honung och nötterBland de många gåvorna i naturen som kändes och användes av människor sedan samlingsdagarna var naturligtvis alla slags nötter och honungsbina. Valnötter med honung är fortfarande uppskattade för sin utmärkta smak, förmågan att snabbt mätta och för de enorma fördelar som dessa naturliga produkter ger till människokroppen.

Traditionell medicin kombination av honung och valnötter har länge använts:

 • att stärka kroppen;
 • att bekämpa inflammatoriska sjukdomar i andningssystemet;
 • som ett effektivt botemedel mot manlig impotens
 • vid problem med en kvinnlig sfär.

Moderna läkare och biokemister har bekräftat att de flesta doktors intuitiva gissningar är fullständigt bekräftade. Och orsaken till fördelarna med valnötter med honung ligger i den rikaste kompositionen av denna naturliga gåva av naturen.

Honung med valnötter

För att förstå varför honung och valnötter är användbara kommer uppräkning av de bioaktiva komponenterna som ingår i deras komposition att hjälpa till. Det är allmänt accepterat att bin är en utmärkt energikälla som kroppen får tack vare kolhydraternas överflöd. Fruktos, sackaros, glukos och andra typer av sockerarter, som bestämmer smak och värmevärde för honung, står för upp till 82 av varje hundra gram av produkten.

naturlig honungFörutom honung har B-vitaminer, askorbinsyra och vitamin E-biten och K. En lista med mikroelement innefattar kalium och zink, magnesium, fosfor, järn, kalcium och natrium.

Blandas med valnötter, visar honung alla dess användbara egenskaper, dessutom berikas av dyrbara oljor, som finns i överflöd i kärnan av mineraler och proteiner.

Valnötter, till skillnad från honung, innehåller nästan alla kända vitaminer, de är rika inte bara i kolhydrater utan också i proteiner och fetter. I spår listan i stället för zink, järn, magnesium, kalium och andra föreningar som är närvarande mineraler såsom fluor, selen, mangan och kobolt. Kärnor – ett magasin med mer än två dussin aminosyror och fettsyror, som spelar rollen av de viktigaste antioxidanter.

Related  Vi växer en ovanlig husblomma Vriesia hemma

skalla nötterHonung hjälper näringsämnena att absorberas, och de kompletterar och ökar biodlingsprodukternas medicinska egenskaper. Men med stor nytta kan skadan från honung och valnötter vara mycket allvarlig, om du inte tar hänsyn till:

 • Högsta kaloriinnehållet i den färdiga blandningen;
 • De tillgängliga medicinska kontraindikationerna, inklusive pankreatit. Peptisk sår och gastrit i scenen av exacerbation, liksom andra sjukdomar i inre organ;
 • risken för allergiska reaktioner.

Innan du använder en söt drog eller en användbar behandling, behöver du få en rekommendation från en specialist, och kom ihåg visdom av portioner.

Varför är valnötter med honung användbar?

honung fyllda nötterHonung med valnötter efter tillagning utsätts inte för termiska effekter, så det behåller absolut alla användbara egenskaper hos ingredienser och används aktivt:

 • med katarralsjukdomar;
 • i inflammatoriska processer som täcker andningsorganen;
 • med obalans av intestinal mikroflora;
 • efter långa svåra sjukdomar, när en person behöver en tidig rehabilitering
 • under intensiva fysiska och mentala belastningar som en profylax mot trötthet, utmattning
 • med risken för uppkomsten av depressiva tillstånd, frekvent sömnlöshet, huvudvärk.

Känt är användningen av valnötter med honung för män. Enkla att förbereda, läckra och otroligt effektivt sätt att hjälpa till att klara av de symptom på stress, trötthet, utgör reserv krafter efter en hektisk dag, samt återupprätta förtroendet för dig själv som en man.

