Gingerrotet gav de första groddarnaMed ingefära, som en användbar och välsmakande krydda, är människor bekanta i många årtusenden. Odlingen av ingefära i hemmet har blivit tillgängliga relativt nyligen, och en sådan ovanlig kultur rum och vackert dekorera huset, slå alla spik blomställning, och ge lite, men riktigt hälsosam skörd.

Var och hur växer ingefära i naturen?

Ingefära växer i tropernaPå europeiska köpare av livsmedelsbutiker och i samlingen av blomsterodlare kommer ingefära från de fuktiga tropiska regionerna i södra Asien. Alla som är bekanta med anläggningen endast vid rötterna med en tjock saftig, inte vet att i naturen ingefära – en perenn örtartade kultur i höjd från 50 till 100 cm, med läder lansettlika blad och tall spik blom röd-rosa nyans.

För tillväxt, bildandet av rötter och blommande som grenade knölar, behöver efterföljaren av sina troper värme, spridda ljus i 12-15 timmar, mycket fukt och näringsrika jordar.

Därför är växande ingefära på den öppna marken i mittenbandet extremt svårt. Men den verkliga möjligheten att ha en bördig gingerbädd är för älskare av inomhusblomsterbruk och ägare till sommarstugor och växthus. Det är här som det enda stället där ingefära växer i Ryssland. Att plantera rötter i marken är riskabelt på grund av stor sannolikhet för vårfrost och inte för lång sommar.

Hur odlar man ingefära hemma?

För att odla ingefära hemma kan du köpa en rot i butikenVäxande ingefära hemma föregås av förvärv av planteringsmaterial. Efter honom borde en nyfiken växtodlare inte gå till en blomstermarknad, men till en stormarknad eller en grönsaksaffär. Här kan du enkelt hitta färska rhizomer av ingefära, som inte bara passar för att bli en underbar kryddning för kött eller fisk, men också för att ge upphov till nya växter.

På tjocka, grenade rötter av ingefära, om du tittar noga kan du se sovande knoppar. De kommer att bli groddar efter plantering. Genom att köpa rhizom för plantering, uppmärksamma friskhet, saftighet och hälsa plantera material är bäst att ge de unga skotten släta rötter med elastisk fast yta, utan torra fläckar eller spår av insektslivet.

När roten är hemma innan du planterar ingefära, placeras den i flera timmar i varmt vatten. Denna enkla åtgärd kan inte bara väcka sovande knoppar på ett kvalitativt rhizom utan också att återuppliva en trög, upptorkad prov.

Related  Hur man använder en exotisk produkt som kallas kokosnötolja?

Ingefära hemmaOm du uppmärksammar hur växer ingefära, kan du se att från en rot lämnar flera tunna upprätt skott. Faktum är att med framgångsrik stimulering går alla njurar i tillväxt. När du väljer rhizom för plantering, måste du söka efter ett prov med ett stort antal sådana ögon. I det här fallet delar roten i flera fragment, så kan man omedelbart få mycket exotiska växter. Placerar skivor på en saftig rotpripamoshivayut krossad kol, vilket hjälper till att skydda planteringsmaterialet från ruttning eller svamp.

Hur man planterar ingefära hemma?

I tropikerna, där, som i bilden, växer ingefära i naturen, anses växten extremt opretentiös och behöver nästan inte vård. Detta är inte förvånande, eftersom de fuktiga södra regionerna verkar skapas för en fukt och termofil kultur.

Odla ingefära i grytan på vindrutanI mittenbältet är det omöjligt att uppnå rotbildning och blomning av ingefära utan noggrann förberedelse vid plantering. Det bör börja med jord, som måste vara näringsrik, lös, aktivt dränerad. För att erhålla substratet i lika delar blandad trädgårdsjord, humus och sand. Här kan du lägga till lite komplexa gödselmedel för rotgrödor. En sådan långvarig toppdressing hjälper plantan att bilda ett kraftfullt rotsystem.

Växande ingefära hemma är en årlig cykel. På våren utvecklas rhizomerna, då rosettet av stora löv utvecklas, men på hösten svimmar det och roten lämnar för vinterns viloperiod.

Blommande ingefäraDärför måste du bestämma målet innan du växer ingefära hemma. Om växten planteras för att få användbara rötter, ta stora, ganska små behållare, där det kommer plats för nybildade rhizomer.

När målet med en älskare av inomhusväxter är blomman av ingefära, är det användbart att begränsa utrymmet för tillväxten av rotsystemet. Detta stimulerar den tropiska kulturen att bilda blomställningar. Tyvärr, hemma, ingefära köpt i affären blommar motvilligt och bara ett par år efter plantering.

I båda fallen ska krukor ha dräneringshål, och 2-3 cm av claydite bör hällas på botten för att säkerställa utflödet av överskott av fukt.

