.

Att veta diuretikum förmåga och hur många kalorier en persika, skulle man kunna hävda att frukten kan ingå i menyn som vill gå ner i vikt eller behålla vikten.

Persikor för friska ben och hud skönhet

persika är bra för hudenOrganiska syror, kalcium och fosfor tjänar till att stärka ben, påskynda regenerering och förbättra deras struktur. Detsamma gäller för hälsovård och vävnadsföryngring.

Självklart kommer fördelarna med persikor under graviditet, ungdom och äldre att vara maximala. Det viktigaste är att känna till åtgärden, vilket inte tillåter överskott.

I små kvantiteter, men regelbundet, rekommenderas frukterna för artrit, osteokondros, osteoporos och tecken på reumatism. I detta fall kombineras förstärkningseffekten med rengöringseffekten. Tack vare frukt, lämnar kroppen salt, överskott av fukt och toxiner utan dröjsmål.

Fruktsyror, mineraler och vitaminer av persikor är fördelaktiga inte bara för tillståndet för vävnader och inre organ. Extern applikation ger huden:

 • aktiv mildring
 • hydratisering;
 • Rengöring av överskott av hudutsöndring, fett och damm;
 • mat.

Praktiskt taget fullständig frånvaro av skada och fördelar med persikor för den mest känsliga huden har länge uppskattats av kosmetologer. Komplexverkande, till exempel, som en del av en mask, tar den saftiga massan gradvis bort inflammation, släpper ut rynkor, ljusar och mjukar ut hudfärgen.

Den allmänna förstärkande effekten av persikor

källa till vitaminerPersikor är en utmärkt källa till vitaminer, mineralsyror och andra ämnen som en person behöver för god hälsa, energi och hälsa. Bland annat är söta sommarfrukter:

 • stärka immunitet, hjälpa till att motstå stress och säsongsbetonade katarralsjukdomar;
 • påskynda återhämtning och återhämtning efter sjukdom
 • öka arbetsförmåga och minne;
 • arbeta som antioxidanter, så att ungdomar kan förlängas.

Det finns en uppenbar fördel med persikor under graviditeten och i andra situationer i samband med frekventa förändringar i humör. Frukt innehållande socker, kalium, magnesium, mineralsalter och syror, balansera psyken, sätt på ett positivt sätt.

Persikor under graviditet och amning

persika med amningOm persikor är avsedda för en kvinna som förväntar sig en baby, måste du se till att frukterna inte orsakar en allergisk reaktion. Kan persikor ges under amning? Som med graviditet att inkludera i södra frukter bör behandlas med försiktighet, speciellt om denna produkt inte tidigare varit en del av den vanliga kosten.

Related  Vilken vård behöver hibiscus hemma?

Två eller tre foster per dag kommer inte att orsaka skador, och fördelarna med persikor kommer att uttryckas vid avlägsnande av symtomen på morgon sjukdom. Juicy ruddy frukt hjälper till att upprätthålla hemoglobinnivåer, förhindra beriberi och förbättra humör.

Kontraindikationer för användning av persikor

Trots den överflöd av användbara egenskaper kan en persika orsaka hälsorisker. Detta händer med vårdslös och överdriven användning. En hög koncentration av socker gör fostret inte så önskvärt för diabetiker. Personer som är benägna att allergier bör också behandla frukter med noggrannhet.

Riskkategorin inkluderar patienter med gastrit med hög surhet, tendens till diarré eller lider av dyspepsi. Överdriven fascination med flätiga frukter kan orsaka frustration och försämring av förvärringen av kroniska sjukdomar i matsmältningskanalen.

Intressant om de användbara egenskaperna hos persikor – video