Nötter med honung för immunitetAntiinflammatoriska egenskaper hos honung hittar ansökan i kampen mot prostatit. En rik uppsättning spårämnen, inklusive zink, fosfor, koppar, mangan, magnesium och de mest värdefulla aminosyrorna, kommer in i kroppen:

 • har en fördelaktig effekt på könsorganens blodtillförsel
 • förbättra den hormonella bakgrunden;
 • stimulera arbetet i genitourinary systemet;
 • upprätthålla en positiv känslomässig stämning.

Resultatet är en förbättring av övergripande välbefinnande och ökad styrka, med regelbundet intag av honung och valnötter.

På samma sätt verkar honung med valnötter på kvinnornas reproduktionssystem och dess tillstånd som helhet. Anledningen ligger i den unika kombinationen av vitaminer och mineraler:

 • aktivt förbättra arbetet i hjärt- och kärlsystemet;
 • stödja hormonbalansen
 • förstärkning av immunitet
 • stimulera regenerering av vävnader.

Related  Problem med dracaena – gula och torra löv

Därför är det för kvinnor att en valnöt med honung är nödvändig när det gäller planering av graviditet, återställning av födelsevården, predisposition mot anemi och andra lika viktiga situationer.

Hur man lagar mat och hur man tar valnötter med honung?

krossade nötter med honung

En blandning av honung och valnötter är inte bara läckra, användbara men också mycket enkla att förbereda. Det är bara viktigt att ha färsk honung av hög kvalitet och noggrant rengöras, lätt, utan tecken på mögel eller skada på mutterns kärna.

För att förbättra valetens matsmältning är deras kärnor preliminärt markerade. Delar kan vara olika. Honung, som hälls råmaterial, värms inte alls, annars kommer det välsmakande läkemedlet inte bara att förlora några användbara egenskaper, men det kan också skada kroppen. Den färdiga produkten är stängd med lock och får stå. På en dag kan honung med valnötter användas som behandling eller som terapeutisk och profylaktisk.
Detta är det enklaste sättet att förbereda blandningen. Det kan ge ännu större nytta om du, tillsammans med nötkärnor, lägger krossade torkade aprikoser, pommes frites och grundligt tvättad citronskal. En sådan delikatess är oumbärlig med en tendens till förstoppning, viljan att försiktigt och säkert rensa kroppen såväl som på vintern när bristen på vitaminer är akut.
Hur man tar valnötter med honung? Dagskursen beror på ålder och tillstånd för människors hälsa. För att inte skada kroppen är det bättre att inte missbruka en kalori och mycket aktiv produkt. Om det finns kroniska sjukdomar eller allergier är det bättre att konsultera en läkare i förväg.

Grön valnöt med honung: Tinktur och recept av italiensk sprit

gröna nötter med citron och honungFör medicinska ändamål kan du inte bara använda mutterns mogna kärnor, men också gröna frukter rika på organiska syror och tanniner. På grund av dem gör de oftast en alkoholtinktur med honung eller honungsirap.

Related  Landning på den öppna marken av soliga påskliljor

Men ett användbart verktyg från honung och grön valnöt kan enkelt omvandlas till en fin italiensk sprit Nocino, som i många århundraden traditionellt har förberetts i landets norra provinser.

För 700 ml vodka behöver du:

 • 20 utvalda skivade gröna vaxmuttrar;
 • 400-600 gram frisk flytande honung;
 • 1 citron
 • 1 orange;
 • 15 kaffebönor;
 • en tesked kanelpulver eller en pinne av denna krydda;
 • en pod med naturlig vanilj.

Förberedelse av italiensk Nocino LikörAlla ingredienserna blandas i ett glasbehållare med en bred hals, stängd och lämnas för att infunderas. För extraktion för att vara mer aktiv skakas vätskan dagligen. Efter 60 dagar, när tinkturen förvärvas en tjock brun-svart färg med en grön nyans, kan likören konsumeras.

redo att äta likör NocinoIntressant, drycken av den gamla receptet skyddar helt de positiva egenskaperna av honung och valnötter, berika dem med vitaminer, eteriska oljor och citrus syror, samt ljusa antibakteriella, antiinflammatoriska effekter av kanel.

Video om fördelarna med valnöt med honung för män och kvinnor