Frågad av frågan: “Hur man planterar ingefära?”, Blomsteristen bör veta när det är bäst gjort. Samtidigt som man behåller de rätta villkoren för frihetsberövande, och speciellt belysning, kan ingefära hemma planteras när som helst på året. Men efter att ha gjort detta i slutet av vintern, till våren erhålls de starkaste skotten.

Related  Växande i din trädgård gypsophila

Korrekt rotning av ingefäraGinger rötter läggs på ytan av ett fuktigt substrat så att njurarna riktas uppåt. Därefter pressas bitarna av rhizomer försiktigt in i marken och lämnar poängen för skotttillväxten ovanför den. Stänk ingefära är inte nödvändigt, men ytterligare vattning med varmt vatten kommer att vara användbart.

Om rummet är torr luft kan krukan täckas med ett paket. I svagt ljus, i värmen i två veckor över jordens yta verkar rika gröna spetsar av ingefära.

Video om hur man plantera ingefära hemma, kommer att vara trogen följeslagare för nybörjare och erfarna odlare, som bestämde sig för att slutföra din samling av exotiska och det är mycket användbart kultur.

Ta hand om ingefära när du växer hemma

De första groddarnaPratar om hur man växer ingefära hemma, du kan inte ignorera frågan om att ta hand om växten. Med uppkomsten av skott behöver ingefära inte bara behålla värme och hög luftfuktighet, men också i regelbunden gödning, liksom vid vattning.

Växten tolererar värmebrunnen, men den är extremt känslig för direkt solljus och kall vind. Detta är viktigt att överväga när man väljer en plats för en kruka med planterade rhizomer av ingefära. På varma dagar är behållaren användbar för att överföra till trädgården, till balkongen eller verandan, vilket ger det gröna djuret skuggning och skydd mot utkast. Om det inte finns något hot om natten över natten, med tillräcklig vattning och vård kan ingefära stanna här dygnet runt:

  1. Ju varmare luften, ju oftare och mer rikligt är jorden fuktad.
  2. En minskning av temperatur signaler som vattning bör minskas.

På varma dagar, när man växer ingefära hemma, är växten bra för bevattning av lövverket med varmt mjukt vatten. Matning utförs vartannat vecka, med växelvis användning av organiska gödningsmedel och mineraltillskott. Lägga:

  • kväve stimulerar tillväxten av lövverk;
  • kalium hjälper plantan att bilda knoppar;
  • fosfor har en positiv effekt på tillväxten av rhizomer.

I slutet av sommaren, ungefär en månad före lövverket, är vattnet minskat, och utfodringen stannas helt och hållet. Denna åtgärd kommer att uppmuntra ingefära att öka rotmassan.

Men det räcker inte att växa ingefära hemma, hur man sparar det under en lång tid?

Related  Växande cyklamen hemma: viktiga nyanser av plantering och omsorg för den krävande stiliga mannen

Efter den gröna delens död kan växten, vars rötter är avsedda för konsumtion, avlägsnas från substratet. Rhizomerna tvättas, rester av skotten tas bort. Efter torkning vid torrt besök kan ingefära lagras för förvaring. I kylskåp eller i torrkällaren förblir rötterna färska i upp till 3-4 månader.

Om blomsterhandlaren vill se blomställning av ingefära är det inte nödvändigt att extrahera rhizomerna från substratet. I en torr form med en liten temperaturminskning vilar de fram till våren, det vill säga tills tillväxtknopparna vaknar. På våren är ingefära användbar för att mata kaliumgödsel och returnera sommarplanen för bevattning.

Växande ingefära i landet

Ginger som odlas i ett växthusÄven om ingefäraväxter är värmekärliga människor från troperna, är det för vissa ryska sommarbefolkningar inte längre nödvändigt att gå för skarpa aromatiska rötter till affären. Om det finns ett växthus eller ett växthus på tomten kan du lära dig hur man växer ingefära på stugan.

Eftersom klimat av centralremsan och för korta sommar inte tillåter utbyten på det öppna marken, innan man planterar ingefära i trädgården, måste den grodas hemma. Gör detta i slutet av vintern eller början av mars.

Rizomer, uppdelade i områden med ocelli, planteras i ett näringsämne. Så snart ingefära flyttas till tillväxt överförs den till växthusförhållandena. Du måste göra detta mycket försiktigt och försöker inte störa rotsystemet som börjar utvecklas.

Innan man planterar ingefära, är ett rik humusrikt substrat förberett för det, det fuktas rikligt och får värmas upp. Detta kommer att säkerställa snabb och enkel acklimatisering och kommer att driva växten till en kraftfull tillväxt. Organisationen av regelbunden vattning och utfodring kommer att säkerställa en aktiv ökning av rötterna. Deras samling utförs i slutet av september när tecknen på blöja blöjor blir tydliga.

Växande ingefära – video