Te med citronTe eller infusion av fermenterade och speciellt torkade blad av en tebuske är favoritdrinken i hela världen. Vägarna för bryggning och konsumtion kan skilja sig allvarligt, men först uppträdde i Ryssland kom te med citron till smak i olika delar av världen.

Anledningen till popularitet är:

 • i en idealisk kombination av smak och arom av växtkomponenter;
 • i chansen att släcka din törst med en varm och kall dryck;
 • i smaksatt infusion med lågt kaloriinnehåll
 • i fördelarna med att kroppen ger färskt te med citron.

Sammansättning och kaloriinnehåll i te med citron

Användbart kallt te med citron och mintEn skiva färsk citron, tillsatt till varmt te, erkänns över hela världen som en rysk bryggningsmetod, även om traditionen med smak av en torkad torkad persikedryck länge funnits i England, Tyskland och andra europeiska länder. Amerikaner föredrar att pressa fruktjuice i koppen. Men i båda fallen blir te inte så doftande och mättat.

Med rätt bryggning av te med citron i allt det biologiskt aktiva, som finns i bladbusken och i saftiga frukter kombineras.

Drycken är rik på vitaminer, pektiner, syror, proteiner, sockerarterDärför dricker du hela koppen, du kan förvänta dig att kroppen kommer att få en betydande del:

 • eteriska oljor;
 • tanniner;
 • vegetabiliska alkaloider;
 • aminosyror;
 • vitaminer;
 • spårämnen;
 • naturliga pigment.

Med tillsats av citron, som i bilden, är te berikat med syror, pektiner och vitaminer, eteriska oljor, sockerarter och proteiner. Kaloriinnehållet i en dryck utan tillsats av socker eller honung överskrider inte 1 kcal per 100 gram. Men sötat te med citron kaloriinnehåll är högre och varierar från 29 till 31 kalorier per kopp.

Te med citron: fördelarna och skadorna på drycken

Kombinationen av biologiskt aktiva substanser i te med en ny citronskiva tillåter oss att prata om fördelarna med en varm dryck med förkylning och risken för deras förekomst.

Askorbinsyra, eteriska oljor och phytoncider av citron hjälper till att klara infektionspatogenerna, återställa reserven av styrka och stärka immuniteten.

Related  Ett urval av 16 bästa tidiga blommor för dekoration av stugan

Te med citron och ingefäraDenna åtgärd kan förväntas från både svart och grönt te med citron. Om patienten har feber, orsakar drycken ökad svettning. Användningen av medicinskt te:

 • lindrar törst;
 • underlättar andning med förkylning
 • accelererar processen för sputumutmatning;
 • mjukt torkar och desinficerar slemhinnan i halsen och munhålan.

Drycken har en fördelaktig effekt på kärlsystemet, vilket reducerar risken för kolesterolplakbildning, förbättrar kärlens elasticitet och patency. Antioxidanter i te med citron – ett kraftfullt effektivt verktyg för att upprätthålla ungdom och arbetsförmåga.

Svart te med kanel och citronRegelbunden användning av svart te med en skiva sur citrus kan du aktivera hjärnaktivitet och inte uppleva trötthet även med extraordinär mental och fysisk stress, stress.

Te med citron är bra för magsyraSmaksatt infusion med honung är ett utmärkt verktyg för att normalisera trycket, få en livslängd och rehabilitering efter de allvarligaste sjukdomarna. Mikroelementen i honungsbien gör te till en sann elixir för människors hälsa.

Te med citron hjälper till att upprätthålla matsmältningsprocesser med minskad syra, och används också i kostvanor för att minska vikten. Ännu mer effektivt för att förlora vikt te med ingefära och citron.

Men med en så imponerande förteckning över förmåner kan du inte behandla drycken utan tanke. Eftersom den biologiska komponentens höga aktivitet betyder att fördelarna och skadorna från te med citron går åt sidan:

 1. Även om drycken är prisad för bakteriedödande och antibakteriella egenskaper, kommer en hög koncentration av syror att vara skadlig och kan orsaka en förvärmning av gastrit med ökad syrahalt och magsår.
 2. Det finns en fara för hud- och andningsreaktioner när man dricker te, om en person är utsatt för allergier mot citrusfrukter. Det är av den anledningen att du inte får delta i gott te för framtida mödrar och småbarn.

Related  Blomrikets stora representant är en jungfru

Te med citron: hur man förbereder en helande drink

Lär dig att laga hälsosamt teAtt citron i kombination med te gav maximal nytta, dopp inte en aromatisk skiva i bara kokande vatten. Hög temperatur förstör de flesta av vitaminerna, flyktiga ämnen lämnar omedelbart drycken, även innan den är full. Helst får en citronskiva införas vid en temperatur under 75 ° C.

Den phytoncides och eteriska oljor, som citronen är så känd för, finns i zest, så det är inte nödvändigt att rengöra det innan du förbereder teet. Men det är oerhört viktigt att tvätta frukten ordentligt. Gör detta under rinnande varmt vatten med en pensel eller tvättduk.

Otroligt användbart och gott te med citron, som i bilden smaksatt med ingefära. En sådan drink aktivt toner, har en antiinflammatorisk, antipyretisk effekt och bidrar också till att klara av övervikt som en del av en komplex diet.

Förberedelse av te med citron och ingefäraAlla kan dra nytta av te receptet med ingefära och citron. Drycken är lätt att förbereda, och alla dess ingredienser är tillgängliga:

 • Gingerrotet tvättas noggrant och slipas med en rivare;
 • Citron tvättas under en ström av varmt vatten och skärs i tunna skivor;
 • i kokande vatten sätta in ingefäramassan och på en liten eld sätta vätskan i koka;
 • kapaciteten avlägsnas från elden, och svart eller grönt te bryggs med ingefäravatten;
 • under locket drickas drycken i ca 8-10 minuter;
 • te med gingerrot hälls genom en sil
 • För det förflutna sedan avlägsnandet från elden, är teet tillräckligt för att kyla, så att du kan lägga en citronbit eller lite pressad ur fruktjuicen.

I teet kan du lägga till honung, kanelOm så önskas kan du lägga till en nypa peppar, saffran eller kanel till drycken.

Related  Uppmärksamhet på blommodlare lockas av blåa malar på grönska i Uganda

Mycket gott och användbart är en drink, om du lägger till en skivad citron, förblandad med socker eller honung. Receptet på te med ingefära citron och honung hjälper till med inflammatoriska sjukdomar i andningssystemet och nasofarynx, med värme och överarbete.

På vintern värmer det bra och skakar av te med citron, bryggt med kryddor som kanel, nötkött och kardemumma. Och på varma sommardagar finns inget bättre än en kall citronte med mint, kamomill och timjan.

Video om te med citron