mogna fikonfrukterFikonträdet eller fikonträdet är en av de första växterna vars värde har blivit erkänt och förhärligat av människor. Sweet, tillfredsställer snabbt hunger fikon, användbara egenskaper som inte lämnar likgiltiga healers Grekland, Rom, Mellanöstern och Asien, har upprepade gånger beskrivits i stor litteratur, avbildad i målningar och skulpturer av konstnärer av antiken och renässansen. Och idag, när den biokemiska sammansättningen av färska och torkade frukter är helt studerad, har fikonet inte förlorat sin popularitet.

Under de senaste fyra hundra åren har fikonträden väsentligt utökat området för deras tillväxt. Figs odlas inte bara i det historiska hemlandet, Mellanöstern och Nordafrika, men också på den amerikanska kontinenten. Värmekärlekskultur har också slagit sig på Rysslands Svarta havskust. Men på grund av kortvarig lagring utsätts friska frukter runt om i världen främst på torkning och bearbetning.

Kaloriinnehållet i fikon

sylt från fikonOch bara de tornade vinbären och soltorkade välsmakande, näringsrika och innehåller många bioaktiva ämnen. Emellertid är kaloriinnehållet i fikonet och dess näringsvärde olika i detta fall.

100 gram färsk fikon innehåller:

 • 1,5% av proteinerna;
 • 0,4% vegetabiliska fetter;
 • 4,9% kolhydrater;
 • 12,5% aska;
 • 1,4% fuktighet.

Frukt rik på fiber, som de mognar, ackumulerar en betydande mängd sockerarter, som bestämmer eftersmak och högt näringsvärde. Flera färska bär uppfyller helt sult, men samtidigt innehåller 100 gram frukt endast 74 kalorier.

Som ett resultat av torkning är de användbara egenskaperna hos fikon helt bevarade och till och med multiplicerade. Men tillsammans med fuktförlusten ökar koncentrationen av kolhydrater.

Innehåller upp till 37% av sockerarter torkade frukter ta in kroppen 254 kcal för varje 100 gram. Detta bör beaktas om en person är ordinerad en diet eller strikt viktkontroll är nödvändig.

Hur användbart är fig

rutin i fikonens massaLiksom andra produkter av vegetabiliskt ursprung innehåller fikonfrukter vitaminer och mineralsalter, sockerarter och organiska syror, fibrer och andra föreningar som kan påverka människors hälsa. Därför bestäms användningen och skadan av fikon för kroppen av dess biokemiska sammansättning. I sammansättningen av färska och särskilt torkade frukter mycket:

 • vitalt viktiga B-vitaminer;
 • mikro- och makroelement, bland annat magnesium och järn, kalium och kalcium;
 • oumbärlig för aktiv nedbrytning av cellulosa.

Related  Vi kommer att berätta om du kan äta granatäpple med stenar

Fastän fikon inte kan kallas en källa till askorbinsyra, hjälper rutinen i sin massa till assimileringen av detta vitamin. Samma komponent i kombination med flavonoider och naturliga antioxidanter stärker kärlen, ansvarar för regenerering och cellulär föryngring.

Grov fiber, som lämnar det mesta av fikonfrukten, rensar tarmarna perfekt och aktiverar sitt arbete, kämpar med ackumulering av toxiner och motstår utvecklingen av patogen mikroflora.

Användbara egenskaper hos fikon

tillsätt fikon till grötHuvudfälten för terapeutisk applicering av fikonens egenskaper är gastroenterologi, kardiologi och neurologi. Grönsaksråvaror används för att göra laxermedel, stärkande kapillärer och kosmetiska preparat.

Hur användbart är fikon för självständig användning? Införandet av dess frukter i kosten kommer att vara mest fördelaktigt:

 1. Friska frukter används vid behandling av sjukdomar i kärlsystemet, inklusive högt blodtryck, tromboflebit, åderbråck.
 2. Figurer är ett utmärkt laxermedel. Det rensar snabbt och försiktigt tarmarna, stimulerar sitt arbete och tar bort ackumulerade toxiner och toxiner från kroppen. För övrigt uppträder desinfektionsmedel, antibakteriella, antiinflammatoriska effekter av frukter.
 3. Med diaphoretiska egenskaper bidrar fikonfrukter till att ta bort värmen.
 4. Med yttre användning mjukar och mår massan huden. Användbara egenskaper hos fikon kan ta bort rodnad och irritation.

dessert från fikonIdag studerar läkare effekten av frukt på cancerceller, liksom möjligheten att använda fikon i inflammatoriska sjukdomar i levern.

Med en baksmälla, efter en inhemsk förgiftning eller annan förgiftning, gör fena med fördel och utan kroppskännet underlättande av tillståndet, påskyndar återhämtningen.

Mjölkfigurer från hosta: recept och applikationsfunktioner

Mjukt, fibröst kött av fikon i folkmedicin har länge använts som en gallrande slem, expectorant. För detta gör du ett avkok av torkade frukter i mjölk. Varmmedicin mjukar effektivt den irriterade halsen, minskar smärta och påskyndar återhämtningen. En söt smak av avkoket är väldigt populärt bland både vuxna och barn.

Related  De viktigaste typerna och minnesvärda sorter av brugmansii

fikon med mjölk mot hostaReceptet på ett fikon med mjölk från en hosta är väldigt enkelt. Ett glas drickmjölk tas med 2-3 fikon, som noggrant tvättas med varmt vatten. Ingredienserna sätts på en liten eld och omrörs, kokas tills två tredjedelar av den ursprungliga volymen lämnas i behållaren.

Att hosta botemedel var mest användbar, det bör vikas och lämnas i flera timmar för att insistera. Buljongen tas varmt tre gånger om dagen för 100-150 ml åt gången. Så användbara egenskaper av fikon kommer att avslöjas i full kraft.

Fig under graviditet och amning

användbar smörgås med fikonFigurer i överflöd innehåller kostfiber, vitaminer och spårämnen som kommer att vara användbara för en kvinna som väntar på en bebis eller redan ammar en bebis.

Under graviditeten sätter ett växande foster tryck på matsmältningssystemet. Som ett resultat är förstoppning inte utesluten. Hantera dem och förhindra nya sjukdomar kommer att hjälpa en liten mängd färska eller torkade frukter som en efterrätt eller ett lätt mellanmål.

Man bör komma ihåg att att engagera sig i fikon under graviditeten är inte värt det på grund av hög sockerhalt. Du kan bara inkludera frukten i menyn efter att du har kontrollerat att det inte orsakar allergiska eller andra negativa reaktioner.

Kontraindikationer för användning av fikon

Liksom många andra produkter av vegetabiliskt ursprung har fikon både användbara egenskaper och kontraindikationer för att äta. Med extrem försiktighet bör tillskrivas frukten för dem som lider av sjukdomar i mag-tarmkanalen i det akuta skedet. Inkludera inte fikon i kosten om det finns en tendens till diarré.

Neka att äta fikon kommer att ha diabetiker och allergier enskild intolerans mot exotiska frukter. Den sista riskkategorin inkluderar gravida och ammande kvinnor. Figs med amning introduceras i menyn mycket noga, inte bara efter reaktion av moderns kropp, men också barnet.

Related  En searing exotisk krydda är en nejlikor. Användbara egenskaper och kontraindikationer

En hög koncentration av organiska syror i färsk frukt kan leda till en förvärring av gikt, pankreatit och urolithiasis. Bara när man följer reglerna för personlig säkerhet, kommer utsökta söta frukter att ge mycket nöje och inte skada hälsan.

Video om användningen av fikon för kroppen