Bambu av lycka - Drazen SanderBland de rymliga gröna vännerna ges en särskild plats till Drazen Sander. Den mest opretentiösa sorten av dracen kallas bambu av lycka. Om så önskas kan stammen odlas utan löv, som påminner om bambu. Endast på den övre delen kommer det att vara en fjäder av ett blad av löv. Drazen Sandernian utvecklas i marken och hydroponics, från flera fat i en kruka skapas udda kompositioner. Det är lätt att köpa och multiplicera Sander. Omsorg för henne är enkel.

Bambu eller Dracaena Sander i kompositionen

Fantastiska kompositioner från Dracena SanderFeng Shui-läran, enligt vilken allt i världen är kopplat och i harmoni, ger växter i huset en speciell plats. Ritualer i samband med kulten av bambu sprids gradvis över hela världen. Men det är svårt att odla naturligt bambu hemma. Bambu av lycka överallt, inklusive Kina, anses vara en växt av Dracena Sander, som avbildas på bilden.

En trevlig gäst med en önskan om välstånd i Kina ges tre bambuskott. Ekonomisk framgång kommer att medföra fem stammar. Sju skott kommer att vara vårdnadshavare för hälsa och livslängd. För fullständig familjvård kommer talisman att vara närvaro av 21 stammar. Om kompositionerna är dekorerad med satinband, lägg i transparenta vaser, kommer alla goda älvor att flyga in i det här huset.

Skillnaden mellan sanderiana och bambu är att den inte har en stjälk:

  1. I varje förträngning kan ett hål bildas.
  2. Stammen kan skäras i sticklingar och få några nya växter.
  3. Öppen med löv lätt rotad i vattnet. I stället för klippet kommer nya skott att växa.

Bambu växer i en stam med en mycket hög slät stam.

Därför talar de om bambu av lycka, de betyder Dracena Sander. Du kan odla en lummig dekorativ växt med blomstrande löv över hela stammen. Tilldragar en ovanlig komposition, när de bizarre böjda koffertarna i olika höjder skapar en prydnad.

Grow sanderianu kan vara i vatten, hydrogel eller i det vanliga substratet. Hemma når växten en meter hög, växer långsamt.

Related  Hur man väljer och håller en frisk ananas

Dracena Sander bryr sig hemma – foto

Dracaena Sander kan växa inte bara i marken, men också i vattnetLyckans bambu växer väl i vattnet, förutsatt att stjälkarna är nedsänkta i 1-2 cm. Men vattnet måste destilleras med tillsats av speciella gödningsmedel för bambu. Du kan använda upptinat vatten efter att ha frysat flaskan i kylskåpet i 2 dagar. Vattnet byts regelbundet efter två veckor, eller tidigare, om det är surt.

Växten utvecklas bra i substratet, från sand, löv och gräs. Det bör vara lite tyngre på grund av tillägget av trädgårdsmark. Blomman vattnas efter att jordens övre lager har torkat.

Drazen Sander behöver inte sprutaSander dracene växt behöver inte spraya löv, torr luft stör inte det. Damm från löven ska tas bort, öppnar porerna för andning.

En älskare av varmt innehåll vid en temperatur på 18-30 grader, utspridd solljus, sanderiana kan bosätta sig i badrummet. På grund av brist på ljus blir hennes löv svagt blek men utvecklas normalt.

Den konstanta avlägsnandet av unga onödiga skott från huvudstammen är en av de viktigaste teknikerna i vården av Dracena Sander. Om en bambu av lycka odlas måste den matcha namnet. Det finns dock lummiga växtformer. De behöver annan vård. Spiralstammar erhålls om det under en ung plantas utveckling sätts i ett speciellt fall.

Saderas dränkta inredning i inredningenMed välvård hemma ser Dracena Sander lövfull ut, vilket syns tydligt på bilden.

Hur man sprider Dracena Sander korrekt

Reproduktion av Sanders utförs genom att dividera stammenBambu av lycka förökar endast på vegetativt sätt. Stora problem med att erhålla nya växter händer inte. Det är inte svårt att välja substratet för plantering korrekt. Den består av torv, lövmark och sand i förhållandet 1: 2: 1. Jordens surhet bör vara 5-6 enheter. Hemma, replikerar Dracena Sander:

  • genom att dividera stammen
  • skjutning av skottet i ett horisontellt läge
  • sticklingar och övre skott.

Related  Funktioner för att odla ett Kalamondine hus

Uppdelning av stammen i delar sker endast med en skarp kniv, lika jämnt som möjligt. Stängerna installeras i en behållare med mjukat vatten. De övre sektionerna är täckta med vax, men inte hett, för att inte bränna levande vävnad. I detta tillstånd kommer rotorerna först att visas rotor, och då kommer knoppar att vakna i övre delen, nära klippet. Nu kan växten transplanteras till en permanent plats.

Om det är ett kärl med vatten, uppfylls kraven på toppdressing och byte av vätska med tvätt av kärlet och småstenen. Om dracena Sander planterade i marken bör man hämta en lämplig kruka och följa reglerna för internering.

Vridning av draecena-stjälken på en sander i en platt skålEtt intressant sätt är att rotera i ett horisontellt läge. I det här fallet är halva skäret från båda sidor täckt med vax. Rodens rötter kommer att ges i en platt platta, så att vattnet i bottendelen. Sedan transplanteras en rotad stam med spridna njurar i marken, erhåller en växt med en gemensam rot och flera strumpor.

Förökning av dracena sander av skottFörökning av Dracena Sander med sticklingar och skott är lätt. Skär spetsen av skott eller sidoklipp. De kan rota i vatten eller i marken. Det viktigaste, efter operationen, måste du täcka de öppna sektionerna med vax på livmodern. Under huven av polyetenfilm eller burk kommer växten att ge nya skott på 4-6 veckor.

Skilsmässa hemma en bambu av lycka, det kommer att dra in i familjen lycka till och välbefinnande.

Dracena Sander hemma – video